Chtěl jsem otevřenou helmu jako druhou k mé vyklápěčce (vyklopený zobák mi s ohledem na přední plexi na motu dělá bordel), na pojíždění v největším vedru a "po dědinách" kde mám cestovní rychlost do 70km/h. Včera jsem tak kochačkou najel 50km s otevřeným zobákem a už mě to dost štvalo. Zobák rozhodí helmu z hlediska těžiště a na trvalý ježdění to není.
Po velkém zkoušení otevřených helem v bikerscrown (před tím i jinde) byl totálně sklamán, jak špatně obecně jetky sedí na hlavě. Chyběl mi pocit z opory v lícní části. Už jsem chtěl odejít, když v tu ránu mi byl prodavačem ukázán tento model
http://obchod.bikerscrown.cz/downtown-s ... 9950000115Na hlavě sedí naprosto fantasticky, jako při spaní večer v peřince, až je to neuvěřitelné. Líp jak moje dlouho vybíraná vyklápěčka.
Průhledné plexi až po bradu, oproti ostatním však s dostatečným místem mezi branou a plexi. Sluční clona fantasticky tvarovaná až těsně na nos - v konečně fázi má jakoby předposlední polohu aretovatelnou jako klasický plexi (jestli je to schválně nebo to tak chodí netuším), ale já tuto polohu využívám, protože úplně vespod je mezi nosem a clonou cca 3mm a to je občas při větším hrbu nebo cvaknutí helmou od spolujezdce v rámci tolerance pohybu helmy na hlavě na ťuknutí do nosu.
Jinak ty boční bazmeky, co z nich jde udělat brada jdou totálně demontovat a pak je z toho opravdu klasika jetka s clonou.
Při kompletaci helmy jako integrálka je ta spodní část samozřejmě kosmetika (z hlediska bezpečnosti asi k ničemu), ale v dešti nebo případném ochlazení potěší. Při nasazení na hlavu plexi pěkně dolíhá na gumu bradové části, což mě docela překvapilo.
Jelikož se bude jednat zřejmě v mém případě o velmi používanou helmu, pak dám info z hlediska delšího provozu. I bez bradové části bych tuto helmu jako jetku koupil, protože mi na hlavě fakt sedí.
Jediná je absence jakéhokoliv štelovatelného větrání.
Za ty peníze mě na první seznámení docela překvapila.
tady videjko, jak to vypadá a jak se s tím manipuluje.
http://www.youtube.com/watch?v=FO8IK1SlVisJinak ty půlky bradové části pouze přiléhají k helmě do jakoby dosedacích sedel. Nic se nezacvakává. Na velkou motorku bych si ji nekoupil, ale na skůtra, kde jsem zakrytej plexi mi to přijde jako naprostý ideál.