Ta kamera Isaw je hodně podobné té mojí ( Actionpro X7 ), nejsem si jist, jestli dokonce nějak spolu nesouvisí. Myslím že většina těch kamerek je použitelná pro to naše ježdění, ale mají jedno společné - vyžadují vysoce výkonný počítač pro následné zpracování videa. Málo lidí ( včetně mě
) si to uvědomuje, ale koupí kamery to nekončí, protože pokud nemá dotyčný doma hodně výkonný HW, k tomu nějaký obstojný SW, dále alespoň základní cit pro natáčení a střih, tak i sebelepší kamery jsou k ničemu.
Já to teď zažívám u sebe. Naivně jsem si myslel, že pokud na svém PC dokážu sestříhat video z profi HDV kamery, tak video z Actionpro X7 by neměl být problém. Omyl !! Je to dost velký problém. Je použit dost velký datový tok + kodek i komprimace, no prostě bez silného stroje to video zpracovávat je šílené. Já se tady už týden trápím s videem z výletu na Štrbské Pleso, no byl to horor sestříhat tak, aby bylo video alespoň trochu koukatelné. Teď se zrovna rendruje, zítra kontrola, pokud bude OK, tak večer ho konečně hodím na web, pak se můžete kouknout
No je to vše o penězích. Na kameru počítat 10-12.000 (včetně nějakého příslušenství), k tomu výkonný PC + SW tak kolem 30.000,- +/- ... to je mazec
Holt každá sranda něco stojí že ano ...
15.9. edit:Tak pokud někoho zajímá, jak jsem si poradil s kamerou Actionpro X7 v reálném nasazení, může se podívat na můj první report, kde jsem X7 poprvé nasadil. Video je na
YouTubePozor, video je mix ze 2 kamer, celé to podrobně popisuji v reportu zde na
motorkari.cz