V čem jezdíte?

Diskuze o helmách a motooblečení. Pomoc s výběrem, rady a doporučení.

Re: V čem jezdíte?

Příspěvekod Dogs » 13 lis 2014, 21:45

Teda musím říci moc hezký :-) U mě naštěstí naposled co mě sestřelilo auto to odnesla jen lehce bunda a diky botám noha pod skútrem taky v pohodě. Prostě v kraťasech nikdy jezdit nebudu.
Tapatalk Windows Phone by HTC 8X
Po dlouhé pauze >Aprilia SR 50 R SBK> Aprilia SR MAX 125 >Yamaha X-MAX 400....
Dogs

250+

Reputace: 17
Skútr / moto: Yamaha X-MAX 400, Aprilia SR Max 125
Tuning / úpravy: Akrapovič......Aprilka = Sportovní plexi, výfuk RP, zrcátka, led blinkry, proužky...

Příspěvekod hagrid » 13 lis 2014, 23:12

Včera jsem jel jen v riflích a teniskách a už je to opravdu kách. Je už na to opravdu zima :mrgreen:
Bundu jsem měl zimní, i rukavice, ale kolínka trpěly :oops:
Zas na druhou stranu si říkám, že kdy jsem to zažil jezdit v půlce listopadu na skůtru 8)
MBK 300 Kilibre kilibre(kyselaryba)email.cz
hagrid

500+

Reputace: 0
Skútr / moto: MBK 300 Klilibre, Baotian Cyborg QT 50

Příspěvekod medved.m » 13 lis 2014, 23:19

Vloni? :D
 Shemík spase  Obrázek
medved.m

1000+

Reputace: 74
Skútr / moto: SHemík125i ABS 2013
Tuning / úpravy: snížené origo plexi, pár odrazek a LED obrysovky

Příspěvekod hagrid » 13 lis 2014, 23:20

Vloni jsem to zapích už v říjnu. Zdálo se mi, že je už zima :|
A letos si říkám, že když už to ručení platím za celej rok.... :roll:
Ale deka by se hodila :P
MBK 300 Kilibre kilibre(kyselaryba)email.cz
hagrid

500+

Skútr / moto: MBK 300 Klilibre, Baotian Cyborg QT 50

Příspěvekod Trabuk » 14 lis 2014, 09:43

Chtel jsem koupit predni pneu az na jare, ale kdyz je tak teplo tak uz mam prezuto...dneska rano 6 stupnu a to je pohodicka i kdyz jsem uz dal zimni vlozky do obleceni

Odesláno z mého Lenovo S660 pomocí Tapatalk
ex Yamaha Majesty 250DX, ex Kymco XCITING 500, nyní Yamaha T-Max 500, rv. 2005

www.majestyclub.cz
Trabuk

1000+

Reputace: 25
Skútr / moto: T-Max 500 ex, MBK Flipper 50, Yamaha FZ6
Tuning / úpravy: jízda s rozumem

Příspěvekod LipaSY » 14 lis 2014, 10:45

Kožená bunda už odpočívá a přešel jsem na textil s termem a kalhoty tři vrstvy. Jak jdou teploty k nule, tak se už v ničem jiným jezdit nedá. Během dne, kdy je teplota nad deset, tak stále rifle s kevlarem Trilobit, chrániče hřejou kolena a pod ně dávám Jégrovy drtiče mrazu nebo vojenský novodobý humusky. To je pak úplně teploučko. Boty už na delší vyjíždku beru vysoký W2, to už ani jinak nejde. No a takhle oblečenej, když jedu sám nebo s manželkou, tak jde cítit jen nárazy větru, ale zima vůbec.. Na Varaderu jsme jeli Jeseníky na dva dny a to už bylo u nuly a navíc ráno už o 7h odjezd a to je ranní vlhká kosa jak z nosa a zima nebyla. Jen helma zamlžená, plégo zvednutý a obličej omrzlej :roll: Ale jezdíme celerok a rádi. V zimních měsících to má prostě zase svoje jiný kouzlo.. Někdo napsal, že NENÍ NEVHODNÝ POČASÍ NA MOTORKU, POUZE NEVHODNĚ OBLEČENÝ MOTORKÁŘ. A na tom je 100% pravdy.. :idea:

Lípa
http://thomsonmotorson.motorkari.cz
lipadroid(zavinac)gmail(tecka)com
LipaSY

250+

Reputace: 25
Skútr / moto: Honda Silver Wing FJS600 (mimo jiné)

Příspěvekod Dogs » 14 lis 2014, 15:11

Doporučí někdo termo triko, které má vyzkoušené a je opravdu funkční ? Nechci pod bundu navlikat jeste mikinu. Takže triko které mě zahřeje. Diky za tipy :)

Dogs

250+

Tuning / úpravy: Akrapovič......Aprilka = Sportovní plexi, výfuk RP, zrcátka, led blinkry, proužky...

Příspěvekod Lubik » 14 lis 2014, 15:34

Termo neznamená, že už se nemusíš oblíknout :D
Lubik

Příspěvekod Dogs » 14 lis 2014, 15:47

Tak to samozřejmě :)
Ale vím že jsou termo která zahřeji, takže termo, na to normální triko a bundu s vložkou.
Dogs

250+

Příspěvekod Kiper » 20 lis 2014, 20:30

Dlouho jsem se rozmýšlel, jestli se vůbec vyplatí si kupovat oblečení na motorku, popřípadě na skútr. A když vidím, co se může stát, jsem rád, že ho mám. Jen pro info :D Jezdím v téhle bundě: http://obchod.bikerscrown.cz/nazran-ocean-ii-8999900022780 a těchto kalhotách: http://obchod.bikerscrown.cz/trilobite-662-consapho-mens-trousers-black-8999900033574
Úpravy na skútru: Hliníková podlaha, proužky na ráfky, laděný výfuk LeoVince TT, upravený karbec, variátor Malossi Multivar, spojka Stage6 Torque Control MK II, válec Malossi sport 50ccm, brzdové destičky BREMBO.
Kiper

100+

Reputace: 2
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano

Příspěvekod Lubik » 20 lis 2014, 20:41

V takové vybavě na Motorro Sonny 50 2T ? Velice zajímavé ....
Lubik

Příspěvekod McGoff » 20 lis 2014, 20:49

Kiper: hehe, úplně to stejný mám i já :-) Resp. bundu stejnou a kalhoty taky Nazrany (nemají chrániče na bocích, pouze na kolenech + kevlar). Pod kalhoty si teď beru podvlíkačky (termogaťata) a pod bundu mikinu. Už mám za sebou první pád v cca 30-40 km/h, pravotočivá zatáčka (asi listí, mokro, nebo písek... bylo to tak rychle, že než sem se rozkoukal, tak se mi zatmělo před očima a rozednilo se mi až v příkopu na ležáka :-) ). Na kalhotech sem měl od klíčů v kapse (už nikdy nebudu vozit klíče v kapse) dírku 1x1 cm - zoubky se prodraly. Nechci domýšlet, jak by to vypadalo, kdyby ty klíče byly zoubkama směrem k noze a ne od ní... Bunda je na tom hůř, mám spálenej a natrhlej pravej rukáv. Naštěstí to chytly chrániče, je to ohoblovaný přesně na místě chráníčů na loktu a na rameni :-) Jediný, co mě stále děsí, je ten "páteřák" v bundě. Určitě to bude chtít pořídit nějakej pořádnej a ne tu pěnovou destičku, co tam je.
McGoff

25+

Příspěvekod LIKAN 1975 » 20 lis 2014, 21:42

Ahoj lidi.
Já jezdím v Nazranu a Ixonu. Bundu Nazran Daytonu na jaro až na podzim, Ixon bundu a kalhoty od 10 stupňů dolů. Rukavice kvalitní kožené, na zimu termo s atestaci. Přiba sklopka Nolenka.
Daytonu vozím pod sofchelkou a jsem s ní na výsost spokojen. Jednu jsem položil před 2 roky, to byla novinkou 50km/hod. na levý bok.
Spečená v několika místech, chrániče odolaly, ale klíční kost praskla. No tu má zlomenou každý co jezdí v jedné stopě.
Firma mi dala novou, starou jsem odevzdal jako corpus delikty. Tedy aby šlo srovnat co se stane při havárii s daným materiálem. To hodně lidi neudělá. Myslím zaslat zpět výrobci něco co prošlo horkým testem. Že my pošlou zpět novou jsem vůbec nepředpokládal.
Ježdění v kůži je fajn, ale nesmí být vlastní. Doporučuji investovat do helmy rukavic a oblečení, ta se vrátí 100x.
Kdo to ještě nepoložil, má štěstí. Já už lehnul dvakrát kvůli cvokům co spěchají. První havárie 50 m od domova. Tak radím oblečte se vždy, tak jako by jste jeli na konec republiky.
LIKAN 1975

10+

Reputace: 1
Skútr / moto: Grand dink 300i

Příspěvekod Kiper » 20 lis 2014, 22:56

Lubik píše:V takové vybavě na Motorro Sonny 50 2T ? Velice zajímavé ....

Na pořádný stroj, pořádné oblečení :D
Úpravy na skútru: Hliníková podlaha, proužky na ráfky, laděný výfuk LeoVince TT, upravený karbec, variátor Malossi Multivar, spojka Stage6 Torque Control MK II, válec Malossi sport 50ccm, brzdové destičky BREMBO.
Kiper

100+

Reputace: 2
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano

Příspěvekod lzqpmt » 20 lis 2014, 23:49

McGoff píše:Kiper: hehe, úplně to stejný mám i já :-) Resp. bundu stejnou a kalhoty taky Nazrany (nemají chrániče na bocích, pouze na kolenech + kevlar). Pod kalhoty si teď beru podvlíkačky (termogaťata) a pod bundu mikinu. Už mám za sebou první pád v cca 30-40 km/h, pravotočivá zatáčka (asi listí, mokro, nebo písek... bylo to tak rychle, že než sem se rozkoukal, tak se mi zatmělo před očima a rozednilo se mi až v příkopu na ležáka :-) ). Na kalhotech sem měl od klíčů v kapse (už nikdy nebudu vozit klíče v kapse) dírku 1x1 cm - zoubky se prodraly. Nechci domýšlet, jak by to vypadalo, kdyby ty klíče byly zoubkama směrem k noze a ne od ní... Bunda je na tom hůř, mám spálenej a natrhlej pravej rukáv. Naštěstí to chytly chrániče, je to ohoblovaný přesně na místě chráníčů na loktu a na rameni :-) Jediný, co mě stále děsí, je ten "páteřák" v bundě. Určitě to bude chtít pořídit nějakej pořádnej a ne tu pěnovou destičku, co tam je.

S těma klíčema se mi to stalo taky. Spadnul jsem kdysi z babetty při šikmém přejíždění tramvajových kolejí, navíc na mokru. Klíče v kapse se mi implantovaly do stehna. Tehdy jsem neměl vůbec žádnou výbavu, ani rukavice. No díky mokru na asfaltu ty sedřeniny na rukách nebyly tak hrozné. Proto rozhodně doporučují pořádné oblečení. Když sedřít kůži, tak ne tu vlastní.
Kdysi Babetta 210, Yamaha FS80SE, Yamaha Virago 1100, Yamaha x-city 125
Piaggio Mp3 500 LT sport Obrázek
Suzuki DL 650 V-Strom Obrázek
lzqpmt

100+

Reputace: 11
Skútr / moto: Piaggio Mp3 500 LT sport /Suzuki DL 650 V-Strom

PředchozíDalší

Zpět na Helmy a oblečení

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení