power.jpg
Vracím se ještě k power bance s možností nouzového startu auta. Pokud to někoho zajímá. Dnes dorazila a tak jsem ji vyzkoušel. Odpojil jsem plusový kontakt na baterii (Berlingo baterie 55 ah) a na volný kontakt připojil powerbanku a zkusil na startovat. Poprvé se nepodařilo, ale má chyba nepočkal jsem chvíli a skoro hned startoval. Auto týden stálo venku aniž by vyjelo. Chvíly jsem počkal a napodruhé už auto naskočilo. Pak jsem to zkusil ještě jednou a znovu auto nastartovalo. Tak že to funguje, obsahuje ještě 4x USB (2A,5V), dále možnost připojení notebooku (15-19V) i s 8 adaptéry (mám ploché Lenovo ten tam není) a LED svítilnu. Kapacita údajná 68 800 Ah. Startovací proud aktuální 300 A, vrcholný 600 A. A ještě minusový jsem neodpojoval je na šroub(lenost), plusový jen na vycvaknutí. Tak snad to chvilku vydrží. Trochu jsem čekal větší hmotnost, ale je to v šikovném malém pouzdru, takový vyšší penál. Ledky svítí velice slušně jsou tam tří bodovky. Koupil jsem jen jako nouzovku při dlouhých cestách a jako powerbanku k mobilu a tabletu. K notebooku jsem zatím nevyzkoušel, nemám správnou koncovku. Ale vyzkouším a dám vědět.
Tak powerbanka znovu otestována, na jedno nabití už třetí start auta a dobitý dvakrát mobil. A pak už nic. Dnes vyzkoušeno nabíjení, celá se nabila za necelé 3 hodiny. Přišlo mi to rychlé, ale asi je to OK, protože nabíječka 15V -1000 mAh.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.