od Peťas » 03 pro 2010, 00:24
Ahoj pročítám poslední příspěvky,mám také Midland,Worker helmu s bluetooth+intercom a pro bezdrátový přenos PMR do helmy BPA100 Albrechta, nebo od Midlanda je to stejné.Je to bezva věcička,sice drahá kupoval jsem ji za 1700Kč a multifunkční,přenáší bezdrátově do vybavené helmy s bluetooth.Nevýhoda je,že přenáší vždy jen jeden přístroj,např.PMR,navigaci hlasově atd.Je fakt, ale když mi např. někdo volá telefonem,odpojí se a po vyřízení hovoru přijímá nastavený přístroj.Další vada proti kabeláži je, že jste závislí na nabíjení a to za jízdy.BPA100 je po 3-4hodinách provozu vybité.Stalo se mi to v Alpách a je to nepříjemné,když to pípne a jste bez příjmu PMR.Nabíječka na 12V není součástí přístroje.Použil jsem ji od Nokie a pasuje tam.Chtěl jsem jen říci, že to člověk vyzkouší jen v provozu a každý přístroj má jiný odběr a doba je také jiná, jestli jedu, nebo stojím na místě.Je tam rozdílná spotřeba energie v bateriich.Je to potřeba vychytat, mít rozbočovač s třemi zásuvkami a jedním usb.To teď mám a je to dobré.Mohu dobíjet vše,co potřebuji,mobil,BPA,navigaci, atd.za jízdy.
Teď se asi ptáte k čemu je to dobré.Tak např.při cestování doma,v zahraničí i v malých skupinách, můžete komunikovat, aniž by jste museli zastavit odklopit plexi a domlouvat se. Je to prima, rychle řešíte situace v přeplněném městě na křižovatkách,tankování,nutná zastavení,při předjíždění kam nevidíte,defekty,skupina se rozthne atd. Těch situací jsou desítky a je to velký pomocník, který je při provozu,vzájemné komunikaci zadarmo.Je sním i legrace,můžeme si zpříjemnit cestu forky,zajímavostmi,postřehy.Navíc to z hlediska bezpečnosti,úspoře času,phm je bezvadný pomocník.V Alpách i jiných akcích, kde hodiny sedíte na motu je to prima.A nemusí to být velké akce, zkuste to i ve třech a více a uvidíte, že to pomocník je. Už je to zase dlouhé tak končím.