od malincik » 13 srp 2011, 21:01
Napíšu svoji zkušenost: Nejprve Caberg výklopka - mám ji patnáct let a jako záloha nebo pro spolujezdce slouží dodnes. Pak Uvex - potlučená při nehodě a vyřazena. Teď nová Nerve 5008.
Caberg mám dlouho a musím říct, že mi sedí nejlíp, nemlží se , je docela tichá a neteče do ní. Což se nedá říct o Uvex, kterou jsem měl krátce a po nehodě jsem ji vyhodil - bez lítosti. Po nehodě jsem jezdil zase zpátky v Caberg, ale spadla mi na zem z řidítek a prasklo mi vyklopené plexi. No a začal jsem shánět novou přilbu. Vyzkoušel jsem ledacos a z výběru Uvex, Nolan, Caberg, Nerve , Box zůstal Caberg Justissimo GT a Nerve 5008. Obě pohodlné, vyklápěcí, se sluneční clonou, aretováním polohy štítku. A vzhledem k ceně jsem vzal Nerve. Mám ji měsíc a dojmy jsou docela dobré. Ještě jsem v ní nejel v pořádném dešti, ale dosavadní přeháňkové srážky zvládla dobře. Je dobře větraná, vnitřek se dá vyprat - normální standart solidní přilby. Kdybych nechtěl za každou cenu vyklápěčku, koupil bych si Caberg Ego. Je to novinka a poráží v testech přilby za dvojnásobnou cenu.
Renault Espace IV 2.0T pro rodinu, Gilera Nexus 500i.e. pro mne. Na fotovýlety přibaluji Pentax K-7 a plnou brašnu fotoharampádí.
Najeto: celkem dost, ročn tak 12-15 tis. na Nexusovi a tak 30-40 tis Espacem. Pěšky jen do hospody přes cestu:-)) na KOFOLU!