MOTORKÁŘ:
Ledviňák: to nepotřebuje velký komentář. Používám ho stále i moje žena a není na něm ani po roce vidět známka opotřebení. Ledvinový pás musí chránit před chladem ledviny a tenhle to dělá. Doporučuji..
Kukla: klasická bavlněná kukla pod helmu. Opět není co řešit. Časté přepraní a sušení. Na kuklu to nemá žádný vliv. Není vytahaná a švy drží. Doporučuji..
Přilba vyklápěcí: no, zde už bych tím doporučení začal šetřit. Kvalita odpovídá ceně. Osobně bych si ji nekoupil ani na příležitostnou jízdu do samošky. Ovšem píšu o modelu kupovaném před 4-5ti lety. Na m.cz si ji někdo i pochvaloval.. Možná je lépe spadnout ze stojánku v Lidláckým škopku, než v pletené čepici od babičky.. (i když moje babička kdysi pletla svetry, pevný jak brnění)
Bunda látková: slabá.. Chrániče tvoří ohnutý plastík.. Švagr si kupoval před 4lety lepší. Tu už teď v nabídce nemají. Byla mnohem pevnější a měla i reflexní prvky. Ovšem na zimní měsíce nebyla.. Ty bundy co jsem si prohlížel posledně bych jako primární brnění nekoupil. Umím si představit tu samošku. Mám Ixonku za skorem šestku a to je doslova nesrovnatelné ve všech směrech.
Funkční prádlo: manželka mi ho koupila a následně i sobě. Já si ho pochvaloval v létě pod bundu, ale v zimě chladí. Moje žena si ho pochvaluje i v zimě. Takže je to věc pocitová.. Nemění se, nepáře a zůstává i po dvou letech stejné.. Doporučuji..
Interkom bluetooth: cenovka 999Kč. Bezdrátově to funguje se smart telefonem, ale spolujezdec je spojen kablíkem. Než jsme se to naučili používat, tak jsem tvrdil, že lze srozumitelně hovořit se spolujezdcem do 80km/h. Zjistil jsem, že paradoxně mě je lépe slyšet s vyklopenou helmou při 100km/h, než se zavřenou. Zajímal by mě test v tiché přilbě. Momentálně se bavíme ve 120km/h úplně normálně. Hovor je srozumitelný, čitelný, lehce zašumělí. Při vyšších rychlostech nemám potřebu mluvit a veškerou pozornost upínám na jízdu. Pokud si pustím hudbu, tak pouze slabě jako podkres. Chci slyšet motůr. Kvalita poslechu je průměrná. Vlastně ani nečekám, že se bude shodovat se sluchátky za trojku. Co se hovoru týče, plně funkční. Při rychlostech kolem 60km/h volajícího upozorňuji, že řídím, protože to zatím nikdo nepoznal.
Baterii to má integrovanou. Běžně ji nabíjím náhodně jednou za měsíc. Ještě se nám nestalo, že by přestal interkom fungovat během jízdy. Jezdíme s ním dva roky a je stále funkční. Propojení stočeným kablíkem spolujezdce je dostatečně dlouhé. Když slezeme, tak vytrhnu u druhé helmy jacka a je to. Pak stačí zapojit a vše funguje. Párování s mobilem je banalita. Zapne se bluetooth a ťapne na nalezený interkom. Když vezmu v potaz cenu a běžné nároky normálního uživatele, tak je to koupě velmi výhodná a uspokojující potřeby.. Doporučuji..
DÍLNA:
Nabíječka auto-moto baterií: koupil jsem si tehdá tu diodovou a zlobí u ni microspínač. Jinak funguje. Nabíjím auto i motorky.. Doporučuji..
Úhlová bruska: flexu jsem koupil před 5ti lety a je v permanenci neustále. Přežila i stavbu a řezání betonu. Hlavně nebrat ty řezný a brusný kotouče, co paralelně s flexou nabízí. To je smetený raz dva. Doporučuji..
Trafo svářečka: na takový akce, jako je navařit patky na sloupky plotu, přilepit panty na bráně a dalších 90% závad na baráku je dostačující. Jedna věc je nezbytná. Sundat kryt a dozadu dát ventilátor. Jinak se 5min vaří a 10min chladne.. Má totiž ochranu před přehřátím vynutí. Dělal jsem ten ventoš hodně chlapům a každý si libuje
Oni totiž hoši německý mají nachystaný prostor pro ventilaci, ale k nám dováží trafo bez náporového chlazení.. Jinak svářečka funguje i na nerez. Litinu neudělá.. Doporučuji..
Salut Lípa