Ono to zas tak jednoduchý není,vybrat helmu,která ti bude dělat jenom radost. První helmu Aston asi za 2.200,- mám ve skříni jako náhradní,skoro shit,druhou Shark Skwal integrálka, 6.000,- není špatná,ale rádo časem praskne v uchycení plexi,už mám třetí
Mojí další helmou už bude určitě překlápěčka,ale je potřeba si dát bacha na více věcí např.navlékání helmy na hlavu,ten můj Shark o ničem, je dole moc úzká,ale zase potom sedí dobře,Ta Astonka jde nasadit bezvadně,ale zase tak dobře už nesedí a nemá ani sluneční clonu. U toho plexi je dobré se podívat na ukázková videa,jakým způsobem a jak jednoduše nebo složitě to jde vyměnit. U mé Sharky je už veliké riziko jenom to nové plexi zacvaknout,musí se tačit velkou silou pod určitým nacvičeným úhlem a hrozí zase prasknutí plexi. No a v poslední řadě bych si dal bacha na ten systém překlápění,jak dobře nebo pohodlně to funguje + jak funguje ovládání sluneční clony.Zkoušel jsem kdysi Shark překlápěčku a ten systém překlápění mě zklamal.
Z těch nahoře tří uvedených se mě osobně nejvíc dle videí zamlouvá ten AIROH REV 19...Jenže, nejlepší je v tomto případě fakt si ty přilby osobně vyzkoušet na vlastní hlavě + posoudit to různé ovládání dalších prvků, co potom bude pro mě nejvhodnější..Co pasuje a vyhovuje mě, nemusí platit pro druhého. Jo a ještě jedna věc, helma musí mít pinlock proti mlžení,bez toho ani ránu.
Takže jedině zkouška přímo někde na krámě...