Výběr přilby - výklopné

Diskuze o helmách a motooblečení. Pomoc s výběrem, rady a doporučení.

Re: Výběr přilby - výklopné

Příspěvekod Gandalf » 23 dub 2014, 18:32

Mohy: Pár info ke Caberg Duke - kupoval jsem model Booster, který včetně pin-locku aktuálně nabízí Bikers Crown v akci za 3490 Kč. Zatím jsem spokojen z hlediska hlučnosti, proudění vzduchu i odvětrání. Ale jezdím za plexi, takže neposoudím, jak se bude chovat stejná přilba v přímém proudu vzduchu, to si musíš vyzkoušet. Stejně tak jsem s ní ještě nejel v horkém letním počasí. Ale dnes jsem ji otestoval ráno v 10 °C, protože v nějaké recenzi jsem četl, že tam dost podfukuje kolem brady. Schválně jsem si nevzal kuklu a zkoušel, jak se bude chovat - s nějakým průvanem nebyl vůbec problém, naopak jsem si ještě při jízdě městem pootevřel plexi do první polohy (cca 1 mm odskok).
Co je otázkou zvyku je páčka na spouštění sluneční clony, která je přímo na temeni hlavy. Byl jsem zvyklý u Nolanky na malou páčku z boku, která se ovládala malinko pohodlněji, ale je to zkrátka o zvyku. Nolan zase neměla citelnou aretaci, zatímco tady se sluneční clona v obou krajních polohách lehce zacvakne a pro mě je to uživatelsky příjemnější. Jinak výklopka je samozřejmě homologovaná v obou polohách, tedy v té vyklopené se dá posuvnou páčkou zajistit proti uzavření. Pin-lock funguje bezvadně i v chladnu nebo mlze. Na hlavě mi sedí příjemně, sice jsem bral dříve velikost L, tady jsem si po vyzkoušení vzal M, ale to je asi individuální. Jednoznačně lépe tlumí hluk zvenčí, než Nolan N85. Mnohem méně slyším motor i další zvuky z okolí. Pocitově mi paradoxně přijde i lehčí než původní integrálka, ale to může být vyvážením nebo opravdu jen pocit. Mám za to, že minimálně pro začátek tahle přilba nabízí rozumný kompromis mezi cenou a užitnou hodnotou. Když Tě ježdění chytne, můžeš si za pár let pořídit Shoei Neotec, Schubert C3 nebo jinou "imageovku" za větší peníze, jako nedávno jeden kamarád :)

V každém případě doporučuji u obchodníka (Bikers Crown to nabízí) - složit hotovost do zálohy a na cca 15 minut se projet po okolí. Na zálohu Ti vystaví stvrzenku a po návratu si přilbu buď vezmeš nebo Ti vrátí peníze. Tak držím palce při výběru :wink:
Naposledy upravil Gandalf dne 24 dub 2014, 05:49, celkově upraveno 1
Bylo: Jawa Babetta 210 (88-00) Kymco Downtown 125 (13) Piaggio X10 350 (14-16) Honda CTX 700 (17-19)
Aktuálně: Obrázek
Gandalf

1000+

Reputace: 82
Skútr / moto: Honda Forza 300

Příspěvekod Braun » 23 dub 2014, 19:25

Zdarec, já jsem si včera koupil tuto helmu a zatím spokojenost, super je zámek polohy otevřeno a tak si po městě mužu kadlat jak v otevřené helmě - má to na to homologaci .-)

http://www.hzmoto.cz/cz/e-shop/1110476/ ... ic-01.html
Braun

100+

Reputace: 1
Skútr / moto: Yamaha Tmax 530 r.v 2014, Honda PCX 125 V3
Tuning / úpravy: červené reflexní pásky na ráfky

Příspěvekod koudáček » 23 dub 2014, 23:08

mohy-podle mě ten skůtr bude značky piagio :!:
koudáček

100+

Reputace: 0
Skútr / moto: X-MAX 125,KYMCO PEOPLE GTI,APRILIA ATLANTIK 125

Příspěvekod bobsha » 19 čer 2014, 21:27

Braun píše:Zdarec, já jsem si včera koupil tuto helmu a zatím spokojenost, super je zámek polohy otevřeno a tak si po městě mužu kadlat jak v otevřené helmě - má to na to homologaci .-)

Taky shánim nějakou vyklápěčku,která se dá zamknout v poloze otevřeno.. Má někdo nějaký další typ na takový druh helmy?
Díky za typy.. ;)
bobsha

10+

Příspěvekod HonzaR » 20 čer 2014, 07:08

Třeba tato: http://www.helmy-shark.cz/shark-evoline-3-a17 Nemůžu si ji vynachválit, konečně mně nikde nic netlačí, i v otevřené poloze má vychytanou aerodynamiku i vyvážení.
z ho*na bič neupleteš...
HonzaR

1500+

Reputace: 219
Skútr / moto: Suzuki V-Strom 800 /SE

Příspěvekod CONT » 22 čer 2014, 20:44

Ahoj, já koupil tuto http://www.givi.it/helmets/MODULAR/X.09%20MODULAR ..sedi mi perfektně..má zámek výklopu a hlučnost je myslím taky OK.
CONT

100+

Reputace: 4
Skútr / moto: Honda Silver Wing 600,
Tuning / úpravy: Křídlo tunit netřeba

Příspěvekod elem » 22 čer 2014, 21:31

Dobra volba, mam ji rok a je perfektni !!

Sent from my iPhone using Tapatalk
Piaggio MP3 500LT Business Obrázek
http://www.scbrno.cz
elem

500+

Reputace: 10
Skútr / moto: Piaggio MP3 500 LT Business 2013
Tuning / úpravy: Honda PCX 125, 2013, 8000km, IXIL, (prodana 19.6.2014)

Příspěvekod eddie29 » 22 čer 2014, 21:49

bobsha píše:
Braun píše:Zdarec, já jsem si včera koupil tuto helmu a zatím spokojenost, super je zámek polohy otevřeno a tak si po městě mužu kadlat jak v otevřené helmě - má to na to homologaci .-)

Taky shánim nějakou vyklápěčku,která se dá zamknout v poloze otevřeno.. Má někdo nějaký další typ na takový druh helmy?
Díky za typy.. ;)

A co treba ls2 delta tady na bazaru ode me?
Bylo F15 TUNED,Teď už jenom DERBI GP1 a F12
eddie29

250+

Reputace: 18
Skútr / moto: Bylo F15,F12/derbi gp1 125/teď Ymah fz8 a Xmax250

Příspěvekod bobsha » 23 čer 2014, 19:00

eddie29 píše:
bobsha píše:

Díky za typy.. ;)

A co treba ls2 delta tady na bazaru ode me?

A ta delta má zámek v poloze otevřeno jo? Já se byl podvíat na helmu LS2 Shadow a ta to neměla.
bobsha

10+

Příspěvekod mk-tec » 23 čer 2014, 21:39

Tuším, že taky to neměla. Ono je nejlepší si to na chvíli (třeba na zálohu) vyzkoušet. Já jsem měl možnost si to půjčit od kámoše a chvíli jezdit. Pak jsem na Motosaloně porovnal s ostatními a jednoznačně na tvar mojí "palice" mi sedla Nolanka. Ty LS2 mi připadali jako nějaká "lídlovka" v porovnání s ostatními značkovými a to hlavně co do kvality - stejně mi nesedla vysněná Schubertka. Taktéž Neotec (skoro jsem si ho koupil) mě po půl hodině tlačil v oblasti obou spánků (tu mi půjčil kámoš) prostě každý výrobce to dělá trochu jinak a opravdu je lepší nejdříve vyzkoušet aspoň na půl hoďky - třeba udělat výlet z kámošem a vyzkoušet.

Ptát se, jestli ta nebo ta je hloupost - TOBĚ musí na té hlavě sedět !!!

A stejně tak i já mám nakonec 2 přilby - výklopku 103 celoročně a při chladnějším počasí a pro baťůžka (na něj opravdu znatelně fouká) a na léto mám "modulární" n 43 Air - mám turistické nastavitelné plexi a vůbec na mě nefouká a to můžu jezdít i bez plexi na přilbě (místo něj si dávám sluneční štítek). Takže záleží též i na konfiguraci plexi na skůtru.

Každý ti řekne, že ta jeho je SUPER - ale to je proto, že jim na jejich hlavách sedí, dobře vybírali a třeba zrovna tobě vyhovovat může zcela jiná. Každá má atest, každá tě ochrání. Je to jen otázka dobrého výběru a "peněz" - i když já říkám, že nejdražší na celém skůtru je právě "hlava" jezdce a tam by se zrovna moc šetřit nemělo - mám s tím osobní zkušenost. Neboj se zkoušet a zkoušet...až zjistíš, ve které se ti "žije" nejlíp... A nedávej na první dojem - chce to fakt na chvíli vyzkoušet. Jak jsem řekl, už jsem si vezl Shoei Neotec, ale nakonec sem ji musel vrátit... a ohledně velikostí ti určitě každá prodejce poradí - nová musí sedět až trochu více pevně (ne však tlačit) a pak se přizpůsobí tvé tváři.

Tak dobře pořiď - vše je otázka nastavení konfigurace, priorit a rozumných kompromisů.
mk-tec

250+

Reputace: 9
Skútr / moto: Bylo: SUZUKI Burák 650 Exe K12
Tuning / úpravy: Je to v plné náloži včetně všemožných dodělávek - takže není třeba

Příspěvekod SnoopyBA » 25 čer 2014, 13:05

Caberg duke ten LOCK ma, ale keby tam nebol, bol by som radsej. Par krat sa mi stalo ze som prilbu vyklopil ale uz nezatvoril lebo zostala zamknuta. Ono to ide aj odomknut za jazdy no nie je to az tak jednoduche. Na prilbe predtym som ten zamok nemal a absolutne mi nechybal. Ono ta prilba zostane zaistena aj bez toho. A dalsia vec, raz ma zastavil policajt a vobec sa mu nepacilo ze som jazdil s otvorenou prilbou. Vraj to nie je povolene. Ale ci to tak je alebo nie, neviem..
Obrázek
SnoopyBA

250+

Skútr / moto: Honda Vision 110
Tuning / úpravy: multivar Malossi + kontrastka

Příspěvekod mk-tec » 25 čer 2014, 22:57

...tak to přeci zjistíš jednuduše! Přilba má homologaci , kdy je i vylepen štítek přímo na přilbě. Např. moje Nolanka má homologaci I/J - což znamená že je homologována zavřená jako Integrální i jako Jet, neboli otevřená. Pokud má jen jednu homologaci, bude to u ní uvedeno. Takže i na toto kritérium je třeba se zaměřit, ale předpokládám, že většina seriózních výrobců dělá testy, aby přilby měli homologaci obojí, aby vynikla hlavní přednost výklopných přileb :!: Dělat to jen pro to, aby se líp nasazovala na hlavu, by byla v dnešní době snad utopie a důvod, proč si zrovna takovou přilbu vzhledem ke konkurenci nekoupit...

...a s tou aretací - pokud to výrobce má dobře zpracované, není aretace třeba. Opět uvádím příklad mé nolanky - v otevřené poloze jakoby brada v dorazu dosedne, při sklopení pak jen vyvinu trochu větší sílu a ona jakoby se zvedne a jede zpět po dráze do zacvaknutí. Jezdím 3 roky a nikdy se mi nestalo, že by se mi nějak samovolně sklopila, ani při krizovém prudkém brždění... takže toto kritérium je si myslím potřeba posuzovat individuálně podle mechanismu výrobce a pak už jen ze zkušenosti uživatelů.
mk-tec

250+

Reputace: 9
Skútr / moto: Bylo: SUZUKI Burák 650 Exe K12
Tuning / úpravy: Je to v plné náloži včetně všemožných dodělávek - takže není třeba

Příspěvekod Benda.s » 21 srp 2014, 14:25

Ahoj všeci,

má někdo zkušenost s LS2 Easy, velmi pkně mi seděla ovšem některí jí dost hanili za hlučnost, někteří uvedli že v rychlostech kolem 160 a někteří to řekli bez info v jaké rychlosti - 160nedosahnu ani boha, proto se ptám zejména těch ca mají 125ccm.

Ted mám integrálku Maxx a přijde mi to hrůza, jak co se týče hluku (musel jsem vyplnit i ruzna místa a šlo to o 50% dolů, tak jsem zjistil, že ani výhled není nic moc extra.
Kymco Xciting 400 | dříve:Yamaha X-max 250 2013; Honda PCX 125 v2; Kymco Super 8 50/4T
http://www.motorkari.cz/profil/benda.s
Benda.s

500+

Reputace: 11
Skútr / moto: Xciting 400 - 2017
Tuning / úpravy: Mivv Urban Exhaust System

Příspěvekod tomkob1980 » 21 srp 2014, 15:32

Měl jsem LS2 Ride. Hluk mi přišel v normě (myšleno do cca 110 km/h). Porovnávám se současnou Shark Vision R. Ježděno na Kymco Agility City 125 a Yamaha X-MAX 250, vždy jen s malým plexi, takže na přilbu šlo vše...
tomkob1980

250+

Reputace: 141
Skútr / moto: Yamaha X-MAX 400 IRON MAX, Yamaha MT 09 Tracer

Příspěvekod maxa » 27 srp 2014, 22:28

Teď mám taky LS 2 Ride a spokojenost. Na skůtra 125ccm pohoda. Původní jsem měl otevřenou a rozdíl je hodně znát..
maxa

5+

Skútr / moto: maxon ardour 125

PředchozíDalší

Zpět na Helmy a oblečení

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek