od bajza » 30 črc 2018, 00:13
Co člověk to názor, nejlépe navštiv prodejnu s motooblečením, kterou máš nejblíž. Každému sedne a vyhovuje něco jiného. Ať už u helem (otevřená,integrálka atd.) někomu stačí triko a kraťasy a jezdí i v žabkách!! Já takřka vždy kalhoty a lehkou bundu, prostě něco co mi chrání paže. On takový čmelák v 90 taky pěkně štípne. Kalhoty textil a kevlar na skútrech nejčastěji (kůže neznám nikoho). Rukavice v Lidlu ty zimní splní to základní ale top nejsou, letní mám s cyklo prodejny a alliexpresu (ty byli za 120 kč kvalita slušná, ale velikost se blbě trefuje koupil jsem o číslo větší a měl jsem spíš o dvě)jezdím v nich vždy, už jsem dostal žihadlo do ruky a do krku (dokoupil jsem lehoučkou kuklu, helma se tolik neničí a mám chráněný krk proti hmyzu). Doporučuji Bikerscrown jestli máš poblíž, nebo prakticky jakýkoli obchod s motohadry. Aspoň na vyzkoušení velikostí a co ti jak sedne. Kalhoty můžeš v klasických jeansech, kupovat hned moto kalhoty je asi zbytečné, bund je obrovský výběr, letní, dvouvrstvé, třívrstvé. Zvaž jestli budeš jezdit i v dešti a zimně a pak začni vybírat. Koupil jsem třívrstvou, ale poučení pro příště koupit lehkou letní a k tomu jednu s termovložkou a zvlášť nepromok. Plachta s Lidlu je OK za tu cenu. Teď je sice ráno teplo, ale za měsíc bude vše jinak a budeš řešit, že je zima. A boty na skútr asi zbytečné, neřadíš a nohy jsou celkem chráněné. Zima se dá pořešit i termo dekou. Těžko se vybírá bunda na 35 ve stínu i na 6 stupňů po ránu. A značky s omezeným rozpočtem se ti výběr dost omezí. Ale občas se dá najít na inzerátech nové nebo skoro nové s nižšími cenami. Přesto bych bez vyzkoušení bundu ani kalhoty nekupoval. Za mne pro začátek, rukavice (teď stačí i cyklo), kukla (pokud chceš chránit krk a helmu proti potu), něco proti dešti ať už jako součást bundy či zvlášť, helmu píšeš že máš a nějakou bundu, která splní to co budeš potřebovat.