Mohy: Pár info ke Caberg Duke - kupoval jsem model Booster, který včetně pin-locku aktuálně nabízí Bikers Crown v akci za 3490 Kč. Zatím jsem spokojen z hlediska hlučnosti, proudění vzduchu i odvětrání. Ale jezdím za plexi, takže neposoudím, jak se bude chovat stejná přilba v přímém proudu vzduchu, to si musíš vyzkoušet. Stejně tak jsem s ní ještě nejel v horkém letním počasí. Ale dnes jsem ji otestoval ráno v 10 °C, protože v nějaké recenzi jsem četl, že tam dost podfukuje kolem brady. Schválně jsem si nevzal kuklu a zkoušel, jak se bude chovat - s nějakým průvanem nebyl vůbec problém, naopak jsem si ještě při jízdě městem pootevřel plexi do první polohy (cca 1 mm odskok).
Co je otázkou zvyku je páčka na spouštění sluneční clony, která je přímo na temeni hlavy. Byl jsem zvyklý u Nolanky na malou páčku z boku, která se ovládala malinko pohodlněji, ale je to zkrátka o zvyku. Nolan zase neměla citelnou aretaci, zatímco tady se sluneční clona v obou krajních polohách lehce zacvakne a pro mě je to uživatelsky příjemnější. Jinak výklopka je samozřejmě homologovaná v obou polohách, tedy v té vyklopené se dá posuvnou páčkou zajistit proti uzavření. Pin-lock funguje bezvadně i v chladnu nebo mlze. Na hlavě mi sedí příjemně, sice jsem bral dříve velikost L, tady jsem si po vyzkoušení vzal M, ale to je asi individuální. Jednoznačně lépe tlumí hluk zvenčí, než Nolan N85. Mnohem méně slyším motor i další zvuky z okolí. Pocitově mi paradoxně přijde i lehčí než původní integrálka, ale to může být vyvážením nebo opravdu jen pocit. Mám za to, že minimálně pro začátek tahle přilba nabízí rozumný kompromis mezi cenou a užitnou hodnotou. Když Tě ježdění chytne, můžeš si za pár let pořídit Shoei Neotec, Schubert C3 nebo jinou "imageovku" za větší peníze, jako nedávno jeden kamarád
V každém případě doporučuji u obchodníka (Bikers Crown to nabízí) - složit hotovost do zálohy a na cca 15 minut se projet po okolí. Na zálohu Ti vystaví stvrzenku a po návratu si přilbu buď vezmeš nebo Ti vrátí peníze. Tak držím palce při výběru