Kostíku, to co píšeš má určitě smysl, ale minimální dojezd a nutnost nabíjení mají jen ty základní elektrické skútry. Není pochyb o tom, že současná technologie je stále v "plenkách". Např. odkaz, který sem dával mil2house: http://elektroskutry.ic.cz/skutry/epower/ už je skútr s dojezdem cca 70km a max. rychlostí 65km/h. Je potřeba si taky uvědomit, že každý používá scoota na něco jiného a elektroskútr je zatím stále ideální jen na krátké přesuny. Tedy např. v Praze z práce domů a naopak.
Nechci tu elektromotory nějak obhajovat, protože i pro mě prozatím nemají ideální využití a skútry typu Vectrix jsou podle mě nesmírně předražené, ale zároveň je mi jasné, že pro určitou skupinu lidí jsou neskutečně účelné.
Každý má ty priority jinde a dávám tomu rok maximálně dva co budou tyhle elektrovozítka na velmi vysoké úrovni
edit:
jj to je sice pravda, ale :
1, Do výroby elektromotorů se zapojilo největší množství automobilek a výrobců motorů a to právě teď ....
2, Několik výrobců jmenujme např.: Peugeot ve spolupráci s Mitschubishi nebo naopak představili elektromobil s dojezdem cca 100km a max. rychlostí cca 100km, na který jsou už přijímány objednávky a veřejnosti byl už představen
3, Největší výrobce motorů na světě (Honda) představil prototyp jednomístného elektromoíbilu, dvoumístného elektromobilu a elektroskútrů (ten už jde do výroby)
Netvrdím, že elektroskútr nebo "vozidlo" poháněné elektromotorem je určeno pro každého, ale je to alternativa, kterou mnozí uvítají.
Já třeba ano .... pokud cena nebude nesmyslně vysoká .... což je v současné době jedním z největších problémů ....a už i zmiňovaný Peugeot počítá s tím, že při koupi jeho elektrovozu bude možné požádat o státní dotaci tzn.: cena bude vysoká a to je škoda ....
Vypadá to, že tu probíhala diskuze, než jsem tyto příspěvky sloučil. Nejspíš byl diskutující člen 8steve a jelikož si vymazal texty ve svých příspěvcích, byly po poradě s jiným moderátorem jeho příspěvky s chybějícím textem z fóra vymazány, protože v nich vlastně neřekl vůbec nic. Kyblos.