Kamera na moto

Diskuze o doplňcích a příslušenství. Pomoc s výběrem, rady a doporučení.

Re: Kamera na moto

Příspěvekod Lubik » 22 lis 2014, 23:28

Tak originál to nebude 100%, takže nechápu proč jsi to koupil. To jsi mohl koupit jakoukoliv kameru od pana Wu (čti Číňan).
Počítej že rozdíl ve kvalitě záznamu bude propastný. Škoda peněz, spíš vyhozené peníze.

A pokud bych uvažoval o SJ4000 tak by mě ani nepadlo koupit nějakou kopii. Mě to přijde stejný, jako když se dítě ve škole vytahuje kopií iPhone..... Ale to jsou děti...
Lubik

Příspěvekod Bobika72 » 22 lis 2014, 23:39

Sorry, ale ani slovem jsem se nezmínil, že jsem tu kameru koupil. Jen jsem psal, že jsem na ni narazil na Ebay a že by mi to mohlo pro tři použití ročně stačit. A hlavně jsem se ptal, jestli někdo neví, jaký je rozdíl v kvalitě videa u originálu a kopie SJ4000.

Mezitím jsem koukal na youtube a narazil na srovnání kvality videa originálu a kopie SJ4000 a jako propastný rozdíl mi to nepřipadá. Takových videí je tam víc.

Viz tady:
http://www.youtube.com/watch?v=lsDfatvQSs4
Bobika72

100+

Reputace: 6
Skútr / moto: Honda CBF 1000 - dříve Suzuki Burgman 400 K8

Příspěvekod Lubik » 22 lis 2014, 23:47

Tak pardon a kupte si ji všichni pokud věříte že kvalita bude srovnatelná. Plastová čočka a snímací čip velikosti špičky špendlíku. Jen nemám rád tyhle diskuze že kamera z Číny za 500kc má stejné parametry a schopnosti jako originál. Prostě nemá. Imho to video z YB.... To snad nebereš vážně, vždyť ani nevíš která kopie je právě ta tvoje kopie, tenhle design je na dx nebo aliexpresu všude a vždy od jiného "vyrobce".
Koukej iPhone 5 Android 4.2 32GB First hands-on: http://youtu.be/-x2P54tasN0
Lubik

Příspěvekod Bobika72 » 22 lis 2014, 23:53

Právě proto jsem se ptal, jestli tady někdo nemá osobní zkušenost s kopií té kamery. Vím, že někteří z těch, co to objednávali přímo z Číny, originál nemají, tak mě zajímali jejich zkušenosti.

Člověk se tu nemůže na nic zeptat, aby z něj hned někdo nedělal idiota :shock:
Bobika72

100+

Příspěvekod Lubik » 22 lis 2014, 23:57

V žádném případě z tebe idiota dělat nechci a nechtěl. Ale prostě v číňe vyrábí 100 "vyrobců" kopii SJ400, ale každá má úplně jiné vnitřnosti, takže nikdo nepozná která kopie je vlastně ta jeho kopie :-)
Lubik

Příspěvekod medved.m » 23 lis 2014, 12:14

Bobika72 píše:Člověk se tu nemůže na nic zeptat, aby z něj hned někdo nedělal idiota :shock:
Z toho si nic nedělej. Lubik je tím, že se s ničím moc nes*re, pověstný :wink:
A mimoto má pravdu.
Moje zkušenost: objednal jsem z Aliexpressu, na obrázku i v textu zdůrazňováno "original" atd., děvenka se na výslovný dotaz ještě dušovala, že je to pravda. Velmi podivný FW, zlobila a než jsem stačil sehnat Class10 kartu, přestala startovat úplně. Pár mailů, poslali jiný FW, ani ťuk. Opened dispute ještě neskončil, zatím mne to stálo něco přes 70 doláčů + 309 Kč za poštu zpět a nevím jak to skončí :|
Rozmyslím se, než objednám jinde další. Jestli vůbec kameru ano (na skútra/kolo/lyže/do auta), možná půjdu raději do nejlevnější GoPro nebo Evolve.
 Shemík spase  Obrázek
medved.m

1000+

Reputace: 74
Skútr / moto: SHemík125i ABS 2013
Tuning / úpravy: snížené origo plexi, pár odrazek a LED obrysovky

Příspěvekod sigi » 23 lis 2014, 13:15

Já si kolikrát říkám,kdo sem dá kameru zadarmo.....snažíte se ušetřit ale vlastně neušetříte nic.Takový řeči,že to použiji jen 2x za rok tak nepotřebuju nic drahého je nesmysl.To si radeji nekoupím nic,než vyhazovat penize za tyhle šunty.Abych si natočil jednu dovolenou u može a pak kamera ležela v šupliku,to nemá cenu nic kupovat.A když už nemám penize na něco lepšího,tak si začnu šetřit.Je to jednoduché...a potom tady nemusím řešit tyhle blbosti,že mi tohle nejde a tamhle to stojí za prd....No ale to by nebyl český národ,my musíme porád hledat něco,co je skoro zadarmo abychom do toho potom začali vrážet víc penéz,než stojí originál....tak hodně štěstí při kupovaní kamer....
Nejnovější výlety na skútru,videa,tipy na výlet,fotky,najdete na http://www.scootergang.cz

Obrázek
sigi

1500+

Reputace: 103
Skútr / moto: Piaggio MP3 500 LT
Tuning / úpravy: FOTOALBUM: http://nmaikl.rajce.idnes.cz/

Příspěvekod Mr.Voza » 23 lis 2014, 13:32

K tý kameře z e-bay - vypadá to, že jí prodejce postupně zdražuje - když se podíváte na seznam kupujících, tak nejdřív stála 22 babek, pak 24 a teď už je za 29. Za těch 22 bych risknul, v životě už jsem vyházel za blbosti víc než 22 dolarů. A kdyby stál obraz fakt za prd, tak by našla uplatnění ve firemním autě jako back box, ale za 29+DPH to riskovat nebudu.
Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP
Mr.Voza

1000+

Reputace: 48
Skútr / moto: Aprilia SR50 tuned, Aprilia Leonardo 250 serie
Tuning / úpravy: Aprilia SR50, Motor Minarelli Horizontal, Klika MFC Racing, Válec Malossi Sport 70ccm, Lauf S6 Pro Replica, Karbec DO19mm BE, klapky MFC Racing, Vário Malossi Multivar, Řemen Polini, Spojka S6 Torque control + Zvon WingCooler, Vodní pumpa S6 SSP

Příspěvekod tomikm » 23 lis 2014, 14:18

sigi píše:Já si kolikrát říkám,kdo sem dá kameru zadarmo.....snažíte se ušetřit ale vlastně neušetříte nic.Takový řeči,že to použiji jen 2x za rok tak nepotřebuju nic drahého je nesmysl.To si radeji nekoupím nic,než vyhazovat penize za tyhle šunty.Abych si natočil jednu dovolenou u može a pak kamera ležela v šupliku,to nemá cenu nic kupovat.A když už nemám penize na něco lepšího,tak si začnu šetřit.Je to jednoduché...a potom tady nemusím řešit tyhle blbosti,že mi tohle nejde a tamhle to stojí za prd....No ale to by nebyl český národ,my musíme porád hledat něco,co je skoro zadarmo abychom do toho potom začali vrážet víc penéz,než stojí originál....tak hodně štěstí při kupovaní kamer....

no jo, ale horší je, že když si našetříš na podle tebe "něco lepšího" tak i kolikrát s tím máš stejné peripetie jako když si koupíš levnej šunt.
tomikm

250+

Reputace: 5

Příspěvekod Vratas » 23 lis 2014, 14:40

Myslím, že ani u nejlevnějšího GoPro toto nehrozí, aby někdo našetřil a měl ty samé problémy, co ten šunt jak říkáte. Za kvalitu se platí, platilo a platit prostě bude.
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod sigi » 23 lis 2014, 18:31

Vratas.....moje řeč.....
Nejnovější výlety na skútru,videa,tipy na výlet,fotky,najdete na http://www.scootergang.cz

Obrázek
sigi

1500+

Reputace: 103
Skútr / moto: Piaggio MP3 500 LT
Tuning / úpravy: FOTOALBUM: http://nmaikl.rajce.idnes.cz/

Příspěvekod Bobika72 » 23 lis 2014, 18:33

Vidím, že jsem úpně zbytečně rozpoutal diskuzi o ničem.

Ten odkaz jsem sem dával pro případ, že si někdo chce objednat SJ4000 v Číně a když už má riskovat, že mu nepřijde originál, tak proč za stejnou kameru platit 1.700,-Kč + DPH, když tento prodejce jí nabízel za 500,-Kč.

Pak mě taky zajímalo, zda s tou kopií má někdo zkušenosti. Toť vše.

Jinak kdybych si jí já objednal, tak bych jí skutečně použil párkrát do roka na takový to horší focení nebo natáčení. Na to lepší focení mám doma úplně novej vodotěsněj a nárazuvzdornej šesnástimegovej Olympus, který točí videa ve fullHD a umí i zpomalené záběry - 120 nebo dokonce 240 snímků za vteřinu. Když jsem uvažoval o této kameře, myslel jsem jí spíš do moře, kde si nechci solí zasírat novej foťák nebo na takový ty rizikovější záběry z motorky (upevnění na vidlici apod), kde je větší pravděpodobnost, že kameru cestou někde utrhnu.

Koukal jsem, že prodejce tu kameru fakt postupně zdražuje. Už je za 38.99 USD.
Bobika72

100+

Příspěvekod Vratas » 23 lis 2014, 18:53

Aby se ta cena za chvíli nedostala ještě výše. Sice je to na Ali s cenou 80 dolarů stále levnější než v ČR oficiálnĕ v prodejně či eshopu, ale jak už jsem tu psal jednou, řešit pak záruku v řádech měsíců a dopisovacím způsobem by se mi nelíbilo. Proto jsem si Sj4000 koupil zde v ČR a věděl jsem, do čeho jdu a co od toho očekávat za ty peníze. Nicméně stejně asi skončím u GoPro 4 z důvodu samozrejmě lepšího obrazu a fps, dotykového displeje a neposledně možnosti dálkového ovladače, protože při používání na helmě mě nebaví sledovat a lovit, jestli to běží nebo ne.
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod Losky » 23 lis 2014, 19:27

Já ji koupil na Aukru za 2300,- i s poštou a i dokladem o koupi se zárukou 2 roky. Kamera byla origo SJ4000. Vše fungovalo bez problémů a obraz vypadal opravdu pěkně. Zkoušel jsem i v autě a jako black box dobrá věcička, ale má to i své úskalí. Každý řeší, že mu to může pomoci při dokazování své nevinny u případné autonehody, ale není to tak snadné, lehce můžete být obviněni že natáčíte osoby bez jejich souhlasu atd. To mám od kamaráda, co dělá na kriminálce. Navíc člověk riskuje, že mu ji někdo násilím z auta v noci vyndá. Já ji kupoval kvůli koupačce v moři, která je v Egyptě super. Původně jsem chtěl koupit podvodní pouzdro asi za 700,-, ale byla mi doporučena tahle kamerka a jsem opravdu rád, že jsem si ji koupil. Byla super. Ale dávat na moto? Já ne, nepotřebuju onanovat nad svým řízením:)
Kamerku jsem během dvou dní za 1800,- prodal, ale asi i díky tomu, že reklamace se řeší zde v ČR a né někde s Čínou, kde pošta stojí 500,-.
Každopádně si nedovedu představit, že bych za tuhle kravinu dal třeba 10t jako stojí GoPro, to tahle postačí perfektně a myslím, že rozdíl může být znát pouze u slowmotion videí, ale to je asi tak vše...
Škoda Octavia III 1.4 TSi, Elegance Plus
Suzuki DL 650 V-Strom K7
Losky

750+

Reputace: 3
Skútr / moto: Suzuki DL 650 V-Strom K7

Příspěvekod peezee » 23 lis 2014, 19:35

ty si muzes natacet co chces, jen to nesmis nikde vystavovat ....
S přátelským pozdravem
peezee IT programmer
------------------------------------
http://peezeeu.rajce.idnes.cz/
Obrázek
peezee

100+

Skútr / moto: Piaggio X8 125, nyní Yamaha FZS 600 Fazer rv.2001

PředchozíDalší

Zpět na Doplňky a příslušenství

• Podobná témata