Tuner: No mě jde hlavně o skutečnou kapacitu a kvalitu těch článků. Kolega si koupil do toho samýho NTB neorigo baterii a má uváděnou stejnou kapacitu, jako origo baterie - 4400mAh - tzn, že v ní má nějaký články 2200mAh. Problém je, že mu nikdo nezaručí jaký články to jsou, jestli maj fakt uváděnou kapacitu a kdy zdechnou a bude muset koupit další baterku. Firmy, který ty neorigo baterky vyráběj/repasujou do nich určitě dávaj co nejlevnější články - a to z jednoduchýho důvodu - aby co nejvíc vydělaly. A od ceny těch článků se samozřejmě bude odvíjet i jejich kvalita. Já jsem si od něj tu starou baterku vzal, že si jí zkusím zrepásnout. Když vemu stejnou sumu peněz jako on dal za neorigo baterku a nakoupím za ty peníze KVALITNÍ články 3400mAh, tak budu mít baterku 6800mAh a budu vědět, že v ní jsou kvalitní články, který po půl roce neskapou. Jde o ten poměr cena/kapcita/životnost.
Strmal: V tom případě ještě baterku rozeberu na jednotlivý články a každej zvlášť testnu modelářskou nabíječkou, která umí měřit dodanej i odebranej náboj, jestli je to fakt článkama. Díky za upozornění - to je pro mě novinka.