od tomkob1980 » 26 lis 2021, 21:59
Díky za test. Zrovna řeším nákup nové motonavigace a Tomtom je i přes níže uvedené pořád favorit. Měl jsem starší model (Rider 400), který jsem po letošní dovolené ve fázi naštvanosti prodal. S navigací jsem byl ne vždy úplně spokojen. Vadila mi třeba její "umanutost". Např. když jsem dojel na místo odkud vedly do cíle dvě cesty a rozhodl jsem se jet jinou trasou než měla naplánováno navigace. Trvalo relativně dlouho (např. 5 km) než jí došlo, že se opravdu nevrátím a nepojedu podle jejího původního návrhu. To, že mě nutila otáčet se na každé odbočce a v každém dvoře nebylo úplně příjemné. Pak mi ještě vadilo, že si někdy sama upravovala v počítači naplánovanou trasu. Např. když jsem si naplánoval trasu do Chorvatska, kvůli nedostatku času přesun většinou po dálnici. Při jízdě se bez výstrahy prodloužil čas příjezdu a vzdálenost do cíle (pozdější čas příjezdu a delší vzdálenost). To bylo způsobeno tím, že se navigace bezdůvodně rozhodla sjet z dálnice na okresní silnici. Na dálnici samozřejmě uzavření nebo omezení nebylo a navigace byla správně nastavena (nejrychlejší trasa, dálnice s mýtným povolena). Takže spolehnutí na ní úplně nebylo a přiznám se, že jsem jí ne jednou dost proklínal. Zajímalo by mě, jestli jste se někdo s uvedenými problémy setkal i v novém modelu. Kvůli dokoupenému příslušenství, které mi zůstalo, by pro mě byl Tomtom nejlepší volbou, ale pořád váhám. Za případnou reakci předem děkuji...