Zdravím, chci se zeptat, jestli někdo víte o el.vyhřívané integ.helmě? Zkoušel jsem něco najít na síti, ale nijak se mi nedaří. Chtěl bych si to zajít koupit do motoobchodu. Vyzkoušet si ji, posedět si v ní.... Ale taky chci přijít s jasnou představou co chci. Proto se chci i zeptat na nějaké další věci.
Moje stará integr.helma(dal jsem za ní 700kč) má tónované plexi. Za jasného dne fajn, ale večer nevidím. Nicméně, když mi svítí do helmy pod určitým úhlem i za bílého dne(né nutně, když je slunce nad horizontem. Ale zepředu a z hora jak gula svítí), tak prostě nevidím, bo mi to hází prasátka do xichtu. A hodil by se nějaký štít nad plexim.
No a pak na mé staré, jak je kolem 15°C a méně, tak jak mi do ní přes horní okraj plexi táhne, tak je mi kosa na nos.To pak snople teču. Je tam tak 1mm škvíra. Jsou nějaké dražší helmy s těsněním? Nebo je to takto vždy, že tam táhne a je pak kosa? Zatím to řeším kuklou, co si nahrnu na obočí a zespodu co nejvýše na nos. A pak klidně jedu i při lehkém mínusu a jak je tma, tak při tom lehkém mínusu i s otevřeným štítem(a průhledné pracovní ochranné brýle). Zima mi tak nějak zvlášť není.
Co se týče uchycení pod bradou. Asi se mi nechce ty 2 D kroužky zapínat. Často sundávám helmu a protahovat pásek déčkama je o nervy. Teď mám takovou tu přezku, jak jsou nejčastěji na batozích(jak se do sebe zasunou 2 díly přezky a jak je chci rozpojit, tak na okrajích jsou 2 pružné výlisky, ty se proti sobě stlačí a ta jedna se vysune). Ale četl jsem kdysi, že to není spolehlivé pří nehodě. Dáte mi nějaké doporučení, co chtít z této oblasti?
Skútr mám Peugeot 50. Rychlost tak 75max.a z kopca. Ale po rovině jezdívám tak +-55km/h.
Cena přílby? Čím míň, tím líp Ale je mi jasné, že bych neměl šetřit příliš. Tu starou helmu mám už 16let. Měnit ji co dva tři roky nebudu. Ročně najezdím tak 5000km.
díky za rady a tipy.