mickey píše:ma smysl, abych lidl nabijeckou zkousel prizivit baterku z auta, nebo to ani nemam zkouset? Casu na to mam dost, klidne i tri dny
Scarabeo píše:Není to moc dobře vidět,když zadám přesný označení Yuasa YTX12-BS tak mi to píše,že je to 12V 10Ah.
Našel jsem tam udaj 1,2Ah x 5-10h nebo 5.0Ah x1h jestli je to doba nabíjení,tak pak by možná jak píšeš při 6 Ah ,který na nabíječce bohužel nemůžu měnit,tak na tu max.hodinu zapojit šla .
Jen mi jde o to abych ji tím neoddělal?
TUNER píše:Scarabeo píše:Není to moc dobře vidět,když zadám přesný označení Yuasa YTX12-BS tak mi to píše,že je to 12V 10Ah.
Našel jsem tam udaj 1,2Ah x 5-10h nebo 5.0Ah x1h jestli je to doba nabíjení,tak pak by možná jak píšeš při 6 Ah ,který na nabíječce bohužel nemůžu měnit,tak na tu max.hodinu zapojit šla .
Jen mi jde o to abych ji tím neoddělal?
Pleteš si proud "A" s kapacitou "Ah". Nabíječkou nabíjíš určitym proudem "A" a baterie má kapacitu "Ah". Takže baterie jak píšeš má kapacitu 10 Ah a proudem z nabíječky 6A to můžeš nabíjet jak jsem uvedl nahoře tak tu hodinku,pak už začne baterka "vařit" (ne není to var jako na sporáku,jen začne bublat)
Údaje na baterce co jsi psal jsou opravdu časy nabíjení a ideálnější jsou nižší hodnoty a delší doba nabíjení. Ale když to tam necháš tak tu hodinku na 6A nabíječce a nenecháš to tam vařit přes noc,tak se nic nestane a baterie se v pohodě dobije
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků