http://youtu.be/Kv9HSzWVIak taky si prihreju polivku,hadejte kameru Tak ne,v popisku videa je napsana Kazdopadne hadka o tomhle je blbost,stejne natocime tak nejak co chceme,blbe to sestrihame a youtube tomu skrouhne kvalitu. A jak bylo zmineno vejs,na gopro 100 000k videa se kouka hezky,ale v rukach amatera je to vsude stejna bida.
Pak samozřejmně druhá věc je ten postproces. Každej má ty velký oči jak budou celovečerňáky z Alp a jak to bude všechno sluníčkový a všichni z toho roztajou. Ta realita je taková, že si přivezeš po týdnu z Alp nahrávky, který maj dohromady 30GB+, je toho 18 hodin a ty to musíš sestříhat do rozumného formátu, kvality, střihu, ideálně s hudbou a ideálně v takové délce, aby si tím videem řekl vše a lidi nenudil. Jo a musíš k tomu mít adekvátní PC. Na videa, který maj hodinu prostě dneska každej sere, kor když je to furt dokola to samé. Za limit považuju při atraktivním zpracování 15-20 minut max. A to je takový megasejto, že si vlastně člověk řekne "proč tu kameru vlastně kupovat"? Pokud si je člověk jistej, že ho střih apod. budou bavit, tak je vhodné přeskočit všechny pseudokroky a koupit rovnou GoPro (dvojnásob to platí v případě, kterej už zmínil Vratas - jestli "cosi" za 9500,- nebo GoPro za 10500,- tak je to jasný).
Jinak jeden z mých prvních a asi i posledních video pokusů je toto:
Podotýkám, že mám to úplně nejstarší a nejvíc shitový Gopro HERO 960
PS: Jinak jsem se dostal po 5 letech do stádia, že už jenom fotim. PSS: Tak se omlouvám, ještě jsem si předloni natáčel Giovo
Naposledy upravil foky dne 27 led 2015, 23:00, celkově upraveno 2
| Life is better with MY KTM | Žijte naplno...tenhle kolotoč jede jenom jednu jízdu...
Tady je takové průměrné video nějakého klučiny, který to vzal na helmu při enduru, a tam se ta hlava opravdu klepe. Takže za mě je tohle vítěz jak na místě, tak za jízdy. To se ještě nebavíme o nočním natáčení.
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...
Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Mezi profiky se nejvíc používají GoPro a Drift HD. Pokud bych si chtěl kameru pořídit, volil bych jednu z nich. Předpokládám že je mají vyzkoušené a vědí proč zrovna tyhle.
Kdysi Babetta 210, Yamaha FS80SE, Yamaha Virago 1100, Yamaha x-city 125 Piaggio Mp3 500 LT sport Suzuki DL 650 V-Strom
lzqpmt píše:Mezi profiky se nejvíc používají GoPro a Drift HD. Pokud bych si chtěl kameru pořídit, volil bych jednu z nich. Předpokládám že je mají vyzkoušené a vědí proč zrovna tyhle.
Drift je taky kvalitní, nevýhodou je u něj nemožnost usazení do krytu, neboť žádný neexistuje. Takže když kamera upadne a bude se 50m klouzat po asfaltu, tak mimo kamery nemáš co vyměnit. Ten kryt u GoPro vydrží nesmysl a když se podělá, tak je náhrada.
Ale jsk jsem psal nahoře....když to porovnám,ja tedy upřímně žadný rozdíl nevidím mezi kvalitou na youtube....mezi Magicam a GOPro....youtube to ořeže a je to.....
Tak si pusť to video, co jsem dával já teďka, kde ten kluk testuje to Hero 4 a přepni si ho do HD 1080p a vedle toho si postav ve stejném nastavení to tvé a přepínej si. Ty fokyho videa jsou z o dost staršího GoPro 2 jestli se nepletu, kde byl strop 720p.
trochu obecnější dotaz: to rozmazání dalžebek do souvislý šedý barvy v tomhle fokyho (jinak parádnim) videu kolem času 13m50s [ https://youtu.be/kpPx-iSNZzA?t=13m50s ] je běžná kvalita ne-top modelů kamer, konkrétní kamerou (sám foky píše "shitový Gopro HERO 960"), nebo jen YouTube překódováním? protože kochací videa to celkem ruší/kazí a při použití jako blackbox bych se bál nečitelnosti SPZ (místo písmenek šedavá šmouha kvůli vysoký kompresi) atp.
No a ted sem dám já tohle,je to podobný video a když to porovnáš??? barvy,prostě jen kameru ne video....tak ja nevidím že by GoPro byla lepší...nebo se mylím??? Mě připadají na Magicamu barvy světlejší....ja nevím...no...každa kamera má něco do sebe i když tahle kamera je už stará co mám já... a už něco zařila....pády,prasklé skličko.... ale porád točí.....
NEJLEPŠÍ JE PUSTIT OBĚ VIDEA NAJEDNOU A UVIDÍŠ.....
Tak v první řadě všem děkuji za poznatky, typy a názory. Že je GoPro asi nejlepší jsem předpokládal. Na druhou stranu bych nerad srovnával GoPro a starší model Magicamu. GoPro bylo vždy napřed ale nový model Magicamu by se mu mohl dost blížit. Je však pravda, že ten cenový rozdíl už není moc zajímavý. Díky Vraťasovi jsem se po čase pěkně svezl na enduru, soudit podle této ukázky, volba je jasná ale to by nebylo objektivní . Ještě bych rád viděl srovnání s tím SJ4000. Jestli je ta kvalita opravdu o dost horší a nebo se dá použít. Dost se o tom diskutuje ale srovnání jsem zatím neviděl. Že všichni nakonec skončíme u GoPro je dobrá poznámka, sám jsem to zažil s navigací a docela to sedí . Vzhledem k tomu, že to chci používat také pod dronem a tam ještě něco stojí závěs, hledám kde trochu ušetřit. Ale tuším, jak to asi dopadne... .