od malycok » 06 dub 2016, 07:02
Ahoj všichni,
pořídili jsme nedávno Atlantica 500 Sprint (r.v. 2008, stav tachometru 10500 km, koupeno v ČR).
Potýkáme se s problémem spočívajícím ve ztrátě výkonu, zpravidla v kombinace s rozsvícením kontrolky EFI.
Projevuje se tak, že když to otevřu naplno, tak v první moment jako by to chtělo jet tak, jak má, nicméně vzápěti je citelný úbytek výkonu a zrychluje jen pozvolna. Někdy (ne vždy) se po projevu úbytku výkonu rozsvítí kontrolka EFI.
Mechoš to projížděl, projevy stejné, ale moc si s tím nevěděl rady. Dělal i diagnostiku, která nic neodhalila. Zjistil akorát, že hodnoty dobíjení nejsou takové, jaké by měly být (špatně dobíjí), ale ohledně problému se ztrátou výkonu jsem měl pocit, že tak nějak tápe. Může souviset špatné dobíjení s tou kontrolou EFI a ztrátou výkonu? Případně jsem tady někde narazil na něco malinko podobného, co bylo vyřešeno výměnou palivového filtru? Mechoš ještě zmiňoval lambda sondu, kde viděl možnou příčinu. Ale nezdálo se mi, že by si byl jistý.
Možná se to tady někde blíže řešilo, takže se omlouvám za pravděpodobně opakovaný dotaz, ale vzhledem k tomu, že je tohle vlákno hodně rozsáhlé, zatím jsem s pročítáním na začátku.
Předem díky za jakoukoliv odpověď.
Mira
Předem díky za rady.
Naposledy upravil
malycok dne 06 dub 2016, 13:39, celkově upraveno 1