Výběr bundy

Diskuze o helmách a motooblečení. Pomoc s výběrem, rady a doporučení.

Re: Výběr bundy

Příspěvekod Gandalf » 14 bře 2016, 10:47

K těm rukavicím jen doplním, že se zase vyplatí mít nejméně dvoje - troje. Na chladno zateplené, pak lehčí kožené a na léto se dělají i kombinace kůže textil, které jsou příjemně vzdušné. Rukavice Ti za jízdy nepříjemné nebudou, hlavně aby měly protektory na klouby, případně nějakou zesílenou kůži v rizikových místech. I s uzavřenou přilbou se dá v pohodě jezdit ve 30°C vedrech, zpravidla má slušné odvětrání a k tomu si můžeš pootevřít plexi.
Bylo: Jawa Babetta 210 (88-00) Kymco Downtown 125 (13) Piaggio X10 350 (14-16) Honda CTX 700 (17-19)
Aktuálně: Obrázek
Gandalf

1000+

Reputace: 82
Skútr / moto: Honda Forza 300

Příspěvekod michal Q » 22 bře 2016, 20:12

Po dlouhém a pilném vybíráni celoroční bundy jsem zvolil značku 4 SR Stunts. Bunda má odepínatelnou termovložku z dutého vlákna. Nově má odepínatelnou membránu Water G8 se zavařenými švy a kompletní termovložku lze samostatně odepnout. Bunda je vybavena značkovými ramenními a loketními chrániči, který jsem dovybavil vkládacím páteřovým chráničem Level 2.
V letních měsících by měla docela dobře větrat, tak uvidíme :wink:
Obrázek
michal Q

25+

Reputace: 0
Skútr / moto: Yamaha Majesty S 125, Honda Forza 125 ABS

Výběr bundy

Příspěvekod BrAtKo » 22 bře 2016, 21:23

Dá sa na nej vidím všeličo odopinat ale to najdôležitejšie v lete. Odopnut plochy na sa samotnej bunde to nejde. Takze v lete si moc nefandi. Bude to rovnaké ako na stovkách dalších podobných bund. Ale dizajnovo je pekná avšak ničím sa neodlišuje od väčšiny.
Honda NC750S DCT - aktualna moto (forum nc700.sk) / rocny najazd 18000km
Historia: Honda PCX 150 / Honda Vision 110 / Piaggio ZIP 50
Obrázek BrAtKov FOTO ALBUM / BrAtKove vyjazdy a vypravy / Bratislava a okolie na poslednú chvíľu
BrAtKo

1500+

Reputace: 43
Skútr / moto: Honda NC750S DCT

Příspěvekod berka » 26 bře 2016, 13:03

Tento týden jsem také řešil otázku jakou bundu pořídit. Po posledním vyprání se mi odporoučela dosavadní bunda Duchinni Vortex. Má odepínatelnou termovložku, spoustu kapes a několik větracích otvorů které lze pomocí zipu uzavřít. Designově pěkná bunda která mi sloužila asi 7 let. Největší problém nastal při teplotách kolem 30°C a výš, kdy jsem se bohužel díky neprodyšnosti materiálu topil ve vlastním potu. Vzpomínám jak mi pravidelně v největších vedrech tekl pot po rukou a kapal z rukávů na zem. To byla jediná její chyba.
Rozhodl jsem se tentokrát pro koženou bundu a po přečtení všeho možného (i nemožného) se mi zalíbila nabídka od firmy MBW. Vyzkoušel jsem si několik jejich modelů a nakonec se rozhodl pro tento model http://www.m-b-w.cz/product/kozene-moto-bundy/thorn---kozena-sportovni-bunda/320 .
Bunda mi dokonale padla, byl jsem jak ve své vlastní kůži a při zkoumání jsem nenašel nic čeho bych se měl obávat. Dokonalé zpracování, pěkný design a slušná cena. Během zkoušení jsem se bavil s prodejcem o všem možném a když ze mne vypadlo na jakou motorku tuto bundu chci, tak mi řekl že on by vybíral z jiné kategorie, ale že je to mé rozhodnutí. Tato bunda je spíše na sportovní moto než na cestovní. Už jsem řekl že ji přesto beru a pak jsem položil otázku která vše zvrátila: Nebo tady máte něco jiného, co by jste mi doporučil? Odpověď byla jasná: Mám. Ukázal mi tohle http://motogart.cz/eshop/moto-vybava/bundy/bunda-airshell .
Nejprve jsem opět textil nechtěl, ale jakmile jsem ji oblékl tak jsem si už nebyl tak jistý. Já vím, je to jen "blbý" textil, za ty peníze bych mohl mít cokoliv jiného, ale tahle bunda je přesně to co jsem hledal. Termovložka která je zároveň voděodolná proti lehkému dešti a v letních měsících je bunda naprosto dokonale odvětrávaná. To co na fotkách vypadá jako neprodyšné brnění je naopak speciální typ síťoviny která je z venku pevná, celistvá, na omak relativně hrubá a drsná, ale zevnitř ven je přes ní téměř normálně vidět a je hladká. Takže už žádný zpocený ruce a litry potu stékající rukávem ven. Nakonec se žádná kůže nekoupila a odešel jsem s opět s textilem. Navíc, v tomhle se dá stylově jezdit i na skútru!
berka

100+

Reputace: 9
Skútr / moto: Honda ADV 350/ Maxon Matador 125
Tuning / úpravy: Polini Maxi Hi-speed

Příspěvekod forester » 26 bře 2016, 15:28

Michal Q, tá bunda naozaj vyzerá skvelo a keďže má aj dobré recenzie od motorkárov ktorý ju testovali určite budeš s ňou spokojný.Je trochu mastnejšia ale za kvalitu sa musí aj priplatiť však ju nekupuješ na 1 rok.
http://www.4sr.sk/katalog/moto-bundy/stunts-neon.html
Honda PCX - 2010, predaný, 24 tis km
Honda Shadow - Black Spirit VT750C2B,2011,predaný,40 tis km
Yamaha X-Max 250 - 2012, predaný,84000 km
Honda Forza 300 - 2018, predaný 29000 km
Honda Hornet CB600F 2013, predaný 32000 km
forester

2500+

Reputace: 670
Skútr / moto: Honda ADV 350

Příspěvekod michal Q » 26 bře 2016, 16:50

Původně jsem chtěl Furygan ale dostupnost v ČR velmi špatná (velikosti), poté jsem chtěl Macna a podobný problém. Cena zmíněných bund okolo 4tis a tak cenový rozdíl u 4SR nebyl tak velký.
michal Q

25+

Skútr / moto: Yamaha Majesty S 125, Honda Forza 125 ABS

Příspěvekod forester » 26 bře 2016, 17:32

Ja mám Furygan Orlando bundu, nemali v tom čase nohavice velikosti M a synovi som kúpil komplet od Furygan.Kúpené v Británii ale na motosalóne som videl firmu zo Slovenska ktorá sa teprve rozbieha a mali sortiment od Furygan ale zatial iba malý. Neviem ale ako sa volajú.Keď som sa pozrel na tie cenovky tak to mali jó sakra predražené oproti UK.
Neznáma značka z Francúzka u nás ale to oblečenie fakt nemá chybu.Ja môžem hodnotiť iba bundu ale tá je skvelá.
Honda PCX - 2010, predaný, 24 tis km
Honda Shadow - Black Spirit VT750C2B,2011,predaný,40 tis km
Yamaha X-Max 250 - 2012, predaný,84000 km
Honda Forza 300 - 2018, predaný 29000 km
Honda Hornet CB600F 2013, predaný 32000 km
forester

2500+

Reputace: 670
Skútr / moto: Honda ADV 350

Příspěvekod Mastegl » 17 dub 2016, 19:02

Zdravím,

vybírám první bundu na svého prvního skůtra a tak se chci poradit. Nechci za bundu vysolit 6 tisíc, ale taky nechci jezdit v triku s krátkým rukávem. Jako rozumný kompromis jsem našel toto http://obchod.bikerscrown.cz/xrc-900202 ... 9900040644 Co vy na to? Máte s tím někdo zkušenost? Zkoušel jsem si ji a příjemně mě překvapilo, že i s mými 200 centimetry je mi dostatečně dlouhá na těle i rukou. Má nějaké základní odvětrávání vpředu i vzadu na zip, vyndavatelné zateplení, chrániče loktů, ramen a nějaká základní vycpávka i na zádech. Líbí se mi i těch pár decentních reflexních prvků. Chci to do města, i přes léto (tak abych se neupekl) a o víkendech na nějakou vyjížďku na 125ccm skůtru. Spíše mi vyhovují tyto civilnější bundy, než nějaké závodnické vzory apod. , které mi na skůtru příjdou trochu nepatřičné.

Co vy na to? Nebo máte lepší tip v podobné cenové hladině? Ještě chci v Praze zkusit na sebe někde navléct http://www.m-b-w.cz/product/textilni-mo ... -bunda/256 , u které se mi líbí, že se dá v létě odstrojit na pouhou síťovinu a přitom na exponovaných místech budu mít dále chrániče.

Díky.
Honda PCX 125, červená, 2016
Mastegl

25+

Reputace: 11
Skútr / moto: Honda PCX 125 (2016)

Příspěvekod HonzaR » 18 dub 2016, 09:07

Pro začátek proč ne, já začínal s podobnou. Ale časem zjistíš, že ideální je bunda 3vrstvá, protože např. deklarovaná membrána moc nefunguje (proti dešti jo, ale v létě se budeš potit). Když už půjdeš do BC, mrkni na bundy Macna http://obchod.bikerscrown.cz/?action=OFFER&SETVYR=TRUE Mám vypozorováno, že právě bundy v cenách kolem 5-6tkč jsou v nejlepším poměru cena-výkon. Anebo IXS: http://www.motovsem.cz/?sekce=kategorie ... razeni%5D=
z ho*na bič neupleteš...
HonzaR

1500+

Reputace: 219
Skútr / moto: Suzuki V-Strom 800 /SE

Příspěvekod Mastegl » 19 dub 2016, 11:37

V létě mám z té XRC také trochu obavy, že se budu péct... ty bundy Macna jsem myslím zkoušel, ale jsou na mě šité hrozně krátké. I u největší velikosti jsem měl šíleně krátké rukávy (mám dva metry). Chtěl bych ideálně něco, co se v létě dá odstrojit tak, aby zůstala jen síťovina.

Nevíte někdo o prodejně v Praze a okolí, kde by se dala vyzkoušet ta MBW NEAT? Samozřejmě v nějaké větší velikosti pro mě :)
Honda PCX 125, červená, 2016
Mastegl

25+

Reputace: 11
Skútr / moto: Honda PCX 125 (2016)

Příspěvekod Drezbok » 21 kvě 2016, 20:52

Zdravim, začínám jezdit na skútru a vybírám bundu.
Přes zimu zvolím jiný dopraví prostředek :D ve sněhu a nasolenejch silnicích se brodit nebudu, ale než napadne první bílé zlo budu jezdit.
Celkem se mě zamlouvá tahle http://www.nokamoto.cz/motoobleceni/pan ... blkred.htm
Nemáte někdo zkušenost s touto značkou nebo přímo s touto bundou ?
Popřípadě bych chtěl poprosit zkušené špilmachry o zhodnocení mého výběru.
Drezbok

25+

Skútr / moto: Honda SH125i

Příspěvekod HonzaR » 22 kvě 2016, 18:44

V takové cenové hladině už bude snad jen dobrá a lepší kvalita. Ale každopádně bych něco málo vytkl - 1, osobně bych volil bundu delší, ne jen do pasu. V podzimních sychravých ránech to oceníš. Sám mám rád, když si zadní delší šos přisednu k sedlu. 2, tato má vyjímatelnou termovložku, což je fajn, ale lepší je 3vrstvý systém, kdy se dá vyndat i membrána. Když má pak bunda dostatek větracích otvorů, je z ní dobrá celosezonní bunda.
z ho*na bič neupleteš...
HonzaR

1500+

Reputace: 219
Skútr / moto: Suzuki V-Strom 800 /SE

Příspěvekod Karel76 » 22 kvě 2016, 19:08

Já už druhým rokem jezdím v bundě Held Yamoto (má vyjímatelnou termovložku) + jsem k tomu dokoupil i kalhoty. A na léto jsem si pořídil kevlarovou mikinu v BC.
Karel76

50+

Reputace: 3
Skútr / moto: Honda PCX 125, Honda Forza 125 ABS

Příspěvekod Drezbok » 22 kvě 2016, 20:02

Honzo,
díky za rady, určitě to zmíním v obchodě jestli nemají něco podle tvích rad.
Vyjímatelná mebrána asi bude lepší i kvůli praní a čištění co ? Je možný že tady by es třeba praním byť podle dporučení výrobce na 30°C atd dala ta mebrána zničit ?
Mohl by jsi mi prosím poslat odkaz na bundu co máš ty ? Nebo alespoň výrobce a typ ?

Tahle už by byla teda lepší ? http://www.nokamoto.cz/motoobleceni/pan ... bag-nn.htm
Drezbok

25+

Skútr / moto: Honda SH125i

Příspěvekod kolsa » 22 kvě 2016, 20:36

pokud chce někdo letní bundu, mužu doporučit tuto. mam ji a na dobu od ted do podzimu (pouzivam nad 10 stupnu) je luxusni. dnes jsem si z ni musel vyndat "termo" vlozku, takze mi z ni zbyla jen sitovina a chraniče.
http://bundy-na-motocykl.heureka.cz/rol ... esh-cerna/
Nikdy se nehádej s blbcem - klesneš tím na jeho úroveň a tam tě on porazí, protože v tom má větší zkušenost.
kolsa

100+

Reputace: -9
Skútr / moto: FJS 600
Tuning / úpravy: ne

PředchozíDalší

Zpět na Helmy a oblečení

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek