od valsidalxam » 27 lis 2023, 12:45
pánové, hľadal som názory na helmu so šiltom a našiel som toto staršie vlákno. Tak ho trochu oživím.
Nosím na hlave už dve generácie preklápačiek, práve som mal teraz dostať tretiu v rade (LS2 ADVANT x Carbon ), ale chvalabohu sa mi ju podarilo najprv vyskúšať a pre niekoľko dôvodov som to zrušil (iná téma do iného vlákna ).
No a kedže po meste otvorenú helmu chcem a potrebujem , rozmýšľal som, že vyskúšam modulár s odnímateľnou bradou. Hoci to nepôjde jedným ťahom ako u preklápačky, ale bude možnosť mať so sebou jedinú helmu , kde si počas cesty vyberiem, či s bradou, alebo bez brady.
No a po skúsenostiach z tohto leta, kedy som fakt pár krát trpel pri jazde do zapadajúceho slnka (normálne ľavá ruka nad čelom, jak nejaký pirát hľadajúci ostrov na obzore ) som si vymyslel, že by ten modulár mohol mať aj šilt.
Zatiaľ to vyhráva Nolan N70. Má všetko, odnímateľnú bradu, pinlock, slnečnú clonu, oveľa nižšiu hmotnosť ako preklápačka, mikropracku, predprípravu na továrenský intercom a aj ten šilt (odnímateľný, keby že jazda niekde po dialnici, kedy nie je slnko tesne nad obzorom ).
Bojím sa trochu toho hluku a náporu vetra (skúsiť na moto mi ju isto v predajni nedajú ).
Máte niekto nejaké skúsenosti, chodia sem aj nejakí enduristi ?