dusanSK píše:Oboje sa chystám pozrieť a vyskúšať do obchodu, no lepšie sú skúsenosti niekoho, kto to už riešil - či to má vôbec zmysel alebo to bude podobné.
Tak som dnes navštívil dve predajne a oboje nohavice skúsil. Ak by to náhodou niekoho zaujímalo, tak pripájam svoje postrehy...
Najskôr som skúšal
W-TEC Umberto v Trenčíne: siahol som po XL, že veď som vysoký (189 cm), no keď si prirovnal k nohe, rovno som skúšal L. Aj to sa mi zdalo trochu priveľké - jednak široké (ale má možnosť stiahnuť v bokoch, tak to bolo v pohode), boli akosi vysoko (hádam až nad pupok) a hlavne mi nesedeli chrániče na kolenách, boli nejako pod kolenami a nenašiel som možnosť ich podvihnúť. Celkovo sa mi zdalo, že mi to nie celkom sedí, chcel som skúsiť M pre úplnosť, no nemali na predajni. Keď som sa v nich prechádzal, jednoznačne som cítil, aké sú vzdušné, chladilo mi stehná - všetko sivé je sieťovina. To som v kevlar jeansoch necítil. Nemajú žiadne vetracie otvory, ktoré by sa dali otvoriť / zavrieť, len obyčajné vrecká. Dole sa dá rozopnúť zips, no to je len na rozšírenie (na fotke to pôsobilo ako otvorenie), asi pre natiahnutie na čižmy. V tej veľkosti L som sa teda necítil dobre.
Potom som sa presunul do Uherského Hradišťa a skúšal
MBW Summer Pants: Hoci mám Kevlar Jeans Joe veľkosť 52 (väčšie mi boli veľmi široké a aj v týchto si pripadám tlsto), tieto nohavice mi sadli vo veľkosti 54 prakticky bezchybne - len trošku v páse širšie, ale to spraví opasok. Tiež nemajú žiadne zatvárateľné vetracie otvory a tiež majú sieťovinu, takisto cez ne pekne prefukuje. Dole sa nedajú rozšíriť, ale práve naopak - stiahnuť. Dosť sa mi páčili, až na tú nešťastnú čiernu farbu
Keby boli sivé, hneď ich beriem.