Richijan píše:Ciao. Někdo mi radil, že jako ocharnu proti sluníčku mám na plexi "přilepit" proužek té zele fólie na co se prodáva na přední skla aut. Možná je i nějaká čirá, nebo lehce tónovaná, která by mohla to co ohrožuje plexi zachytit. Protože určitě nebude tak tvrdá jako plexi, bude ji nutné čas od času, např. 1x za 2 měsíce vyměnit.
Podle mého rádce se fólie "lepí" fénem. To je za sucha se nahřeje - aby se vyvarovala dle plexi, a přitiskne.
Máte s tím někdo nějakou zkušenost, nebo je to ptákovina?
... to z vytvarovanim fenom je ok ale chce to cit,profi to robia s teplovzdusnou pistolkou a ta uz ma inu teplotu,akurat lepenie:rozprasovacom postriekat sklo destilkou,z folie odstranit ochrannu priehladnu foliu,farebnu prilozit na sklo a prekryt priehladnou koli ochrane,nasledne od stredu ku krajom vytlacit vodu,odstranit priehladnu foliu a nechat preschnut ...pri dodrzani postupu nehrozia bublinky ani pokrcenie ... ale zabudni na menenie kazde 2-3 mesiace,lepidlo na folii vacsinou velmi dobre drzi,zo skla sa to odstranuje zas teplovzduskou,z plexi neviem neviem ... s priehladnostou to tiez nieje bohvie co ...
... k cisteniu: mam jetku Laser a plexi s tvrdenou vrstvou,cistim tak ako vacsina jarova voda,oplachnem a jemne prelestim,za 8 rokou ani skrabancek ....
20.9.08 morini motor nahradeny Minarelli LC z benelky --fialova kontrastka (+82 %),červene spojkove pružinky, 3,5 g valčeky, LeoVince ZX
Benelli 491 LC nahac(kupeny po pade bez plastov),V-max cez 100 KM/h
viewtopic.php?f=12&t=5243&p=104965#p104965