od Andyaprilia » 24 srp 2014, 10:07
..takže..termostat s božou milosťou,kamarátovou radou a mojou "šikovnosťou" nahodený,asi po 8 hodinách pokusov,omylov a skúseností..
..odporúčam slabším povahám,bez riadnej dávky trpezlivosti zveriť to do rúk skúseným ľuďom(nabudúce to spravím aj ja)...
...skúsenosť č.1:..tento typ termostatu AA 500,r.v.2003,zapuzdrený...je na tom najblšom prístupovom mieste...pomôže,keď sa demontuje
celý ten blok káblov a všelijakých elektrických čidiel,spolu s kolenom,kadiaľ sa nasáva vzduch od filtra...je to na hlave motora,drží to na 3 skrutkách
a odpája sa s tým osobitne ešte myslím že čidlo teploty na motore...keď sa to celé trošku pridvihne,tak je hneď lepší prístup k termostatu..
...skúsenosť č. 2 : doteraz mi motor nezohrievalo,teraz,po zapojení mi to pre zmenu prehrieva a to až na max,keď začne svietiť kontrolka a spustí sa
ventilátor..skúšala som to odvzdušňovať systémom,doliať chladiacu do nádržky cez prednú masku..naštartovať...povoliť odvzdušňovací ventil..na konček ventilu nasadiť hadičku,ktorá má vývod do bandasky,aby netiekla chladiaca na motor a čakať,až potečie súvislý prúd chladiacej zmesy z odvzdušňováku..
NEVIEM,ČO ROBÍM ZLE,ale z ventilu mi stále syčí para,vody vytečie tak 1-2 deci (ktorú medzi tým dolievam stále do prepadovej nádrže),a ten motor sa stále prehrieva...robila som to asi 25x...zohrejem motor,odvzdušňujem,ale keď je ručička teploty na max,vypnem motor a nechám ešte odvzdušňovať
cez ventil...kopec pary,málo chladiacej a teplota motora stále na max...máte s tým niekto skúsenosť???
POZN.: termostat je ok,skúšala som ho variť a pekne ho otvorilo...