Badarala píše:Z Lidlu používám rukavice, každý rok koupím nové. Najedu v nich docela dost, nesčetněkrát zmoknou, tak se postupně srazí a začnou být malé. ale stejný efekt při neustálém moknutí a sušení bohužel vykazovaly i postatně dražší rukavice...Za ty prachy mi to přijde ok.
Dále ledviňák - je dobrý, termoprádlo (pozor na velikost-musel jsem si koupit o dvě čísla větší...nevím, jestli počítali že z člověka bude jitrnice..) taky funguje.
Vynikající jsou kukly, za ty peníze jsem nic tak dobrého nikde neviděl, neničí se ani po hodně praní, perfektně sedí, dobře se nasazuje a funguje v širokém teplotním spektru. Tedy aspoň ty, co jsem tam koupil myslím že před dvěma roky.
Helmu si především musí každý koupit na svoji hlavu. Každému sedí jiná a není to o ceně. Já používám jiné. Ochrany bych se nebál, bude úplně srovnatelná jako jiné, podstatně dražší helmy, dokonce se na to dají dohledat nezávislé testy. Cenu dosahují stálým odběrem v obrovském množství, které nikdo jiný není ani vzdáleně schopen objednat... Mimochodem to, že helma stojí 15 000, ještě neznamená, že je bezpečnější než jiná za 3000. Kdysi jsem studoval rozsáhlé nezávislé testy, myslím že britské, a byl jsem dost překvapen.
Edit: ty rukavice skutečně nejsou do horkého počasí. V hicu používám jiné. Ale mezi 10-25 stupni jsou gut.
S tvrzením, že ochrana hlavy v helmě z Lidlu je srovnatelná jako u jiných podstatně dražších helem, tedy fakt nesouhlasím. Spíš mi přijde, že jsi na hlavě neměl nikdy pořádnou helmu. A to to nemyslím jako urážku. Ano, máš částečně pravdu v tom, že díky velkým objemům lze srazit cenu. Ale rozhodně to není tak, že jde o identické helmy a že se pouze o rozdíl v ceně mezi helmou z Lidlu a jinou, podělí výrobce a prodejce. Začínal jsem s helmou LS2, pak pořídil helmu Shark a na novou sezónu jsem koupil ve velké slevě helmu Shoei. Ty helmy jsou odstupňovaný nejen podle ceny, ale také podle kvality. A věř mi, že je to na nich poznat už na první pohled. Na druhou stranu ale uznávám, že od určité hranice se platí rovněž za kvalitu značky. Osobně jsem přesvědčen, že opravdu kvalitní helmu lze pořídit v ceně kolem 5 tis. Kč. Jak jsem psal ale výše, každý to má trochu jinak. Třeba stárnu, ale s rostoucím věkem mi nedělá až takový problém připlatit si za věci, které by mi mohly pomoct přežít. Paradoxní je, že plno lidí sice šetří, ale přijde mi, že občas na úplně nevhodných místech. Schválně otázka...kolik z vás má dražší mobil než helmu?:-) Koupi ponožek bych asi tak neřešil, ale hlava je docela důležitá část těla..