Výběr přilby - výklopné

Diskuze o helmách a motooblečení. Pomoc s výběrem, rady a doporučení.

Re: Výběr přilby - výklopné

Příspěvekod vláďa.bk » 31 říj 2013, 23:29

dany01 píše:chcem sa spýtať tých čo majú LS 2 ride , či Vám do nej nefučí? ked je slnko dam slnečnú clonu , je to v pohode ale ked je pod mrakom alebo večer , prídem s vyfukanými očami ako angorák.... plexi?

Mám LS 2 , je dobře odvětraná, což je příjemné když je vedro, a málo se mlží(mám v ní i pinlock ), nyní kdyz jsou nízké teploty mi trochu to odvětrání vadí, ale dá se to snést , přece jenom se více jezdí když je teplo ! Mám koupenou i kuklu, ale zatím jsem ji nepoužil .
vláďa.bk

50+

Reputace: 0
Skútr / moto: Sym Symphony SR 125
Tuning / úpravy: Nejkrásnější pohled na svět,prý býval z hřbetu koně........ :-)

Příspěvekod LukyGS » 01 lis 2013, 01:17

No a nepřemýšlel jste někdo nad Sharkem Evoline3? Je to výklopka která se dá po vysunutí bradového dílu a jeho překlopení na temeno hlavy použít na léto jako Jet helma s homologací. V testech bezpečnosti dostala 20bodů z 20 a toho nedosáhly ani helmy nejlepších a nejtišších značek jako třeba Schubrt se svojí C3 nebo třeba BMW Systém 5 atd. Je jasný že výklopka bude dycky trošku hlučnější jak integrálka(mimochodem se ale pořád bavíme o rychlosti skůtru cca 110-120?Nedivil bych se kdyby jste to řešili jako u motorek kde se jezdí okolo 140 a vejš) ale na druhou stranu má své dost značné výhody jako je třeba odklopení jen na napití se nebo při rychlozastávce na dorozumnění se s kolegou kam to vlastně pojedeme a v neposlední řadě taky v letních pařácích je jízda s vyklopenou helmou super....to nedokáže sebelepší Air systém.
Za mě výklopka na 1 i když je na MOTORCE trošku hlučnější bo u skůtru zas tak rychle člověk nejede aby to bylo nějak markantně poznat. Teď mám Airoha výklopku a koukám právě po té Evoline 3, nabídl mi ji jeden obchod za 7400kaček což je super cena když zrovna tu co se mi líbí maj všichni za 8800kč.

Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
LukyGS

100+

Skútr / moto: Skútr Maxon Ardour 125 / BMW R1200GS

Příspěvekod Winterwolf » 01 lis 2013, 10:30

dany01 píše:chcem sa spýtať tých čo majú LS 2 ride , či Vám do nej nefučí? ked je slnko dam slnečnú clonu , je to v pohode ale ked je pod mrakom alebo večer , prídem s vyfukanými očami ako angorák.... u mna to začína byť nepríjemné od 90-100 km/h viac.
či s tým máte skusenosť prípadne či s tým dá niečo robiť - okrem zahodenia do koša. / mohlo by to fukať cez otvory na uchytenie pinlicku?/ Mám ešte jednu integrálu Motobiker a tiež mi to tam robí. Dá sa vymeniť gumička okolo plexi?

Ahoj mám sice Deltu ,ale jakmile jedu víc jak 70km/h tak mi i při zavřené přilbě fučí. Fouká tam přes přední "odvětrávání" které se bohužel nedá uzavřít :? Jediné co mě napadlo je lepenka zepředu,ale obávám se že se bude zase mlžit :?
Lukas
EX Huatian HT50QT-16 EX Yamaha VP300 Versity EX Honda SH 150 EX Yamaha Majesty 180

Honda SH300i
Obrázek
Winterwolf

Moderátor

Reputace: 197
Skútr / moto: Honda SH300i /Honda PCX 125
Tuning / úpravy: Vyhrivane hefty, deka, a jeste par dalsich...

Příspěvekod Luca_69 » 01 lis 2013, 10:39

Já v tomto případe radeji doporučím HJC R-PHA MAX , je dražší, ale podle mne se vyplatí.
Honda SH 300
Zontes 350E
Luca_69

1500+

Reputace: 149
Skútr / moto: Honda SH 300 + Zontes 350E
Tuning / úpravy: jezdím

Příspěvekod p@t » 01 lis 2013, 13:57

- Shark Evoline3 - ještě bych to zkonzultoval s baťůžkem, když si ťuknete při brždění tak aby to nemělo vliv na obličejový vizual. :roll:
Bylo: B650 exe K8, najeto 48000km, Piaggio Carnaby 200
p@t

250+

Reputace: 18
Skútr / moto: XT1200Z Super Tenere

Příspěvekod LukyGS » 01 lis 2013, 17:39

S baťůžkem jezdím jen na moto a tam je více místa jak na skůtru. Poklep helmou při prudkém a nečekaném brždění se stane jednou za xx stovek kilometrů a nejni to nic hroznýho takže bych se toho nebál. Stejně spíše koupím jen jednu tu Evoline 3 pro sebe bo já ji užiju dost jak na motorce tak na skůtru. Mám sice už doma tři helmy pro sebe ale touto jednou nahradím všechny tři a baťůžek bohužel se mnou zase tak často nejezdí takže by byla investice do Evolinky i pro ni zbytečná. Má svou helmu itegrální a na ní F4 na poslouchání hudby nebo sem tam splknutí po cestě a je s ní spokojená. Díky tomu že se mnou jede za rok tak 5x někam třeba na prodlouženej víkend k moři nebo Polsko tak fakt nemá cenu na těch 6tis.km pro ni kupovat tu Evoline, ona by ji stejně vozila pořád zavřenou :)
Něco jiného by bylo kdyby jezdila častěji nebo by jezdila i na skůtru tak tam bych se vůbec nebavil a koupil jí ji protože kvalitní Jetka stejně stojí dvojku min. a tak už to takovej rozdíl není když bych jí ji musel koupit.
LukyGS

100+

Příspěvekod novotnj7 » 01 lis 2013, 20:36

LukyGS píše:No a nepřemýšlel jste někdo nad Sharkem Evoline3? Je to výklopka která se dá po vysunutí bradového dílu a jeho překlopení na temeno hlavy použít na léto jako Jet helma s homologací. V testech bezpečnosti dostala 20bodů z 20 a toho nedosáhly ani helmy nejlepších a nejtišších značek jako třeba Schubrt se svojí C3 nebo třeba BMW Systém 5 atd. Je jasný že výklopka bude dycky trošku hlučnější jak integrálka(mimochodem se ale pořád bavíme o rychlosti skůtru cca 110-120?Nedivil bych se kdyby jste to řešili jako u motorek kde se jezdí okolo 140 a vejš) ale na druhou stranu má své dost značné výhody jako je třeba odklopení jen na napití se nebo při rychlozastávce na dorozumnění se s kolegou kam to vlastně pojedeme a v neposlední řadě taky v letních pařácích je jízda s vyklopenou helmou super....to nedokáže sebelepší Air systém.
Za mě výklopka na 1 i když je na MOTORCE trošku hlučnější bo u skůtru zas tak rychle člověk nejede aby to bylo nějak markantně poznat. Teď mám Airoha výklopku a koukám právě po té Evoline 3, nabídl mi ji jeden obchod za 7400kaček což je super cena když zrovna tu co se mi líbí maj všichni za 8800kč.

Mám jí také vyhlídnutou, mám výklopku a z 95% jí mám otevřenou, takže mám hlavu jak balón a plexi pěkně poškrabané, neustále jí musím překlápět, aby se mi vešla pod sedlo, takže doufám že se mi tam shark vejde bez jakékoli manipulce. Zaklopím jí jen když je zima, prší nebo když je tma. Takže mi přijde Sharkem Evoline 3 dokonalá, vypadá skvěle a je praktická. Teď jsem měl výdaje se skútrem a dalším vybavením, ale na jaře jí snad pořídím, zatím je to můj favorit č.1. Třeba na jaře přijdou s novým modelem a tyto trochu sleví. Pokud víte někdo o podobné za lepší peníze, rád se podívám, já nic nenašel.
novotnj7

25+

Reputace: 1
Skútr / moto: Yamaha X-max 250 rok 2011
Tuning / úpravy: žádné

Příspěvekod dany01 » 01 lis 2013, 22:20

no na LS 2 Ride sa dá predné odvetrávanie zatvoriť ale mám pocit ze to odtial nejde lebo je to rovnaké pri otvorenom aj zavretom, skusim na skušku zalepiť ,možno zle doviera. možno to bolo aj v teple ale vtedy som to tak necítil, teraz ked je zima to je dost zle
dany01

250+

Reputace: 2
Skútr / moto: Honda
Tuning / úpravy: Original

Příspěvekod DJcz » 01 lis 2013, 22:34

Ještě k Helmě LS-2 FF370 Easy.. strašně mi vadilo že vevnitř fučí protože si lehko nachladím dutiny a nesnáším průvan kolem očí tak jsem se jal Tuningu.. Okenním těsněním jsem změnil cirkulaci vzduchu bo vrchem plexi které nedoléhalo a odsávalo vzduch strašně táhlo z boků do očí tak po aplikaci těsnění se změnilo proudění v helmě a vzduch bokem odchází a nefouká do očí.. Prochlazení dutin jsem předešel nacpáním filtru do klimajednotek do sání helmy na bradě které způsobuje zpomalení proudění vzduchu kolem nosních dutin..
Helma LS2 easy.jpg

DJcz
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
DJcz
DJcz

50+

Reputace: 4
Skútr / moto: Kymco Downtown 125
Tuning / úpravy: Variátor multivar,válečky,otevřený výfuk,kryty rukou,větší zrcátka,přídavné brzdové světlo,přídavný voltmetr/teploměr,topcase 64L,držáky navigace a kamery+USB zasuvky4x.

Příspěvekod LukyGS » 02 lis 2013, 01:02

novotnj7 píše:
LukyGS píše:No a nepřemýšlel jste někdo nad Sharkem Evoline3? Je to výklopka která se dá po vysunutí bradového dílu a jeho překlopení na temeno hlavy použít na léto jako Jet helma s homologací. V testech bezpečnosti dostala 20bodů z 20 a toho nedosáhly ani helmy nejlepších a nejtišších značek jako třeba Schubrt se svojí C3 nebo třeba BMW Systém 5 atd. Je jasný že výklopka bude dycky trošku hlučnější jak integrálka(mimochodem se ale pořád bavíme o rychlosti skůtru cca 110-120?Nedivil bych se kdyby jste to řešili jako u motorek kde se jezdí okolo 140 a vejš) ale na druhou stranu má své dost značné výhody jako je třeba odklopení jen na napití se nebo při rychlozastávce na dorozumnění se s kolegou kam to vlastně pojedeme a v neposlední řadě taky v letních pařácích je jízda s vyklopenou helmou super....to nedokáže sebelepší Air systém.

Mám jí také vyhlídnutou, mám výklopku a z 95% jí mám otevřenou, takže mám hlavu jak balón a plexi pěkně poškrabané, neustále jí musím překlápět, aby se mi vešla pod sedlo, takže doufám že se mi tam shark vejde bez jakékoli manipulce. Zaklopím jí jen když je zima, prší nebo když je tma. Takže mi přijde Sharkem Evoline 3 dokonalá, vypadá skvěle a je praktická. Teď jsem měl výdaje se skútrem a dalším vybavením, ale na jaře jí snad pořídím, zatím je to můj favorit č.1. Třeba na jaře přijdou s novým modelem a tyto trochu sleví. Pokud víte někdo o podobné za lepší peníze, rád se podívám, já nic nenašel.

JJ, jezdit s vyklopenou helmou je dobré v létě ale tu evolinku chci hlavně k vůli tomu že když vyklopím svou helmu tak ten bradovej díl trčí nad helmu a pěkně to máchá s hlavou a musím mít sklopené to sluneční plexi abych neměl na brejlích mouchy :) právě to vyklopení toho bradového dílu na temeno hlavy to vyřeší bo je helma dobře vyvážená a jde použít to plexi. Jinak kdyby jsi chtěl tak se mrkni sem http://www.doplnkynamoto.cz/motoveci/es ... opne-helmy

Od tama budu brát já tu zelenou která stojí 8600kč tak mi ji dá za 7400kaček.
LukyGS

100+

Příspěvekod crhy » 04 lis 2013, 22:19

Mám sharka evo 3 , přesněji tuto : http://www.primotorbike.com/helma-vyklo ... d21217.htm

Nemůžu si vůbec na nic stěžovat, je velmi dobře vyvážená, takže gramy navíc nejsou až tak cítit, plexi se nepotí ani při těchto teplotách, jsem s ní maximálně spokojený a můžu jí zcela doporučit :wink:
Ex: Majesty 400; X-max 250 ; PCX 150v3; Sixteen 125; Katana 50/70; 2x Babetta 210

Profil motorkáři: http://www.motorkari.cz/profil/?uid=253 ... ky&scr=300

Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest!
crhy

2500+

Reputace: 463
Skútr / moto: Honda SW-T400; Manet S.Maxi (1998)

Příspěvekod dany01 » 05 pro 2013, 14:38

Skoda že tá Evoline 3 stojí min. 345,- euro , je to dosť vela
dany01

250+

Reputace: 2
Skútr / moto: Honda
Tuning / úpravy: Original

Příspěvekod Rosi45 » 13 led 2014, 17:03

Pořídil jsem F4 interphone a bohužel na vyklápěčku kterou mám,nejde na klip,ani přilepit. Můžete mě dát tip na vyklápěcí přilbu,kde bude instalace v pohodě ?
Obrázek
Rosi45

500+

Reputace: 14
Skútr / moto: Burgman UH 125,Kymco Downtown 300i ABS- B650 EX K8
Tuning / úpravy: boční kufřiky -22l

Příspěvekod lonewolf » 14 led 2014, 06:38

Platformu pro interphone f4 mam na schuberth c3 prilepenou minimalne uz 3 roky a zatim tam drzi :wink:
Na skutrforum chodim malo nebo spis vubec. Kdyby mel na me nekdo dotaz ohledne skutru ci cestovani na nem - byvam k zastizeni na maxikach nebo na motorkarich. Diky za pochopeni.
lonewolf

25+

Skútr / moto: BMW C650GT

Příspěvekod Mefisto » 14 led 2014, 18:48

Rosi45 píše:Pořídil jsem F4 interphone a bohužel na vyklápěčku kterou mám,nejde na klip,ani přilepit. Můžete mě dát tip na vyklápěcí přilbu,kde bude instalace v pohodě ?

Nedokazi si predstavit proc by to nemelo jit na nejakou helmu bud pridelat nebo nalepit

Jinak Evoline mam nekolik let, neni spatna ale uz do ni fouka kolem plexi a je dost hlucna brotoze nema nic kolem prady a krku.

Letos asi koupim HJC R-PHA MAX EVO. V testech vysla minimalne stejne jako Schuberth, ale tam me skrti pri zapnuti
Hyosung SF50 Prima / YAMAHA RACING: variator: HEBO Next Generation, vyfuk: Tecnigas Next R
FJS 600 Silver Wing / new spigle a tourist plexi(urizly) a .............
CBF 1000
Mefisto

1000+

PředchozíDalší

Zpět na Helmy a oblečení

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek