Tento týden jsem také řešil otázku jakou bundu pořídit. Po posledním vyprání se mi odporoučela dosavadní bunda Duchinni Vortex. Má odepínatelnou termovložku, spoustu kapes a několik větracích otvorů které lze pomocí zipu uzavřít. Designově pěkná bunda která mi sloužila asi 7 let. Největší problém nastal při teplotách kolem 30°C a výš, kdy jsem se bohužel díky neprodyšnosti materiálu topil ve vlastním potu. Vzpomínám jak mi pravidelně v největších vedrech tekl pot po rukou a kapal z rukávů na zem. To byla jediná její chyba.
Rozhodl jsem se tentokrát pro koženou bundu a po přečtení všeho možného (i nemožného) se mi zalíbila nabídka od firmy MBW. Vyzkoušel jsem si několik jejich modelů a nakonec se rozhodl pro tento model
http://www.m-b-w.cz/product/kozene-moto-bundy/thorn---kozena-sportovni-bunda/320 .
Bunda mi dokonale padla, byl jsem jak ve své vlastní kůži a při zkoumání jsem nenašel nic čeho bych se měl obávat. Dokonalé zpracování, pěkný design a slušná cena. Během zkoušení jsem se bavil s prodejcem o všem možném a když ze mne vypadlo na jakou motorku tuto bundu chci, tak mi řekl že on by vybíral z jiné kategorie, ale že je to mé rozhodnutí. Tato bunda je spíše na sportovní moto než na cestovní. Už jsem řekl že ji přesto beru a pak jsem položil otázku která vše zvrátila: Nebo tady máte něco jiného, co by jste mi doporučil? Odpověď byla jasná: Mám. Ukázal mi tohle
http://motogart.cz/eshop/moto-vybava/bundy/bunda-airshell .
Nejprve jsem opět textil nechtěl, ale jakmile jsem ji oblékl tak jsem si už nebyl tak jistý. Já vím, je to jen "blbý" textil, za ty peníze bych mohl mít cokoliv jiného, ale tahle bunda je přesně to co jsem hledal. Termovložka která je zároveň voděodolná proti lehkému dešti a v letních měsících je bunda naprosto dokonale odvětrávaná. To co na fotkách vypadá jako neprodyšné brnění je naopak speciální typ síťoviny která je z venku pevná, celistvá, na omak relativně hrubá a drsná, ale zevnitř ven je přes ní téměř normálně vidět a je hladká. Takže už žádný zpocený ruce a litry potu stékající rukávem ven. Nakonec se žádná kůže nekoupila a odešel jsem s opět s textilem. Navíc, v tomhle se dá stylově jezdit i na skútru!