Teď jsem byl týden pryč, ale než jsem odjel, stačil jsem SJCAM 4000 krátce vyzkoušet.
Především jsem si oddychl že to podle výše uvedeného kamerov.cz asi nebude fake. Dále musím říci že dosavadní výsledky jsou dle mého nad očekávání. Úhel záběru 170°, ostrost, čitelnost detailů - neskutečné. Opravdu když zvážím důvod pořízení a očekávané využití, poměr cena/výkon je naprosto dokonalý. Zatím ji mám přilepenou vepředu těsně pod předním plexisklem, trvalé umístnění ještě zvažuji a jak mě dojde montáž USB zásuvky do předního panelu, natáhnu ke kameře trvalé připojení. S tím že kamera bude zapínat vždy když se zapne zapalování.
Nechci se otírat o uváděné lepší, dražší a zajisté kvalitnější typy, jejich majitelé zajisté vědí, k čemu tu kvalitu využijí.
Rozumím tomu. V době minulé jsem se mnoho let celkem dost zabýval střihem videa v Pinnacle a chtěl jsem k tomu železo co nejlepší. Teď jsem ale přešel spíše na foto/zrcadlo a kameru mám opravdu pouze k záznamu trasy, případně podobně jako v autě k dokazovacímu řízení v případě nehody.