od Kostík » 02 bře 2009, 14:34
Mám necelý rok svou první vyklápěčku, takže nedokážu moc porovnávat různé výrobce a jejich vlastnosti jinak, než ze zkoušení v obchodě. Měl jsem problém vůbec nějakou přilbu vybrat (kvůli velikosti hlavy a brýlím), chodil jsem a zkoušel všechno možné (bez ohledu na cenu), včetně zde zmiňovaných Nolan a Schubert. Nakonec jsem si vybral Shark EvoLine, protože mi seděla ze všech nejlépe a dalo se do ní dobře dostat (a nemusel jsem v zavřené okusovat polystyrén). Jelikož nemám žádné turistické plexi, tak už jsem si zkusil jízdu za děště (hledí odolné proti zamlžení se samozřejmě mírně mlží), větrání je dobře vyřešené (ale stejně je v zavřené v létě horko), pod bradou kolem krku jí nic nechybí, naopak si myslím, že volný prostor přispívá k příjemnější jízdě (v létě).
Jsem spokojený - otvírání i zavírání jednou rukou funguje (po mírném nácviku) rychle a spolehlivě.
Má 2 homologace a opravdu se dá jezdit s otevřenou přilbou a spuštěným hledím (i sluneční clonou) jako s jetkou, protože brada se nezvedá, ale překlápí úplně dozadu a jako celek je to dobře vyvážené, takže tu její hmotnost na hlavě ani moc nepociťuji.