e-Kája píše:Neznám toho týpka osobně, ale co psal na Facebooku, tak si objednal z Číny e-skutr s docela solidními parametry a designem, ale bude to pár měsíců trvat, než mu dorazí domů. Takže nejspíš aby se do té doby nenudil, tak si zkusmo upgradoval baterii ve svém starším elektroskútru.
Já osobně se do takových akcí nepouštím, jelikož bateriím a jejich ochraně za prvé moc nerozumím a za druhé mám z elektřiny a případných požárů v důsledku neodborného zásahu velký respekt. Potkal jsem kdysi na setkání elektromobilistů v Boskovicích staršího pána, který si svůj elektromobil VW e-UP "vytunil" přídavnou baterií v kufru s nezávislým nabíjením. O pár let později jsem viděl na bazoši inzerát na v zadní části vyhořelý e-Up totožné barvy karoserie, tak jsem si na toho pána vzpomněl
Rozumím ti, bezpečnost je v takových případech opravdu klíčová. Upgradovat baterii může být zajímavé, ale je potřeba mít dobré znalosti, jinak to může skončit špatně. Ty příběhy, jako ten s e-UP, jsou varováním, že špatné zásahy mohou mít vážné následky. Je fajn, že tvůj známý zkouší vylepšení, ale je důležité být opatrný a mít na paměti, že nejde jen o výkon, ale i o bezpečnost. Doufejme, že jeho nová objednávka z Číny dopadne dobře a nebude mít podobné problémy jako ten pán s elektromobilem.