Já budu sice trošku offtopic, ale rád bych přidal svou zkušenost ze srany toho komu "bylo povolováno".
V létě jsem potřeboval povolit matku variátoru. Nic co by mělo dělat rázové pistoli starosti, ALE.
Mé povolování začalo u jednoho "místního" co má malý servis - absolutně s tím nehnul. Říkal, že má hobby pistoli i kompresor asi za 5000,- (nevím značku).
Jako druhý pokus jsem zajel do velkého autocentra a servisu Škoda. Předpokládal jsem, že tady budou mít "profi".
Po vyzkoušení 4 kompresorů, 3 pistolí a asi 3 různých nástavců s tím nikdo nedokázal ani hnout. Pak jsem zajel ke známému do servisu, kde servisují mimochodem i závodní auta.
Nevím co mají za kompresor, ale asi po 2s praní kompresor matku nakonec povolil.
Matka nebyla zarostlá a nebyla na ní známka "lepidla", takže vůbec nechápu. Podle mě je menší zlo si radši někam zaject, než kupovat hobby srágory.
Pokud si chce někdo vybavit i sebemenší pneu/auto/moto servis. Podle mě nemá ani smysl uvažovat o "hobby".
Ale to je úplně stejný jako vysvětlovat někomu, ať si nekupuje 50ccm skútra, ale ať si udělá papíry a koupí aspoň minimálně 250ccm. Tou zkušeností si asi musí prostě každej projít
Tak a teďka se do mě můžete pustit