Bunda
NERVE Spark je z málo odolného materiálu - Ntex – běžný polyester, nízká odolnost. Membrána Z-liner je verze Gore-texu laminovaná na textil -- Goretex je z mého náhledu neprodyšný. Pokud si za velkým plexi je to zbytečné. A než se pařit v Goretexu furt - tak si v radši občas v dešti vezmu nepromok. Nerve vypadá jako dvouvrstvá - membraná je na textilu bundy nalaminovaná a zateplení vpínáš.
Já mám
MBW Buddy Green, ta má krátky i dlouhý zip pro sepnutí kalhot a podobně řešené vnější kapsy. Má větrací zipy po celé délce rukávů až k podpaží, větrací zipy v podpaží vzadu, dva větrací zipy na hrudi. Vnitřní kapsy má jak na vlastní bundě, tak vnitřní kapsy na teplé vpínací vložce. Je trochu dědkovatější. Ale srovnání ti neřeknu, spíše jen inspiraci na co se zaměřit při výběru. Musíš zjistit, co za ty peníze dostaneš.
Buddy je třívrstvá - vpínáš membránu a pak vpínáš zateplovák.
Ta levnější Buddy mi připadá z lepšího materiálu a pro variabilněší rozsah teplot - 3 v jednom
.
Doporučuji (je-li to možné) obě bundy vyzkoušet . Mimo fazónu a krásu, tě budou zajímat větrací otvory, umístění kapes, váha bundy. Pak si musíš zjistit co je to za materiál viz
http://www.motorkari.cz/clanky/jak-na-to/kuze-nebo-textil-textil-35385.html.
Teprve
Benchmark - tedy porovnání výrobků přináší výsledný názor a rozhodnutí.
Já třeba koupil svoje první levné kalhoty MBW Air - a ono jeto je Airdura - levné řešení nízká odolnost k prodření, ale lehčí než běžný polyester.