Jelikož mi nikdo neodpověděl, připojím zkušenost pro Ty, kteří budou hledat radu jako já. Americký výrbce Ram Mount dodává po částech všechny možné typy uchycení k motorce resp. skútru. Dodáváno i českými prodejci navigací. Na B650 se mi zdá ideální upevnění na nádobku s brzdovou kapalinou - na víčko. Navigace je schovaná za i pod štítem a díky snadno stavitelnému uchycení je velká možnost najít ideální polohu s ohledem na úhel pohledu na display.
Zkusil jsem co se dalo včetně taštičky,kterou jsem měl snad jako první v ČR ale nej je dle mého přísavka na plexi v zorném poli.Musí se ale zajistit proti případnému upadnutí,což se párkrát za sezonu stane,ale neni to žádná opičárna se zásahem do konstrukce,dobře viditelný jednoduše demontovatelný.Taštička se nechutně leskne proti reflexní bundě!!
Já vyřešil TomToma na SRku takhle: Upajcnul jsem ten držák k přísavce a do plastu vyvrtal diru velikosti toho kulovýho kloubu. Celý jsem to zespodu zašrouboval tím protikusem a zalil epoxidem. Drží to krásně a díky tomu plastu to má i mírný odpružení, takže ta navigace tak netrpí otřesama. Pro jistotu ještě vždy přehodím přes zrcátko poutko, kdyby náhodou navigačka vypadla, abych ji nehonil po silnici... Ozkoušeno 3 sezóny a naprosto bez problémů.Třeba by to šlo u Burgoše taky tak... Docela jsem byl rád, když mi loni na Lipně navigačku nějakej parchant šlohnul, že ji alespoň z toho držáku vysunul a neurval to i s tím plastem.
nav1.jpg
nav2.jpg
nav3.jpg
nav4.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Nejen silné stroje mají své kouzlo... Další info na adrese: www.kouril.cz tel: 603480873
Teď jsem si pořídil taštičku - za ty peníze se mi to zdá dost slušné. Vzadu je to na nacvaknutí na takovej ten plastovej čtverec. http://im.aukro.cz/item1028252445.html
Já jsem nejdříve taky zkoušel taštičku. Umístil jsem jí mezi řidítka a myslel si jak jsem na to vyzrál.
Obraz014.jpg
Jenže, když jsem zaklapl helmu, tak na na ní nebylo vůbec vidět, musel jsem hodně zklonit hlavu. Takže jsem se naštval a udělal dvě dirky do kšiltu palubky a přidělal držák z HF z Nokie a na něj nosiš navigace. Jen je potřeba zajistit proti vypadnutí z držáku.