LukyGS píše:No a nepřemýšlel jste někdo nad Sharkem Evoline3? Je to výklopka která se dá po vysunutí bradového dílu a jeho překlopení na temeno hlavy použít na léto jako Jet helma s homologací. V testech bezpečnosti dostala 20bodů z 20 a toho nedosáhly ani helmy nejlepších a nejtišších značek jako třeba Schubrt se svojí C3 nebo třeba BMW Systém 5 atd. Je jasný že výklopka bude dycky trošku hlučnější jak integrálka(mimochodem se ale pořád bavíme o rychlosti skůtru cca 110-120?Nedivil bych se kdyby jste to řešili jako u motorek kde se jezdí okolo 140 a vejš) ale na druhou stranu má své dost značné výhody jako je třeba odklopení jen na napití se nebo při rychlozastávce na dorozumnění se s kolegou kam to vlastně pojedeme a v neposlední řadě taky v letních pařácích je jízda s vyklopenou helmou super....to nedokáže sebelepší Air systém.
Za mě výklopka na 1 i když je na MOTORCE trošku hlučnější bo u skůtru zas tak rychle člověk nejede aby to bylo nějak markantně poznat. Teď mám Airoha výklopku a koukám právě po té Evoline 3, nabídl mi ji jeden obchod za 7400kaček což je super cena když zrovna tu co se mi líbí maj všichni za 8800kč.
Mám jí také vyhlídnutou, mám výklopku a z 95% jí mám otevřenou, takže mám hlavu jak balón a plexi pěkně poškrabané, neustále jí musím překlápět, aby se mi vešla pod sedlo, takže doufám že se mi tam shark vejde bez jakékoli manipulce. Zaklopím jí jen když je zima, prší nebo když je tma. Takže mi přijde Sharkem Evoline 3 dokonalá, vypadá skvěle a je praktická. Teď jsem měl výdaje se skútrem a dalším vybavením, ale na jaře jí snad pořídím, zatím je to můj favorit č.1. Třeba na jaře přijdou s novým modelem a tyto trochu sleví. Pokud víte někdo o podobné za lepší peníze, rád se podívám, já nic nenašel.