V čem jezdíte?

Diskuze o helmách a motooblečení. Pomoc s výběrem, rady a doporučení.

Re: V cem jezdite? - Obleceni na skutra

Příspěvekod moto.joker » 05 pro 2009, 15:00

Tak jsem přemýšlel na něčím pod stromeček a láká mě ta reflexní bunda. Mám ale několik ALE.
Zatím jezdím v bundě Brixton z Cordury. Má chrániče na loktech, ramenou a měkký chránič zad. Říkám si kdyby něco, tak alesdpoň se to prodře hůře než obyč budna a chrániče taky alespoň něco málo vezmou.
Tak jak to děláte s tou žlutou bundou? Jezdíte v tom s tím, že to nepromokne a chrániče neřešíte? To už můžu rovnou jezdit v normální zimní bundě. Nebo se nějak pletu? Uvažoval jsem o nějaké chráničové vestě nebo tak něco, ale to je docela palba (cca 3-4000). Taky jsem přemýšlel nechat si ušít vestu ze síťoviny a na ni kapsy na chrániče z budny.
Absence chráničů asi u mě povede k tomu, že budu dál jezdit v bundě a navrch reflexní vestu. Ale budu shánět tu co zapínám na zip, nebo si na ni zip sám našiju, jinak to děsně vlaje.
Jedu a kochám se ...
Bylo: Honda SCV Lead 100; Suzuki Burgman 250; Skyteam Cobra 125; Honda CB 900F Hornet; Honda Dylan 125; Yamaha N-Max 125; Yamaha X-Max 250; Yamaha YBR 125
Je: Honda Forza 350
moto.joker

1500+

Reputace: 325
Skútr / moto: Honda Forza 350

Příspěvekod Rady » 05 pro 2009, 15:33

No a proc si nekoupis rovnou reflexni bundu s protektorama? Pak nebudes mit zadne dilema :D
BMW K1200LT ------->> vice zde 4,6l/100 km
Rady

2500+

Reputace: 0
Skútr / moto: jawy,CZ, B400/K4, B650/K4,BMW LT K1200, chrompaket

Příspěvekod sedli » 05 pro 2009, 16:00

Moc to řešíte, já když jedu na scootu tak si vezmu akorát čistý trenýrky a nějaký ponožky s menším počtem děr a jedu :-D ale jinak já žádný spešl oblečení nemám na nohách aji teď v zimě džíny, na mikinu dám tlusčí bundu, okolo krku šátek,na hlavu helmu a frčím..zapomněl jsem na rukavice kožený..toť vše
Bylo : Piaggio Hexagon 125 LX 1996, Honda PCX 125 2011, Suzuki GSX-F, Kawasaki Versys 650.
Nyní : Kentoya HAMMER II-i 125
sedli

1500+

Reputace: 27
Skútr / moto: Honda PCX 1.generace
Tuning / úpravy: Laděný výfuk IXIL dual HyperLow, vyhřívané gripy Oxford,reflexní proužky na ráfky, LED parkovačky, karbonová fólie na pár dílech, množství originálních škrábanců a prasklin

Příspěvekod Gullwing » 05 pro 2009, 16:26

No jo, takhle budeš jezdit jen do doby, kdy se prvně sklouzneš. Pak budeš jezdit jak Mišelín :lol:
Chlapci nezapomínat na boty nad kotníky. Nejlépe s chráničema kotníků. Ty nohy dole nejsou ničím chráněné a navíc celkem často zůstane noha pod strojem, když se rozhodnete jít spinkat,..
Gullwing

1500+

Skútr / moto: Suzuki B400 K8

Příspěvekod janon » 05 pro 2009, 16:52

Jj, Gullwing ma pravdu samotnemu mi pristal skutrik na kotniku a nemit kotnikove motoboty, dopadlo by to blbe. Zpevneny kotik je k nezaplaceni!
bylo Honda Lead 100 najeto 40 000 km (ja 12 000)
bylo Yamaha Majesty 400 najeto 206 000 km (ja 136 000)
bylo Honda Silver Wing 600 najeto 110 000 km (ja 92 000)
nyní Yamaha T Max 560 najeto 27 000 km (ja 14000)
janon

2500+

Reputace: 195

Příspěvekod Jiří » 05 pro 2009, 18:35

Já používám na nohy vojenské kanady a mám s nimi ty nejlepší zkušenosti a hlavně konečně pro ně uplatnění (bez pořizovacích nákladů). A stejně tak oblečení - používám lyžařské - bundu, kalhoty a rukavice. Aspoň je využiji i mimo sjezdovku. Jezdím i v těchto časech a nemrznu! Pro objektivitu musím dodat, že jsem schován za velkým plexi. V poslední době párkrát zmokl a jsem stále zdráv a ani žádný prasečí virus mne zatím nesebral. Lyžařská výstroj s vodou asi počítá.Cesta do práce mi trvá cca 20 min (záleží zda sucho či mokro).
Jiří

25+

Skútr / moto: KYMCO YAGER GT 125

Příspěvekod Gullwing » 05 pro 2009, 19:48

Já to tady nechci zase vomýlat, ale je tu dost novejch lidí,.... Když mě to vykoplo v 80tce přes řidítka a přistál jsem na betonu,..
Slušná bunda SPYKE s protektorama, vysoký boty, motorkářský kožený rukavice a mažestráky (bohužel), Helma Dainese. Všechno KO rozedřený. Kupodivu žádnej velkej lišej. Za to vděčím betonu, kdyby to byl asfalt :roll: Takže jen utržená klíční kost, sanitka, traumatologie, operace, dráty a pár měsíců doma. Jo a pár desítek pohmožděnin. Kdybych neměl na ramenou protektory, tak jsem si to rameno roztříštil,...
Další boční střed s plechovkou. Jen lítaly plasty a noha mi tam zůstala. Nemít slušný boty nevím. Kupodivu jsem to ustál a jen to bolelo. Škoda 29 000,- Kč
Ale na to tu je jiné téma. Myslím "tlamy a držkopády" nebo tak nějak se to jmenuje,...
Od poslední ťukačky mám najeto asi 15 000km, takže furt žiju. Já jen, že sandály, (Pavle :wink: ) nebo zimní bunda na lyže je tak na dvě věci,...
Zeptejte se Kyblyka jak se klouže v zimní bundě,... A to měl pod ní i mikinu. Za dva metry jedeš po živim. Zeptejte se D5respekta na boty, Past 92 a mnoha dalších,...
Gullwing

1500+

Skútr / moto: Suzuki B400 K8

Příspěvekod Rady » 05 pro 2009, 20:13

Jiří píše:Já používám na nohy vojenské kanady a mám s nimi ty nejlepší zkušenosti a hlavně konečně pro ně uplatnění (bez pořizovacích nákladů). A stejně tak oblečení - používám lyžařské - bundu, kalhoty a rukavice. Aspoň je využiji i mimo sjezdovku. Jezdím i v těchto časech a nemrznu! Pro objektivitu musím dodat, že jsem schován za velkým plexi. V poslední době párkrát zmokl a jsem stále zdráv a ani žádný prasečí virus mne zatím nesebral. Lyžařská výstroj s vodou asi počítá.Cesta do práce mi trvá cca 20 min (záleží zda sucho či mokro).

Jirko zapomels na jeden virus a to na silnicni lisej. Az spadnes tak ho docela jiste mit budes a ver tomu, ze pak si pujdes koupit poradne motohadry vcetne botu i rukavic, ktere maji v sobe protektory.

Ono se da jezdit i takhle, ale jen do prvniho padu :mrgreen:

Obrázek
BMW K1200LT ------->> vice zde 4,6l/100 km
Rady

2500+

Skútr / moto: jawy,CZ, B400/K4, B650/K4,BMW LT K1200, chrompaket

Příspěvekod sollik » 05 pro 2009, 20:23

Jj, správné oblečení na skutr ........na to je těžké jednoduše odpovědět. Nikdy nevíš co se kdy semele. Můžeš valit na motodovču a za 14 dní v jedné stopě se nic nestane a pak tě sestřelí strejda cestou do sámošky pro rohlíky. Já taky jezdil v tričku a kraťasech (do a z práce). Po tom co jsem si ustlal na kruháči když mě přehlídl borec se Sharanem A TO JSEM MĚL REFLEXNÍ VESTU (nebyla to žádná průsvitná od Vietnamců) nosím aspoň bundu, kalhoty a rukavice. I v létě když je pařák. Možná jsem pro lidi kteří nevědí že jdu do garáže za blázna, ale po vlastní kůži se mi jezdit nechce. Ale i to je na prd, přecijen těch 60 km/h i po městě cestou do práce frčim a kdybych to položil ........no raději nedomýšlet....
sollik

750+

Reputace: 135
Skútr / moto: Honda SW 600T, Honda Dylan 125 (ex Honda Lead 100)

Příspěvekod respekt.fr » 05 pro 2009, 20:40

v lete jezdim v teplakach a v mikine a diš je zima tak bundu a oteplene gate a boty normal a ešte motocros prylbu a kuklu a rukavice na moto . :lol:
fuk stage6 proleprika chrom.spojka stage6 torque.variator motoforce racing.přední polomneřice stage6 racing filtr stage6.přední zadní destičky stage6 racing.dowhill řiditka str8.představec str8.
respekt.fr

500+

Skútr / moto: Malaguti f15 hiend pila .aprilia sr.HONDA CRF 250R
Tuning / úpravy: s6 proleprika.thermoteck.podložka pod klapky.příruba s6 R/T.varec motoforce racing.polomněřice s6.spojka s6 torque.zvon naraku.openfiltr s6.kontra malossi.podložka pod kontru malossi.DHW řiditka str8 +představec str8.tlumič motoforce R6.VíC v PODPISU..!!

Příspěvekod Hasmann » 06 pro 2009, 16:45

To moto.joker.: Tohle dilema řeším taky a východisko na tyto hodně chladné dny vidím postroj s chrániči.Jezdil jsem v motobundě a na ni jsem si vzal druhou bundu kvůli chladu a ten neohrabaný pocit je děsný.Takže jezdím v zimní bundě,ale zase je to bez chráničů,což je na podchlazené vozovce nic moc pocit.Boty mám nad kotníky trekové-zimní,kalhoty se zimní vložkou,jsou dalěko lepší než bunda s vložkou,v těch je krásně teploučko.Jo a plexi v podstatě nemám,je to jenom takový ten malý šilt na Aprilkách a jiných padinách.
Můžeš kombinovat chrániče jak s reflexní bundou která nebude tak drahá a tak i se zimní bundou,pod kterou budeš ten postroj a poskytuje daleko větší ochranu než bonda s nějakýma skořápkama v ramenou a loktech....nebo jsem úplně mimo? :wink:
Hasmann

500+

Reputace: 3
Skútr / moto: Aprilia SR 50 S, Piaggio X evo 125
Tuning / úpravy: 70cm kit Polini

Příspěvekod mijuna » 06 pro 2009, 17:56

Tak já zatím tak nějak vybírám nějaké věci na scoota:-)zatím mám helmu...:-)určitě chci koupit bundu a kalhoty a samo boty...jen musím postupně...Bundu mám krásnou zimní...vypadá jak motobunda...ale jen vypadá...kalhoty jsem vyřešil zatím lyžařskejma..ted na zimu....tak asi první koupím motoboty....:-)
mijuna

500+

Reputace: 5
Bydliště: Rohoznice u Pardubic či Hradce Králové-Kolín(Radim)
Skútr / moto: Bandit PYČO..1200S rv 2004
Tuning / úpravy: uvidíme:-)

Příspěvekod MisaKacenka » 06 pro 2009, 18:23

Helma integral Caberg s druhym zatmavenym plexi, strasne prima vec, kdyz zasviti, tak cvak a uz zase vidim :) Rukavice na leto kozenky derovany, po dedoj :) Jinak kozeny velky a na zimu lyzarsky s protektorama. Bunda je Softshell cerna + Boblbee batoh, pac se do skoly furt musi :( Pod tim vetsinou mikcu a tricko. V lete mikina a kratasy. Kalhoty - rifle a maskace, kdyz je zima. Boty zatim normalka...
A zima mi snad nikdy nebyla :)
MisaKacenka

1500+

Skútr / moto: Suzuki GSF 600 Bandit
Tuning / úpravy: Kufr Kappa 42l, Scorpion exhaust, 12V socket, GPS TomTom, zvysene plexi, bile stobo, vystrazne blinkry, sirena, PTT zastavba pro PMR :)

Příspěvekod mijuna » 06 pro 2009, 19:19

misaKacenka:Caberg mám také....a včera jsem na motorkářích .cz narazil na něco co kdybych viděl před tím než jsem jí koupil tak do ní nejdu....zkusím najít odkaz....
mijuna

500+

Reputace: 5
Bydliště: Rohoznice u Pardubic či Hradce Králové-Kolín(Radim)
Skútr / moto: Bandit PYČO..1200S rv 2004
Tuning / úpravy: uvidíme:-)

Příspěvekod sollik » 06 pro 2009, 19:21

Je to smutný, že tady vůbec musíme řešit oblečení na skutr - hlavně pro jízdu po městě. Podlě dobrých 90% nehod na skůtrech ve městě je kvůli plechovkářům. Zkrátka na nás nejsou zvyklí a někteří prasí i ze závisti, že musí stát v koloně. Už jste někdy viděli např. v Itálii ve městě někoho v oblečení s protektorama? Tam se to holt bere jinak, skutr sedlá kdejaká babka a všichni se skutry automaticky počítají.
Jo a za zbylých 10% nehod si můžem sami vlastní blbostí :D
sollik

750+

Reputace: 135
Skútr / moto: Honda SW 600T, Honda Dylan 125 (ex Honda Lead 100)

PředchozíDalší

Zpět na Helmy a oblečení

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek