zbyňák píše:Jáchyme dík.
Doufám že komunikace mezi přilbou a PMR bude bez problémů a pokud už k tomu nepůjde zároveň přiřadit telefon nebo navi to nebude takový problém.
Tak toto já osobně řeším skrz interphone
F4 - ta umí spárovat až dva telefony, gps, spolujezdce ... manet125 to používá tak že mobil má spárovaný přes BT s GPS a tu pak s
F4. Ta se dá pořídit už lépe, protože ji následuje dokonalejší /ale drahší/
F5. U obojího je pak přepínání mezi
Tribe a
tlf,gps,atd jednoduchým zmáčknutím tlačítka, které zvládnu i v rukavicích
.
Jen je třeba pamatovat, že u
Tribe je aktivace pro komunikaci v koloně pouze slovem. Tzn. že je třeba před mluvením říct jméno, nebo popřípadě něco jiného, jinak ostatním chybí začátek toho, co jsi jim povídal. Ale na to si zvykneš hned
. Já používám slovo
"áááááááááááááááá", nebo
"sakulajdááá" ...
Navíc
F4 už přehrává přes BT i muziku ve stereu a dá se upgreadovat.
Scala Rider osobně neznám vůbec, ale myslím si, že to bude obdobné. Každopádně je fajn nebýt vázan ke skutru a přilbě kabelem
.
vlastní zkušenost
Nejhorší na tom ale je to, že pokud jedeš s někým, kdo má obyč PMR (myslím levné varianty, ale nic proti nim, já ji používal taky, jen jsem obměnil sluchátka a koupil kvalitnější microfon - panasonic), tak oni tebe slyší naprosto perfektně, zatím co ty pro jejich "méně kvalitnější vybavení" to už tak 100% nemáš. Ale co už, že? Jo a ještě maličkost - je lepší, když máš Tribe jako by na skutru, než třeba v kapse, pod sedlem, v kufru ...
moto.joker píše:Já mám TopCommy z LIDLu ... objednal náhlavky k vysílačkám Cobra. Mělo by to pasovat, tak uvidíme, co to udělá.
Myslím, že si polepšíš a ostatní s tebou
.