mickielli15 píše:Tak obnovím prachem (a mlhou
) zašlé, zamlžené téma...
... no, potom si někteří pochvalují i ty jednodušší fólie, které se taky lepí zevnitř, tak kdyby měl někdo z vás zkušenost s něčím z následujícího, dejte mi vědět, ostatní to berte jako průzkum trhu s fóliemi proti mlžení, některé z nich mají i samozatmavovací funkci, která údajně nemá zas tak silný efekt, tak pojďme na to:
PROGRIP folie na plexi samotónovací brání mlžení:http://www.moto-army.cz/cz/eshop-polozka-60-656...
Tak mé zkušenosti jsou takové, že když klesne venkovní teplota zhruba pod 15°C, tak se mi začíná mlžit plexi na helmě, při nižších teplotách je to horší, kolem bodu mrazu ani nestačím pořádně upevnit helmu a přes plexi není vidět. Taky jsem ten problém řešil no a pořídil jsem si samolepící fólii na plexi přílby proti mlžení PROGRIP PG3000. Stálo mě to nějakých 410,- ve variantě bronzová.
Fólie fungovala naprosto perfektně, krásně jsem viděl i když bylo chladno, ale jen do té doby, než jsem zmokl, na plexi se mi dostala voda a folie se v některých místech začala odlepovat, načež mezi foliii a plexi natekla voda, která smyla tu bronzovou barvu nebo co to je nanešené za vrstvu na folii. Vznikly mi takové škaredé mapy, začalo být dost blbě vidět přes to. Pak jsem ještě na jednom výletě dost škaredě zmokl, takže opět voda se dostala mezi plexi a folii. Ty mapy se zvětšily ještě více, až nakonec to dopadlo tak, že jsem se naštval, speciálním přípravkem a pomocí hadříku jsem prostě ten barevný potah zcela vyčistil, a zůstala mi jen čirá folie. Samozřejmě už moc na plexi nedrží, tak jak je ted chladno, tak mi plexi opět začíná rosit. Mám v plánu ještě zkusit tu folii přilepit silikonem natvrdo a hotovo.
Jinak zde odkaz na článek a foto k tomuto