Badarala píše:Tomkomb a jiní: Zkus zapátrat po testech helem a zjistíš, že helma za 15000 není 5x bezpečnější než helma za 3000. Naopak můžeš být nemile překvapen, že může být stejná,trochu lepší nebo trochu horší... Ano, pak je tam v tom taky komfort, náhradní díly atd. a v neposlední radě značka.
Já helmu z lidlu nemám, nechci, ale jsem dalek soudit její ne/bezpečnost, to mi přijde od těch, kteří to dělají poněkud premoudrele...
A pokud jde o POCIT bezpečí, a někdo si za něj rád tucne připlatí, je to podle mě jistě v pořádku...Já to třeba rozdelim mezi helmu, kvalitní abs, pneumatiky a tak.
Ano, lidl rukavice nejsou ani do mrazu ani do hicu, ale že by v nich člověk při nejběžnějších teplotách nezmerne trpěl?
Proč šmahem odsuzovat něco co si já nekupuju...To je s prominutím pro toho, kdo se ptá, rada úplně k prdu.
Nemyslím to osobně,nýbrž v obecné rovině. Taky jezdím pořád, často i ve sněhu a používám různé věci, co se za různých podmínek osvědčily, mimo jiné i poměrem cena/ užitná hodnota a některé věci z lidlu jsou v tomto ohledu špička, aspoň z mojí zkušenosti.
Nezlob se, ale je evidentní, že jsi mé přisvěvky pořádně nečetl nebo jsi je vůbec nepochopil. Nikdy jsem netvrdil, že 5x dražší helma je 5x bezpečnější. Ale tvrdit to, že helma z Lidlu je stejně bezpečná, nebo možná dokonce bezpečnější, než helma renomovaného výrobce, je těžký úlet. A to ať se na mě nikdo nezlobí. Možná by bylo dobré, kdybys tedy dal sám nějaký link na ta hodnocení ze kterých vycházíš. Pochybuji, že taková hodnocení nebo testy helem někde existují. A důvod je vcelku jednoduchý. Ta helma je totiž běžná skořápka z termoplastu, kterých čínský děti nabouchají za den bambilion a šikovní překupníci si je polepí samolepkami, které ve skladu někde vyhrabou. Takže jinými slovy...co kus to unikát. A jak bys potom takové helmy chtěl testovat? Třeba se ale najde někdo, kdo mi dokáže objasnit, co je vlastně ta firma Crivit vlastně zač. Ale nechci, aby to vyznělo tak, že ty výrobky a priori odsuzuji. V Lidlu ostatně velmi rád nakupuji...potraviny.. Krom toho jsem přece sám uvedl, že si myslím, že kvalita jejich motovýrobků odpovídá jejich ceně. Takže pokud jde někdo prioritně po ceně, tak je volba jasná. Já jsem jen napsal, že to mám trošku jinak, hlavně co se týká bezpečnostních prvků. Tím jsem třeba poskytl jiný úhel pohledu, ale to by v rámci fóra nemuselo být problematické. Nikomu ale nic nevnucuji, každý ať si koupí co chce a co mu bude vyhovovat..