V čem jezdíte?

Diskuze o helmách a motooblečení. Pomoc s výběrem, rady a doporučení.

Re: V cem jezdite? - Obleceni na skutra

Příspěvekod PBM2 » 15 led 2013, 23:29

Jojo, v Motogaráži taky občas nakupuji, na Vánoce to byla bunda http://www.motogaraz.cz/bunda-na-motork ... -camo-p388, loni jsem tam koupil i pro trochu chladnější počasí http://www.motogaraz.cz/bunda-na-motork ... o-bunda-p1, jo a rukavice http://www.motogaraz.cz/rukavice-na-mot ... vice-p1148. Nemůžu si na nic stěžovat, ceny v pohodě a přístup v obchodě taky. Mohu doporučit. 8)
Čínská kráska bere "Kolik potřebuje" :-)

Fotogalerie / Profil na motorkáři.cz / Čínská kráska
PBM2

750+

Reputace: 134
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano, jsou.

Příspěvekod Gandalf » 16 led 2013, 08:50

Osobně mohu doporučit brněnskou prodejnu Příjemný, ochotný a zkušený personál + slušné ceny. Prodejny Praha, Brno.
Bylo: Jawa Babetta 210 (88-00) Kymco Downtown 125 (13) Piaggio X10 350 (14-16) Honda CTX 700 (17-19)
Aktuálně: Obrázek
Gandalf

1000+

Reputace: 82
Skútr / moto: Honda Forza 300

Příspěvekod benfa » 17 led 2013, 18:36

pánové nějaký tip na textilní bundu? Cca 2 tis.? Třeba někdo sledujete nějaké výprodeje...
benfa

100+

Reputace: 0
Skútr / moto: YAMAHA MAJESTY 400

Příspěvekod celda1970 » 17 led 2013, 20:26

benfa píše:pánové nějaký tip na textilní bundu? Cca 2 tis.? Třeba někdo sledujete nějaké výprodeje...

Širokej pojem textilní bundu..????
Krátkou ,dlouhou,letní nebo s vložkou....????
Já si před vánoci koupil Zamo http://www.zamo.cz/katalog/-moto-zbozi-10/zamo/bundy/bunda-zamo-expedition/24865.html za 1690,-.
Ale odkaz výše...jsou tam bundy v této cenové relaci.
Peugeot Satelis 125 ABS Peugeot 307sw silver Oxygo 1.6 HDi 80kw..2007
černá metalíza "2008"
Ex.- Simson elektronik. 1986
Ex.-MZ 150. 1992
celda1970

100+

Skútr / moto: Peugeot Satelis 125 ABS 10/2007
Tuning / úpravy: Origo nosič na kufr Peugeot,kufr Kappa K37N ,brzdové světlo a blinkry do kufru,proužky na kola.

Příspěvekod sedli » 17 led 2013, 20:59

benfa : Mám tuhle a spokojenost...http://www.motorkari.cz/motorkari/?act=recenze&hid=1718
Koupena u BikersCrown, teď se dívám mají skladem jen XS,ale naobjednávku asi bude, já ji kupoval už minulej rok...já jsem spokojenej, jen jsem měl vzít o velikost menší, při sezení na scooteru mi dělá pupek :-)
A ještě ti zbude na benzín..:-)
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
Nyní : Kentoya HAMMER II-i 125
sedli

1500+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda PCX 1.generace
Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Příspěvekod benfa » 17 led 2013, 21:32

Sakra kluci vy jste rychlí :-), kdybych to měl upřesnit raději bych kratší. Ta druhá se mi moc líbí. První je taky perfektní, ale já bych opravdu raději kratší..
benfa

100+

Příspěvekod tyjo » 17 led 2013, 22:34

Já kupoval v motogaráži bundu protože jediná byla v 5XL a až na rozpadlé plastové držáky popruhu spokojenost.

http://www.nerve.cz/zbozi/3623/Bunda-na ... -Black.htm

RHON píše:Tak jsem objednal v tej motogaráži - díky za link :wink: bundu a kalhoty NERVE - kombinéza by byla asi hloupá, ta je spíše na silnější moto
KYMCO AGILITY CITY 125 - Diamantová bílá, r.v. 2011. Aktuální tuning Válec NARAKU 160 ccm, aktuálně krásný bílý kufřík :-)
Mobilní světla a zvuk http://www.mobishow.cz -Zajišťuji světelnou laser show a DJ pro svatby, party a věčírky.
tyjo

500+

Reputace: 18
Skútr / moto: KYMCO CITY AGILITY 125 - bílá r.v. 2011
Tuning / úpravy: Válec NARAKU 160 ccm, reflexní proužky, kufr, reflexní vesta :-), Kamera MAGICAM SD21 už není v záběhu, ale spíš v záhubě.

Příspěvekod benfa » 17 led 2013, 23:10

Mě se líbí tato:http://www.nerve.cz/zbozi/3397/Bunda-na-motorku-NERVE-Short-Rider.htm
benfa

100+

Příspěvekod PBM2 » 18 led 2013, 00:11

To Benfa: myslím, že se moc nezmýlím, když napíšu, že teď, relativně dlouho před sezonou ( omluva těm, co ještě tu předchozí neskončili nebo jezdí celoročně :D ), by neměl být tak velký problém najít nějaké to oblečení ve slevě, spíše bývá problém najít tu správnou velikost, přesněji, aby v tom výprodeji měli ještě tu tvoji. O několik příspěvků výše jsem dal dva odkazy na Motogaráž, kde jsou bundy za cca 1.000,- Kč, ale je problém v tom, že většinou ( a není to jen věcí této prodejny ) je to dost probraný co se týká velikostí a navíc je tu ten fakt, že oblečení musíš zkusit, aby ti sedlo. To znamená, že nejde jen tak se řídit označením velikosti v tabulce a na výrobku, ale stejně jako u přilby si to musíš zkusit osobně. Já sice tu letní kupoval jen podle velikosti, ale vycházel jsem z předchozí koupě u stejného prodejce, stejné značky a informace, že pokud nebude sedět, mohu ji vrátit nebo vyměnit. Takže když zkusíš vyhledat motobundu, určitě ti to nabídne spostu možností. Teď jen, aby to bylo relativně nedaleko, aby jsi tam mohl zajet nebo se stavit cestou jinam. Přeji ti dobrý výběr 8)

PBM2

750+

Příspěvekod Marty108 » 18 led 2013, 00:21

Já uvažuji o této, nemáte jií někdo? Zkušenosti atd. Díky
http://www.worker-moto.cz/3721/moto-bun ... tar/zelena
Marty108

500+

Skútr / moto: Yamaha FZS 600 Fazer

Příspěvekod PBM2 » 18 led 2013, 00:42

To Marty108: vypadá dobře, ta zelená reflexní príma. Chtělo by to vyzkoušet, jak se v ní budeš cítit a jak ti sedne pocitově. Cena v pohodě, vidět budeš taky dobře, protektory to má taky, upravitelná velikost, vložka tam je taky, ten límec snad sedne k helmě, takže za mě palec nahoru. Chtělo by to vidět kvalitu provedení, jak je ušitá a jak se v ní budeš cítit. 8)

PBM2

750+

Příspěvekod Marty108 » 18 led 2013, 01:22

PBM2 píše:To Marty108: vypadá dobře, ta zelená reflexní príma. Chtělo by to vyzkoušet, jak se v ní budeš cítit a jak ti sedne pocitově. Cena v pohodě, vidět budeš taky dobře, protektory to má taky, upravitelná velikost, vložka tam je taky, ten límec snad sedne k helmě, takže za mě palec nahoru. Chtělo by to vidět kvalitu provedení, jak je ušitá a jak se v ní budeš cítit. 8)

Už jsem jim napsal zda by bylo možné ji poslat na prodejnu do Prahy abych ji odzkoušel, tak uvidím. Každopádně u mě vede.
Marty108

500+

Skútr / moto: Yamaha FZS 600 Fazer

Výbava na skůtra

Příspěvekod Mozek » 18 led 2013, 22:31

Zdravím. Prosím měl bych velkou prosbu ohledně vybavení na scootera. Na jaře díky možnosti jezdi na B plánuji koupi Hondy PCX 125ccm.
Vzhledem k tomu, že dosavadní zkušenosti s motorkami jsou pouze ty "vesnické". Tzv. helma a oblečení žádné, potřeboval bych trochu poradit co si koupit a co ne. Na motorce budu jezdit já střídavě s přítelkyní zhruba deset kilometrů na místo a deset zase zpátky, ale samozřejmě budeme občas chtít motorku využít i k delšímu společnému cestování místo auta.
Takže protože se v helmách a celkově i oblečení na motorku vůbec nevyznám potřeboval bych se něčeho chytit.

1. Jaké vybrat helmy?
Případně podle čeho? Když jsem byl v Hondě, všiml jsem si, že tam mají helmy na scootera zhruba okolo dvou tisíc. Tuším jestli to nebyli tyhle? Stačili by?
http://moravamotors.cz.vltava2011.cz/store/goodsdetail.asp?lngDepartmentID=1&strGoodsID=9750088216.00.00

2. Jaké oblečení?
Co jsem tu pročítal, tak tu má spoustu lidí oblečení od Padany. Koukal jsem na jejich stránky a mají tam zrovna 50% slevy.
http://www.padana.cz/katalog/
Zajímalo by mě co si koupit za bundu. Jestli koženou, či tu textilní a jestli třeba zrovna tu od Padany, nebo raděj něco jinýho. Další věc má smysl kupovat rukavice? Případně ještě něco?

Protože budu všechno muset koupit 2x nechtěl bych zbytečně vyhazovat peníze, ale taky nemíním kupovat něco made in China.

Díky za rady.
Mozek

25+

Skútr / moto: Honda PCX 125

Příspěvekod sinistre » 18 led 2013, 23:43

Já tuhle helmu dostal od ježíška...myslím, že za tuhle cenu v téhle kategorii nic lepšího sehnat snad ani nejde. Hlavně kvalita zpracování je 100%. Na hlavě sedí jak pr.... na hrnec, nikde netlačí, jak v bavlnce. Ale na jetku se mi zdá v reálu trochu těžká, tak doufám, že mě nebude po delší túře bolet za krkem.
Naposledy upravil KYBLOS dne 27 bře 2013, 11:08, celkově upraveno 1
Důvod: Úprava neslušných výrazů
sinistre

250+

Reputace: 1
Skútr / moto: Cagiva City 50
Tuning / úpravy: multivar

Příspěvekod PBM2 » 18 led 2013, 23:49

To Mozek: je tu spousta odkazů, kde najdeš cokoliv od helmy až po oblečení. Tipy, značky, ceny, akce. Asi nebude se mnou každý souhlasit ( naštěstí máme demokracii, že? 8) ), ale za mě doporučuji helmu spíše výklopnou nebo integrální, takovou co ti sedne dobře na hlavu. Nesmí moc tlačit, jen trochu, ona se použitím "vytlačí", takže nutno zkusit. Nekupovat raději nic někde na Aukru, původ je nejistý, stejně jako to, co se s ní dělo do chvíle prodeje. Navíc tam mohou být i kopie, což v klasickém motoobchodě je dost nepravděpodobné ( neříkám, že ne nemožné ). Otevřená helma při případném pádu poskytuje méně ochrany, méně chrání před změnami počasí a spíše se hodí na moto, co jezdí +/- do těch 45 km/hod, ně na PCX, kde se budeš chtít pohybovat trochu rychleji :) . S oblečením je to stejné, nutno vyzkoušet, aby sedlo, bylo dobře vidět. U bundy reflexní prvky, případně přímo takovou tu žlutozelenou reflexní barvu, to tě pak opravdu přehlédne o dost méně lidí, než když pojedeš v tmavém kusu. Jestli koženou nebo textilní? V čem se budeš cítit dobře a co ti sedne, každá značka má svoje výhody i nevýhody, stejně jako materiály. Nějaký tem protektor na loktech a ramenou, páteřák, dobrá je vyjímatelná termovložka. Hodí se i možnosti úprav pomocí stahovacích pásků, doplnění o větrací otvory pro léto atd. Kalhoty někdo má přímo na moto ( kevlarové jeansy a podobně ), ale dá se jezdit i bez toho. Je to na tobě. Jiný jezdí v solidnějších riflích, maskáčích atd., doplněných pod nimi o kolenní a holenní chrániče. Rukavice určitě, bez nich nejezdi. Aby měly ochranu kloubů a dlaní vyztužením, kevlar, plast, prostě aby dokázaly ochránit ruce při pádu od sedření až na kost. Zlomenině nic nezabrání, když sebou praštíš hezky zvostra, ale aspoň nebudeš vypadat jako z hororu. Navíc se odřeniny hodně zle hojí ( myslím ty hluboké se struskou v mase apod. ). Nebude špatné si pořídit nepromok pro horší počasí. Slušné boty taky neuškodí, myslím, že nebudu moc daleko od pravdy, že než obyčejné tenisky, tak raději něco pevnějšího, nad kotník, s podrážkou, co nebude klouzat na mokru nebo trochu mastnějším povrchu. Je tu opravdu sposta odkazů, jen nahoře vpravo zadej do Vyhledat to, co sháníš, a najdeš jich určitě spoustu. Ono tu někdo něco určitě dopíše, přeji dobrý výběr. 8)

PBM2

750+

PředchozíDalší

Zpět na Helmy a oblečení

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek