od VlČek » 04 pro 2018, 18:47
to Josuk: nestraním ani jedné z těchto značek, ale dnes jsem trochu volal a Toyota je ohledně Priusu Plug-in dosti zdrženlivá, hybrid ti nechají otestovat, ale plug-in hybrid zatím ne, mám jednoho známého, ale tomu se mi nechce zatím volat. Hyundai je jiná liga (marketingově) plug-in Ioniq asi budu mít půjčený. Toť moje srovnání Toyoty a Hyundai bez emocí a osobních vazeb.
Co má manželka, jestli to není tajné.
Můj preferovaný model by byl SUV anebo MPV (rád sedím výše) s V4/R4-V6/R6 benzínovým motorem + baterie na skutečných 50km, podmínka je tažné na nosič kol, protože rvát 3 kola na střechu SUV, když mám / měl jsem 178, tak to prostřední kolo je pěkný vopruz. Jinak Hyundai mě překvapil, má vše co chci a používám, adaptivní tempomat, čtení značek, jízda v pruzích atd a tažné (vše nyní mám) a na víc i bezdrátové dobíjení mobilu (to nyní nemám). Toyota taky, ale bez tažného podle jednoho prodejce, se kterým jsem mluvil. Jinak se mi líbí VW Tiguan Allspace benzín 2l + automat, 4x4 není podmínkou, ale nevadí mi. Chci to otestovat teď v zimě, abych věděl jak se budou chovat baterie, které nejsou v zimě úplně happy, kupovat-objednávat budu v létě. Rozhodně nechci udělat chybu = unáhlený nákup, protože s tím budu žít další 3-4 roky já a potom ještě žena 1-2 roky, takže bych se na to musel doma minimálně 4 roky dívat a být naštvaný sám na sebe.
to Icask2 - to by bylo zajímavé, pokud by ten človíček hodil do placu reálné zkušenosti, ani jsem nevěděl, že MP3 300 Hybrid existuje.
Začal jsem s tátovou Jawetou - podivný Stadion, Jawa 23 Mustang, Jawa 350, Suzuki Bandit 600 (ojetý), Yamaha XJR 1300, Honda SH150 je už pryč, PCX 125 se ani neohřálo a šlo, a nyní drandím Yamaha Tracer 900 GT a vysněný T-max 530 snad bude další...