Výběr bundy

Diskuze o helmách a motooblečení. Pomoc s výběrem, rady a doporučení.

Re: výběr bundy

Příspěvekod Bahnak » 20 zář 2010, 21:12

ssetam- jezdím Foxe ale nedoporučuji ho.Vytahuje se na něm ledviňák.
cesta je cíl
Bahnak

500+

Reputace: 0

Příspěvekod ssetam » 20 zář 2010, 21:23

Hmm, každá zkušenost dobrá. Ještě uvidím. Jentak zběžně jsem hledal a špatně nevypadá BIONIC. Ale to je mimo téma....
Honda Lead jest moje první a zatím jediná...
HJC Cl-25 jsem vyměnil za Nolan N43 Air
ssetam

100+

Skútr / moto: Honda Lead 100
Tuning / úpravy: Několik nálepek, koncové a brzdové světlo do Givi E30N

Příspěvekod ajfel » 20 zář 2010, 21:28

No ale Clovely, jestli správně čtu, je zateplená. Jestli chceš reflexku přes motobundu, nebylo by lepší něco lehkýho bez podšívky? Btw. pánové, nepromoky a různý zátěry jsou fajn do deště, ale nedejchaj, takže žádnej klimakomfort...
ajfel

100+

Skútr / moto: Honda SW-T400
Tuning / úpravy: alarm Scorpio, topcase Honda, akukontrola+zásuvka CTEK, vyhřívání sedla KeeTec, hefty Oxford

Příspěvekod ssetam » 20 zář 2010, 21:43

Že je zateplená to vím. Chci ji právě nosit na podzim, kdy je zima a tma zároveň. Takže každá vrstva navíc se hodí.
Koukal jsem i po jiných, např. reflexní bunda do deště PW, ale to není ono :?
ssetam

100+

Příspěvekod wictor » 20 zář 2010, 22:27

Sám jsem ze začátku používal tuhle: http://e-shop.adventure-biker.cz/index. ... ino-s-xxxl . Bundu jsem nosil jen za špatné viditelnosti, deště apod. Po nějaké době jsem se rozhodl pro vestu (nemůžu najít odkaz) se síťkou na zádech, takže se dá v pohodě použít i v letních pařácích a bundu jsem od té doby nepoužil ani jednou. :wink: :P
wictor

Moderátor

Reputace: 43
Skútr / moto: HONDA SW-T 400

Příspěvekod foky » 20 zář 2010, 22:51

Rád bych se, jako již zmíněný majitel Nazran Xenum Safety, připletl do diskuze. Moje bunda je totiž otestována i prakticky - a to "pádem" a nemohu souhlasit s tím, že protektory v bundách jsou standardně na nic. V bundě je veliký ramenní plastový chránič (ne výstelka), stejně tak na loktech a celém přeloktí. Ano, páteř chrání pouze výstelka, ale furt menší zlo, než ject nahej. Padal jsem z motorky na levý bok asi ve 30-40Km/h na asfaltu - taže skoro nic. Nejdřív strašná rána do levé ruky a levé kyčle, pak dva kotouly, a pak sem si sedící na prdeli uvědomil kde jsem a jakým směrem je zem. NIc se mi nestalo, i přes to, že jsem jel v obyčejných jeansách + zmíněná bunda + kožené rukavice také od Nazranu. Co jsem si ale z celého kutálení zapamatoval je ta jeba do levé ruky, kterou jsem před kotoulem ve švihu mrsknul o zem. Díky bohu za ten plastovej protektor který je od loktu až skoro k zápeští, jinak bych si ruku tutově pochroumal.
| Life is better with MY KTM | Žijte naplno...tenhle kolotoč jede jenom jednu jízdu...
foky

2500+

Reputace: 176
Skútr / moto: KTM 1090 Adventure

Příspěvekod ajfel » 21 zář 2010, 04:46

Wictore, a dá se Ticino bunda s kalhotama použít jako nepromok nebo je tam nějaká zrada?
ajfel

100+

Skútr / moto: Honda SW-T400
Tuning / úpravy: alarm Scorpio, topcase Honda, akukontrola+zásuvka CTEK, vyhřívání sedla KeeTec, hefty Oxford

Příspěvekod wictor » 21 zář 2010, 21:12

Bunda určitě jako nepromok použít jde (sám jsem ji tak používal). Kalhoty nemam, ale pokud se nepletu, tak je používá MíšaKačenka a má je i do deště :wink: :P
wictor

Moderátor

Příspěvekod Miro11 » 21 zář 2010, 21:42

Tak som si "pořídil" túto bundu NTJ04 bílá :wink:

Obrázek

recenzia po výlete s peruťou a testovacej jazde...viem viem mám obrovskú absenciu :roll: :oops:

a taktiež trochu OT Boty STREETFIGHTER II

Obrázek
Miro11

1000+

Skútr / moto: ...ex B650 Exe 07 :-)
Tuning / úpravy: social edition

Příspěvekod wictor » 21 zář 2010, 21:50

Miro bunda je moc pěkná :wink: Taky sem po ní už koukal, ale nechtěl jsem jí objednávat přes net aniž bych si jí vyzkoušel a co naplat do Brna to mám trochu z ruky :P Ať slouží spolu se Sintesi taktéž v bílé .... hm .... tiše závidim :wink: :P
wictor

Moderátor

Příspěvekod Miro11 » 21 zář 2010, 21:55

No "biela" zase celkom nie je..trochu zavádzajúce..je svetlošedá..ale tak jemne...a práve premýšľam, že by som si zohnal nejakú neonovú prilbu aj keď sa bielej nechcem vzdať...takže asi kompromis 2 prilby :lol:
Miro11

1000+

Skútr / moto: ...ex B650 Exe 07 :-)
Tuning / úpravy: social edition

Příspěvekod ssetam » 08 říj 2010, 17:24

Tak jsem se konečně dočkal a bunda Clovelly je doma. Původně jsem ji měl objednanou v Adventure Bikeru, ale tam měli jen 3XL, což bylo opravdu velký. Nakonec jsem tedy hledal na netu a našel jsem jednu z posledních XL Clovellek v ČR. Měli ji na http://www.reflexni-obleceni.cz a dneska dorazila :lol: . Kvalita je opravdu výborná, má vysoký límec, takže mi vůbec nefouká zezadu na hlavu a je opravdu viditelná. Pět kapes, odepínací rukávy prostě paráda :D
A ke Clovellkám obecně: výrobce je dodává jednou za rok, a to na přelomu října/listopadu. Proto teď nikde nejsou. Takže doporučuji kupovat takové bundy na jaře
Je samozřejmě zelená (žlutá)....
ssetam

100+

Příspěvekod Stana » 09 říj 2010, 20:10

Ta Clovellka je dobrá na jaro a na podzim. Bez rukávů je nepoužitelná, protože je hodně náchylná na poryvy větru.
Stana

100+

Skútr / moto: Burgman 400 K6 (prodaný) / DL-650 K6 V-strom
Tuning / úpravy: Oxford vyhřívaný hefty, LED poziční světla, klakson Stebel Nautilus, stroboskopy, 3. brzdové LED světlo s přerušovačem

Příspěvekod hagrid » 20 říj 2010, 19:52

Budu potřebovat novou bundu. do teď mám od Louise, ale te je už špatná. Když neprší, ještě ujde, ale je zatepletná napevno, takže v létě je v ní vedro a v zimě fouká švama. O dešti ani nemluvě.
Moje cenový možnosti jsou okolo 2 litrů, což by na běžný průměr mělo stačit. Celkem se mi zamlouvá: http://www.motosports.cz/eshop-textilni ... 00-13.html ale nemůžu jí vyzkoušet jinak než se změřit a doufat, že to odpovídá tabulce velikostí.
Nejblíž to mám do Budějovic, kde je MBW prodejna: http://www.m-b-w.cz/category/moto-bundy/textilni/3 z nich to by vypadalo na RUBY, ZIPPY a MADURA. Takže má nějkdo jiný tip nebo zkušenosti?

p.s. Pokud možno bych chtěl černou, s přihlédnutím k převládajícímu počasí, takže spíše pro celoroční využití.
MBK 300 Kilibre kilibre(kyselaryba)email.cz
hagrid

500+

Skútr / moto: MBK 300 Klilibre, Baotian Cyborg QT 50

Příspěvekod Hasmann » 21 říj 2010, 11:15

Doporučuji po svých zkušenostech s levnýma bundama napsat Ježíškovi a uspořádat celorodinnou sbírku na dárek v podobě opravdu kvalitní bundy.Taky jsem chtěl šetřit,ale jsou to vyhozené peníze.Zvláště pokud uvažuješ o bundě jako o celoročním využití.Musí být dobře větratelná na léto,ale musí mít dobrou vložku na zimu,ne nějaký kus hadru.Pozor na její délku v pase a možnost stahování (aby se nevysoukala),taky si dej pozor na to jak vysoký límec má,nízký je na léto fajn,ale v zimě dost průser (dá se řešit dodatečně).Samo že dražší má lepší ochranu protektory.Prostě před tím než koupíš kus tenkého hadru za dva litry ještě pouvažuj,teda pokud jezdíš skoro každý den jako já do práce a ne jen když svítí sluníčko a je nad 20st.C... :wink:
Hasmann

500+

Reputace: 3
Skútr / moto: Aprilia SR 50 S, Piaggio X evo 125
Tuning / úpravy: 70cm kit Polini

PředchozíDalší

Zpět na Helmy a oblečení

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek