Toto je vecna diskusia hlavne medzi skutristami a vela z tych co jazdia nalahko sa pouci az po prvom pade. Ja jazdim od zaciatku v motobunde, ale priznam sa, ze kevlarove rifle som si kupil az na uvod druhej sezony. Citim sa v nich omnoho bezpecnejsie, teraz uz bez nich na skuter nesadnem. Ich vyhodou je aj to, ze su teplejsie (hrubsi material) a maju chranice na kolenach, ktore tiez pomahaju udrzat teplo, takze uz nepotrebujem neopreny. A ked je chladnejsie, tak mam na vrch Tucano urbano takeaway. Samozrejmostou su aj rukavice. Co sa tyka obuvi, tak tam som aj ja ten nezodpovedny a nosim normalne tenisky, do chladnejsieho pocasia mam ale pevnejsie boty, ktore su vyssie.
No a v tom, ze rifle a bunda boli dobrou investiciou ma presvedcilo to, ze pocas leta som si odrel nohu v mieste holennej kosti (odrenia asi 5x5 cm) a stipalo to 2-3 dni. Uz to bolo pre mna velmi neprijemne a nechcem zazit hlbsie odreniny na vacsich plochach
PBM2: ano, ale zlomenia v 40 km/h je hlavne vysledkom neprijemnej nahody, staci trafit obrubnik, kamen, atd. Su ludia co sa nestastnou nahodou zabili padom z 2 m (zo stromu, z rebrika,...)