Výklopná helma - rada,obchod

Diskuze o helmách a motooblečení. Pomoc s výběrem, rady a doporučení.

Re: výklopná helma - rada,obchod

Příspěvekod jel.en » 25 pro 2010, 20:30

Nolan N103: 1650 g (+/- 50 g)
Shoei Multitec Metallic:1590g
Schuberth C2 Last Edition : 1710 g (+/- 50 g)
Nexo Touring II: 1600 + / - 50 g
Nexo Tour VN Hmotnost: 1600 g (+/- 50 g)

Jen malej výtah z náhodneho linku ;-)
Jsem despota a ignorant...
Jo a taky mi lidi dost často říkají že jsem.... Ehm... Něco co je dolejc pod pupíkem :-D :-p
jel.en

1500+

Reputace: 19

Příspěvekod wictor » 22 led 2011, 15:55

Po dlouhé době (asi po víc jak půl roce) mám konečně vybráno! Vyzkoušeno a objednáno :D Vítězem se stal Scorpion Exo 900 . . . . samozřejmě v barvě bílé ;-) :D
wictor

Moderátor

Reputace: 43
Skútr / moto: HONDA SW-T 400

Příspěvekod jel.en » 22 led 2011, 16:44

zrádče!!!!! Caberg Sintesi.... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jo a taky mi lidi dost často říkají že jsem.... Ehm... Něco co je dolejc pod pupíkem :-D :-p
jel.en

1500+

Příspěvekod PumaDedek » 22 led 2011, 20:26

wictor píše:Po dlouhé době (asi po víc jak půl roce) mám konečně vybráno! Vyzkoušeno a objednáno :D Vítězem se stal Scorpion Exo 900 . . . . samozřejmě v barvě bílé ;-) :D

:!: :!: MOOOC PĚKNÁÁÁ :!: :!:

Obrázek

...MAMINA SI ALE VYBRALA TUTO

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
elektronické DÝMKY https://www.youtube.com/my_videos?o=U
Mechanik manželky scootra KM-YM125T-U
PumaDedek

500+

Reputace: 0
Skútr / moto: KM YM125T-U mé ženy já jsem mehanick...

Příspěvekod wictor » 22 led 2011, 23:17

Díky :wink: Vybíral jsem fakt dlouho .... docela pěkný video: http://www.youtube.com/watch?v=c2O4bJiReT4&NR=1 Je to vlastně něco jako Shark Evoline :P
wictor

Moderátor

Příspěvekod Mefisto » 23 led 2011, 10:40

S tim Evoline jsi me pobavil :lol: hlavne podle toho videa :))
Hyosung SF50 Prima / YAMAHA RACING: variator: HEBO Next Generation, vyfuk: Tecnigas Next R
FJS 600 Silver Wing / new spigle a tourist plexi(urizly) a .............
CBF 1000
Mefisto

1000+

Příspěvekod balcin » 23 led 2011, 11:53

take se po necem divam.Tak nevim co ted mam koupit,jestli tu co mas neni spatna a nebo Caberg Justissimo GT cenove vychazi celkem stejne.Tak a babo rad.Mas to i s tim nafukovanim,nebo je to jenom u typu AIR?Ta co me poradite?Do ceho mam jit ?Na palici me sedi obe dve dobre,nikde netlaci,protoze mam bryle tak uz jsem vyzkousel sto helem ale tyto jsou nejpohodlnejsi,jak pri nasazovani s brylema tak i na palici.Precetl jsem uz vsechny recense o prilbach a jsem z toho cim dal blbejsi.Ale uz jenom toty dve pripadaji v uvahu tak zkuste me k tomu neco ric,at uz se konecne rozhoupu. :(
balcin

500+

Skútr / moto: YAMAHA X-MAX 250 i, HONDA Lead 100

Příspěvekod wictor » 23 led 2011, 12:08

Taky jsem měl v hledáčku Jusstisimo :D Doteď jsem jezdil s Cabergem. Jako nevýhodu vidim větší hlučnost. Za sezónu se docela dost "vymáčknul" což by Scorpion neměl. To dofukování má i Exo 900. ;-)

Jinak těžko radit. Vem tu, která ti líp sedne a víc se líbí :D V hodnocení testu Sharp dopadl Caberg lépe.
wictor

Moderátor

Příspěvekod balcin » 23 led 2011, 13:22

Diky za radu,pockam co dalsi reknou.Vic se me libi Caberg ale to nafukovani nemusi byt spatny.Dofouknes to kolem krku a pekne sedi a hlucnost je mala.A v cem Caberg o proti ni zvitezil?
balcin

500+

Příspěvekod jel.en » 23 led 2011, 13:40

jel.en

1500+

Příspěvekod Kostík » 23 led 2011, 14:07

Líbí se mi, jak tu vybíráte a hodnotíte! Taky jsem tím prošel, ale když jsem ale zjistil, že se do téměř žádné přilby (natož integrálky) nevlezu (protože mám asi moc velkou nestandartně šišatou hlavu a k tomu ještě brýle) a nehodlám za jízdy okusovat ty plasty zevnitř, tak se mi výběr zúžil na ty, které jsem si mohl snadno nasadit i sundat: Schuberth C3 a Shark Evoline. Zvítězila levnější a technicky zajímavější - Evoline. A osvědčila se mi.
Mechanismus funguje spolehlivě, větrání a hluk mi vyhovuje, ale hlavně se opravdu dá použít i jako jetka a normálně s tím jezdit. A má proto i 2 homologace. Takže v létě po městě mám dobře větranou otevřenou přilbu a za městem překlapnu na integrálku. A bez nějakého rozebírání a skládání jako to EXO - předpokládám, že ten kus plastu navíc zůstane každému ležet doma v krabici...
Gilera Nexus 500ie http://www.maxici.cz
Kostík

50+

Skútr / moto: GILERA Nexus + Fuoco 500

Příspěvekod wictor » 23 led 2011, 14:44

Schuberthku C3 jsem měl v hledáčku taky. Na hlavě sěděla takřka dokonale, ale nezavřel jsem ji . . . . asi mam tu hlavu, taky nějakou divnou :D

Další byl Caberg Sintesi, který mi, ale vůbec nesedl. No a pak se výběr zúžil už jen na 3 a to Jusstisimo, Shark Evoline a Scorpion Exo. (samozřejmě jsem vyzkoušel ještě hromadu jiných)

Variantu Jet, která je u Scorpionky možná, ale z 99% používat nebudu . . . viděl jsem nejeden obličej po pádu

Ať tak či, tak nejlíp mi seděla ta Scorpionka . . . každej má tu hlavu jinou :D
wictor

Moderátor

Příspěvekod jel.en » 23 led 2011, 15:20

člověk musí dlouho zkoušet aby mu helma sedla.Přeci jen je to věc kterou si nemůže odložit a jet dál.Stejně důležitá je i kukla, takovej tlačící šev na čele je opravdu lahůdka (mám svojí zkušenost) Já si loni v katalogu vybral Sintesi.Zamlouvala se mi tvarem a byla podle mejch představ.To znamená vyklápěčka homolohovaná jako JET i jako INTEGRÁLKA, má sluneční clonu a dobrý větrání, takže se nemlží a i v létě je relativně "vzdušná".Pořídil jsem si do ní i integrovanou BT sadu která má funkci rádia, intercomu ... Prostě jsem se rozhodnul, vyzkoušel (případné nerovnosti na hlavě dopiloval) a udělal si radost :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jel.en

1500+

Příspěvekod Mefisto » 23 led 2011, 17:51

Je to jak pise wictor, ja jsem zkousel o vanocich u Louise xxx helem a u jedne se do XL nevlezu a druha je XL uplne v pohode.
Me sa libila take ta EXO 900 v barevne kombinaci zluta/cerna, ale ta jeste nebyla.
Nejhorsi je, coz nedokazu pochopit, jak jsou vsechny vyklapecky osklivy.
Integralek je na vyber barevnych kombinaci a designu, ale ve vyklapeckach je to otres, bida a des. :roll:
Clovek by rekl, ze je nikdo nekupuje i kdyz v mem okoli je ma prakticky kazdy :P
Uz by s tim mohli neco udelat :?
Nakonec jsem koupil SCORPION EXO 450 AIR Obrázek
Hyosung SF50 Prima / YAMAHA RACING: variator: HEBO Next Generation, vyfuk: Tecnigas Next R
FJS 600 Silver Wing / new spigle a tourist plexi(urizly) a .............
CBF 1000
Mefisto

1000+

Příspěvekod balcin » 23 led 2011, 19:27

Furt me nejak oslovuje ten Caberg at delam co delam sice pisou kluci ze je nejtezsi a dost hlucna ale myslim si ze urcite min jak ted jezdim v otevrene.No a co ted mam delat?U nas ji maji za 6350kc a v Chebu ji maji za 5490kc.Prodavacka me rekla ze me sjede na 6100kc.Nevim co budou chtet za poslani prilby,ja se to bojim po internetu koupit,ze me poslou neco co uz mel nekdo na hlave a za 14 dnu to vratil ze to nechce a poslou to me.No sice to vlastne muzou udelat tady u nas,ale zase to fyzicky uvidim a osaham.Zvelikosti strach nemam to jsem si vyzkousel tady,mel jsem na hlave XLta byla dobra,ale kocka me rekla ze potrebuji velikost L tak jsem ji nasadil,byla tesna jak svina pusu jsem mel vyspulenou jak Bardotka,ale pry to casem povoli.Tak toho bych se nebal.Pujdu jeste jednou na vyzkouseni a uvidim.A nebo to mam koupit tady u nas a ozelet 600kc a vim co kupuju.Co rikate?Jaky s tim mate zkusenosti?Zarekl jsem se ze boty a obleceni nikdy nebudu kupovat po internetu a uz je to tady.Tak nevim.Vlastne by to bylo jenom 500,protoze 100vku budou chtet urcite za poslani.
balcin

500+

PředchozíDalší

Zpět na Helmy a oblečení

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek