od Bzuk » 28 črc 2016, 11:26
Zdravím,
snažím se jezdit v přiměřeném oděvu co možná nejvíce přizpůsobeném stroji, cestě a počasí.
Impulsem byla jízda dva kiláky polňačkou na Babettě na místo srazu s ostatními z prdlavkového gangu, následovaná výletem k rybníku na chlastačku (cca další 4 kiláky polňačkou a silnicemi páté cenové skupiny). Navléknut v komplet motoohoz jsem si po dojezdu na místo, kde ostatní Babettisti, Jawettisti, Stadionnisti, Pionýrristi a podobné zjevy v plavkách a tričkách řešili kam s pivem spíše než cokoliv jiného uvědomil, že jsem někde zbloudil z cesty rozumu, neb jízda na dvou kolech má být i pohodlná a zábavná. A přehřátí může znamenat pokles mentálních schopností, což vede k chybám v jejich důsledku pak i ke ztrátám na životech, zdraví či majetku (a také kvůli nutnosti se zahydratovat k větší spotřebě piva, tzn. vyšší náklady, zředění krve acylpirinem proti kočce, 6 kiláků pěší chůze atp.).
Důvod pro běžný háv je prostinký - více se bojím a tudíž jedu opatrněji. V motorkářském ohozu mám pocit rytíře zakutého v brnění a tudíž jisté nezranitelnosti. A mimochodem, zatím se mi mé držkopády vždy přihodily právě v motorkářském.
A tak se hlediskem zda motoohoz či spíše oděv občanský stává předpokládaná cesta a též stroj sám. Babetta, Čezety a Jawy do 250 včetně nejsou na běžné vzdálenosti důvod se nějak zvlášť navléct - při jejich použití se stejně nedá jet po jedničkách silnicích, neb by tam člověka zabili. Pokud vím, že mne čeká cesta na stroji větším, či nutnost použít silnic kde se výskyt nemyslících nechá předpokládat, pak navléci se do motogatí a motobundy jest záhodno.
A tak, je-li chladno jedu v motobundě, je-li teplo tak postačí tričko + větrovka, je-li psí zima poslouží i vaťák.
Co se obuvi týká, Babetta + moto se sidecarem v horku volají po sandálech, za běžných teplot botasky splní všechny požadavky. Cesty v chladnějších a mokřejších obdobích ovšem vyžadují kanady.
Pro ty kteří mají zdraví jen jedno - nikomu to necpu, toliko odpovídám na otázku zakladatele vlákna.