[quote="jozfab"]Vyzera fajn, ale je tvarovo prekombinovana Práve to sa mi páči na nej. Tie tvary. Mušiek sa nebojím, skôr či to nebude vyrábať nejaké nové zvuky. Práve preto počkám , kým to nebude trochu bežnejšia helma, ideálne na nejakého majiteľa, s ktorým by som pokecal osobne. Dúfam že v lete na šíravazraze bude tolko motorkárov s dvojročnýmo zrazoabsťákmi, že by sa jeden majiteľ mohol nájsť. Prípadne by som mu dal svojeho Sharka na jednu jazdu, nech porovná hlučnosť so svojou. Bolo by lepšie, keby som si to vedel porovnať sám, ale ničiu funglovku sa samozrejme svojim kokosom deformovať nehodlám, to by musel byť vyslovene pohodak, ktorému by moja hlava v kukle na pár minút v helme za nejaký obedík nevadila.
Aj tak sa to nejako ešte nikde nedá vidieť, ani kúpiť, písal som aj do Insportlinu, zatiaľ mi neodpísali. Lebo na nejaké extra zlacnenie, ked bude mať model dva-tri roky pri dnešných cenách a inflácii veľmi neverím. Všetko bude už len drahšie.
A tá cena možno ani nie je taká vysoká. Asi aj zimnú vyklápačku Airoh s Pinlockom predám za nejakú 50-ku, aj letného Sharka za 150 , celkovo vyčistím poličku so staršími helmami čo rozdám po 20 € (nechám len jednu jetku, ktorú nosí žena, ked ju veziem v lete do roboty ) a mám pol ceny novej prilby, ked bude stáť aj 500 .
Ale nič sa nedeje, ked budem musieť ešte také dva roky počkať. Presne viem, čo od novej helmy chcem, takže musí byť pre mňa dokonalá, uplne bez kompromisov. Tvar, hmotnosť, farba, , pohodlnosť, všetko musí byť ako chcem. Moja aktuálna helma je zatiaľ bezchybná, dizajnovo sa mi páči (ani nie tak tvarovo, ako motívom) . Takže rok -dva ešte môže byť.
https://www.youtube.com/watch?v=SIrNkmaQgwkPS: sranda, ked som na nejakých československých forach . Napríklad pozerám aj na príspevok od dejavu, kde má hodené tie ceny v českých korunách. Dlho som si nevedel po prechode na euro zvyknúť na tie rádovo nižšie ceny, všetko som aspoň v duchu prepočítaval, aby som vedel, čo je drahé, a čo lacné. Teraz sa už opačne strácam v tých korunových cenách, musím si to deliť 25, aby som mal predstavu, čo je dobrá cena a čo nie. Normálne som tak z brucha nevedel, aká trieda prilby je za tých 15 000 czk
. A to mám syna v Prahe, takže viem, kolko je tam dobrá výplata, kolko zlá atd. Ale ten automatizmus pri pohlade na ceny v korunách už uplne vyprchal, musím počítať.