Stix píše:To Hasmann: Má tam ta tvoje bunda nějaký větrání? Dívala jsem se po nich o víkendu a buď byly bez větracích otvorů nebo měla ta horní vrstva jen síťku a odepínatelná nepromokavá membrána byla pod ní. Nedokážu si představit, jak to v dešti funguje - ta horní bunda musí být zevnitř mokrá. No a ty bez těch větracích otvorů jsou asi dost teplý, ale pokud není taková zima, tak to vůbec nevětrá.
Větrání samozřejmě má a to na obou pažích se síťkou proti hmyzu a na zádech,takže v létě když je fakt hic,tak otevřít na rukou a na zádech a krásně to prochází kolem těla,ten zádový zavírám až když je fakt zima (záda se potí nejvíce,zvláště když máte na zádech batoh). Co se vody týče,tak jsem zmoknul několikrát a vevnitř rozhodně voda nebyla.Samozřejmě nevím,jaké by to bylo jet v dešti nějakou tu hodinu,ale jak už zde padlo,proti velkému dešti na velkou vzdálenost pomůže jen nepromok. Nevím na jakou bundu jsi se dívala,ale jen popisuji bundu na kterou jsem dal odkaz (IXON XERES). Obecně u bundy chce opravdu hledat a nedělat příliš velké kompromisy ikdyž to někdy znamená tisícovku navíc.Ono se to časem projeví a ne málo,hlavně pokud by mělo jít o celoročně používanou bundu.