Ještě poznámka k tomu mému nákupu viz výše po provozní zátěži na Slovensku:
- ledviňák Modeka Madoxx (s Outlast)-- za cenu okolo 800,- dobrá volba. Je lehounký. měkký a tenký. Srovnání mám bohužel jen s Lidlem. Pro mne plus, že se pod tím ve vedru nepotím. Jízda v chladu dosud
nebyla.
Přilbice překlopka LS2 Valiant II .... to s tím hlukem (začíná to už na 60km, na tomto stroji Taiwanci plexi prostě zkurvili, na starším modelu Downtown 125/300 bylo plexi o 100% lepší i když se to nezdá) .. prostě špunty zůstanou. Na naháči by to bylo hlukově v pořádku. K tomu, abych koupil přilbici za dvojnásobnou cenu, jak radí @josuk , jsem dosud nedorostl. I tak je to pro mně kvalitativní skok z jetky SPEEDS CITY II v cenové relaci okolo 2 tisíc (80Eur).
Universálnost .. po městě v teple podle okolností si buď jen u centimetr přizvednu hledí nebo překlopím. Pinkock je bez vady ... i v letním vlhku po dešti nebo v dešti se nemlží. Větrání z brady je dobře rozvedeno a skoro až do letních třicítek cítíte při nádechu čerstvý vzduch.
Stranový výhled a možnost periferního vidění mne neomezoval. Drobnost: pokud překlápíte se sklopeným hledím bradu dopředu, tak se hledí samo přizvedne, docvaknete bradu a hledí musíte ručně spustit
Testoval jsem cvičně nafukovací límec a byl to šok ... omezí to možnost otáčet hlavou i náklony hlavy v zatáčkách ... úplně jsem ztratil jsem jistotu při jízdě v zatáčkách. Límec mi jednou otáčením hlavy postupně stočil a dokonce mi ulítnul
. V zimě pak budu porovnávat nákrčník a tento límec - límec mne moc neuchvátil.
Snažím se používat dodaný obal na přenášení, abych si ji hned neojebal.