Kamera na moto

Diskuze o doplňcích a příslušenství. Pomoc s výběrem, rady a doporučení.

Re: Kamera na moto

Příspěvekod petr311 » 29 srp 2013, 19:18

Tak to se nám tady rozjelo :-) No pročítal jsem vaše příspěvky, něco pročetl o jednotlivých kamerkách, díval se na videa, můj závěr takový:
Magicam SD21 - v porovnání s GoPRO docela ztrácí, prohlížel jsem si videa jak srovnání s GoPro - tak tam jednoznačně kreslí lépe GoPro, díval jsem se také na sigiho videa, no je to dost slabé. jen tak na okraj, s touto kamerkou bych točil max. jízdu, ale když už bych podnikal takové výlety, tak na samotné natáčení bych si přibalil kvalitnější kameru, poněvadž záběry pořízené z jinak krásných míst, co jsi navštívil, natočené na Magicam jsou téměř nekoukatelné ... :-( Nicméně pro tento typ hovoří cena a výbava, GoPro za 7,500,- s takovou výbavou nové asi nelze koupit ... :-(

Pokud bych chtěl kameru pro profi použití, tak asi určitě jdu do GoPro, nicméně pro občasné natočení nějakých vyjížděk postačí i něco levnějšího, a přitom kvalita nemusí být o moc horší než GoPro.

Zatím ve srovnání s GoPro mi vychází nejlépe Actionpro X7. Obraz z toho leze hodně slušný, o něco málo horší než z GoPro, ale určitě lepší než z Magicam, nicméně nepodařilo se mi nikde najít video Magicam SD21 vs Actionpro X7, možná by to bylo vidět lépe, ale i tak z těch ukázek lze vyčíst, že Actionpro X7 je trošku někde jinde ... Je pravda, že nemá dálkový ovladač, na druhou stranu GoPro nemá displej, a ten je samostatně zatraceně drahý, navíc nemá tolik výbavy v základu, takže ten cenový rozdíl tam bude pořád. Pozorovací úhel je o něco menší, nicméně pro mé potřeby se to nezdá být až tolik překážkou.

Objevil jsem ještě jednu kamerku - ISAW Extreme 1080P. Cenově i vzhledově asi totožná s Actionpro X7, obrazově také velmi slušné, nicméně nikde se mi nepodařilo nalézt oficiálního distributora pro CZ ani netuším, kdo to vlastně vyrábí. řekl bych, že má poněkud horší prodejní síť než Action, který prodává Cel-Tec. Takže netroufám si podávat jakékoliv soudy, kdo je origoš, nebo kdo od koho a čeho zkopíroval :-D.

no je to hodně na přemýšlení, více by mě zajímaly osobní zkušenosti majitelů zmiňovaných kamerek, zatím jsem tu našel jen reálné zkušenosti od sigiho, jinak jsou to jen všechno teorie, a to je poměrně málo. Takže jak to vidím, zas budu muset kupovat zajíce v pytli a bud to vyjde a budu spokojen a nebo se pak kamerky budu muset zbavovat pod cenou. Nu co už s tím, když není možné si kamery nijak otestovat a až pak kupovat. ... :-(
4/2013 - 4/2014 - KYMCO Agility City 125/9.450km
3/2014 - 3/2015 - Piaggio Beverly 125ie/16.000km
3/2015 - 5/2018 - Piaggio MP3 500LT Sport/42.900km
5/2017 - 8/2019 - YAMAHA X-MAX 125/19.700km
6/2018 - 7/2022 - YAMAHA X-MAX 400/37.000km
8/2019 - X-MAX 300
petr311

1000+

Reputace: 134
Skútr / moto: Can-am Spyder RT Sea-To-Sky 2023
Tuning / úpravy: U tohoto stroje prakticky není co upravovat, vše je v základu. Snad jen opěrka řidiče, USB zásuvka, kabel napájení bateri a to je tak asi vše.

Příspěvekod Vratas » 29 srp 2013, 20:41

Osobně jsem se také rozhodoval, jakou kamerku pořídit. Rozhodoval jsem se primárně mezi Drift HD Ghost a GoPro Hero 3 Black edition. Opravdu na chvilku si našel místo i onen Magicam SD21, který jsem ale po přečtení recenzí, porovnání testů a nakonec i prozkoumáním technického zázemí a podpory ihned vyřadil. Proč? Protože je sice moc hezké, že Magicam láká na bohaté příslušenství v základní, resp. jedinné výbavě, ale nikde nevidím onu technickou podporu v podobě dostupnosti náhradních dílů, aplikací a jiných záležitostí, které jsou u výrobců jako je Drift, GoPro, Sony a jiné zajeté, profláklé o zkoušené značky samozřejmostí.

Nakonec jsem se rozhodl pořídit GoPro v oné verzi black, neboť po zhodnocení parametrů kamer i jejich tvaru jsem dospěl k tomu, že GoPro bude prakticky více použitelné vzhledem ke svému "kostičkovému" tvaru narozdíl od Driftu, který je koncipován vyloženě do "kamreovitého" tvaru. Tudíž možnost uchycení Driftu za GoPro pokulhává vzhledem ke svým dispozicím - né každý bude chtít kamerku umisťovat na relativně rovné povrchy helmy nebo jiné obdobné.

GoPro to má řešené daleko lépe, neboť obsahuje držáky na helmu a má bohaté dokupovatelné příslušenství k dalším možným způsobům uchycení. Další výhodou GoPro oproti Driftu dle mého názoru je kryt,do kterého kamerku umisťujeme. Je určitě lepší, když se nedejbože něco stane, zničit kryt, který koupím nový než zničit kameru. Ano, Drift by měl být odolný, ale nevěřím tomu, že se kamerce nic nestane, když někde vezmu větev, přilétne kámen od vozidla předemnou nebo nedejbože z nějakého důvodu upadne z helmy nebo rovnou i s helmou.

Když se vrátím k Magicamu, jeho největší nevýhodou jsou právě ony náhradní díly, konkrétně třeba sada na výmenu čočky, což považuji za velké plus.

Když se podívám na Magicam i Actionpro, vidím obšlehnuté GoPro a tyto kamerky se snaží vykompenzovat parametrové nedostatky aspoň přehlcenou výbavou v základu. U Magicamu je narozdíl od drzého Actionproo lákavá a odpovídající cena ku kvalitě, provedení a paremetrech.

Jinak trošku bokem, ale přece. Sigi, sice netvrdíš, že zrovna TY MÁŠ NEJLEPŠÍ KAMERU, ale na motorkari.cz se v Tomto vlákně vyjadřuješ trošku jinak :
sigi píše: ...srovnavat MagiCam SD21 s Gopro 3 ani nejde,nebot kamera MagiCam SD21 je daleko lepší a má i víc možností a hlavně široké příslušenství

sigi píše: ...Gopro má akorát větší reklamu a je víc známá,proto každý má jen Gopro... ale co se týče funkcí a kvality a příslušenství...tak se to s gopro srovnavat nedá,Magic SD21 JE DALEKO DALEKO LEPŠÍ.

Jinak každý si volte to, co chcete :wink:
Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod peezee » 29 srp 2013, 20:52

S přátelským pozdravem
peezee IT programmer
------------------------------------
http://peezeeu.rajce.idnes.cz/
Obrázek
peezee

100+

Reputace: 6
Skútr / moto: Piaggio X8 125, nyní Yamaha FZS 600 Fazer rv.2001

Příspěvekod Palec » 29 srp 2013, 21:06

Koukám že tu někdo zmínil někdo náš web kamerydoakce.cz. Pro motorkáře udělá rád lepší cenu než je na stránkách, stačí napsat na jakub@kamerydoakce.cz a určitě se nějak domluvíme. Vše co je na webu mám osobně vyzkoušené a ke každé kameře jsem schopný říct + a - - objektivně.
Palec

0+

Reputace: 0

Příspěvekod Luca_69 » 29 srp 2013, 21:18

Já tak nemám rád obchodníky co si takhle dělají reklamu.. :roll:
Honda SH 300
Zontes 350E
Luca_69

1500+

Reputace: 149
Skútr / moto: Honda SH 300 + Zontes 350E
Tuning / úpravy: jezdím

Příspěvekod Palec » 29 srp 2013, 21:28

Vidím že někdo dával náš odkaz tak jsem se jen podíval co se tu řeší. Rád poradím a předám zkušenosti, a ať si třeba člověk koupí jinde když mu nějaký prodejce nabídce lepší služby než my.... o nic víc nejde.
Palec

0+

Příspěvekod petr311 » 29 srp 2013, 21:41

Tak teď jsem zrovna komunikoval se zástupcem distributora Actionpro X7, prý tuto kamerku testují na motorkari.cz a také na zive.cz, prý jsou z ní nadšeni, no tak nevím, má být minimálně na úrovni GoPro3Black. Ale mě nekamenujte, já tlumočím, jak jsem koupil :-) Ale je fakt, že záběry co mají Němci na vimeo, tak jsou super :-)
4/2013 - 4/2014 - KYMCO Agility City 125/9.450km
3/2014 - 3/2015 - Piaggio Beverly 125ie/16.000km
3/2015 - 5/2018 - Piaggio MP3 500LT Sport/42.900km
5/2017 - 8/2019 - YAMAHA X-MAX 125/19.700km
6/2018 - 7/2022 - YAMAHA X-MAX 400/37.000km
8/2019 - X-MAX 300
petr311

1000+

Reputace: 134
Skútr / moto: Can-am Spyder RT Sea-To-Sky 2023
Tuning / úpravy: U tohoto stroje prakticky není co upravovat, vše je v základu. Snad jen opěrka řidiče, USB zásuvka, kabel napájení bateri a to je tak asi vše.

Příspěvekod SKUTRPORTAL.cz » 29 srp 2013, 21:51

Další volbou je Full HD kamera ABUS, kterou pro vás dlouhodobě testujeme!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
SKUTRPORTAL.cz - vše ze světa skútrů
SKUTRPORTAL.cz

50+

Reputace: 4

Příspěvekod Vratas » 29 srp 2013, 21:53

Když se podívám na video fokyho, kdy natočil výjezd na italská passa s pomocí GoPro tušim verze 2 v 720p a porovnám ho s 1080p natočené Actionpro kamerou, tak se Actionpro může jít vycpat a osobně mi přijde, že Actionpro má asi vlastní označování kvality videí, protože pod 1080p si představuji trošku něco jiného.

A ano, vím, že kvalita youtube může pokulhávat vzhledem k použití dalších kodedů a kompresí nahrávaných videí na server, ale o to víc to hraje pro GoPro, které je každou řadu lepší.

Motocykl je pro dvě osoby pouze schválen, ale nikoliv určen...

Nadává-li Moravák na Pražáka, nadává v podstatě sám na sebe...
Vratas

Moderátor

Reputace: 283
Skútr / moto: Honda CB900F Hornet

Příspěvekod sigi » 29 srp 2013, 22:28

To: petr311

To že jsou některá videa z mé dílny horší je proto,že jsou hodně konvertovany v době,kdy jsem měl slabší počitač a ten nějak nestíhal.Každé video,které jsem dám,je upravené takže ztrací,.....neni to originál.....z kamery,takže bych zde netvrdil,že je to nekoukatelné....Všichni máte recenzí a rad plnou pusu ale kameru,,nemáte žadnou....každej tomu strašně rozumí a nic si nekoupí...tak k čemu to je??? v době kdy jsem já kupoval magic sd tak stala 11.000 korun,nebyla to levna zaležitost. Zajisté že čas jde dál a vývoj kamer taky....Ale každý má nějaký cíl co chce,nějaký finanční limit kam až může jít a podle toho se muže rozhodnout.....já zas nouzí netrpím tak v té době jsem volil magic sd nebot příslušenství a vše bylo super a recenze , bomba.Já jsem s touto kamerou nadmíru spokojen a to je to hlavní.
Každý to prostě vidí jinak....kouká se na to jinak....poslední videa co jsem ted dělal jsou už v HD a jsou dobrý....

TADY NA TOMTO VIDEU JE VIDĚT TA KVALITA..... :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... MgAq8#t=17

a vubec...... dejte mi s tim pokoj......... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol:
Naposledy upravil sigi dne 29 srp 2013, 22:38, celkově upraveno 2
Nejnovější výlety na skútru,videa,tipy na výlet,fotky,najdete na http://www.scootergang.cz

Obrázek
sigi

1500+

Reputace: 103
Skútr / moto: Piaggio MP3 500 LT
Tuning / úpravy: FOTOALBUM: http://nmaikl.rajce.idnes.cz/

Příspěvekod janon » 29 srp 2013, 22:31

Bych to shrnul, kvalita videii je u vyse zminenych zarizeni dosti subjektivni zalezitost a proto se nekomu muze zdat kvalita dobra. Kdyz se oprostim od osobnich sympatii k jednotlivym uzivatelum a snazim se maximalne objektivne posoudit kvalitu vystupniho videa (u kamery pro mne hlavni parametr), Tak zatim GoPro, jasne vede, ikdyz se MagiCam a dalsi podobna zarizeni hodne snazi, zatim to nestaci. Ale co jednomu vyhovuje, druhemu muze pripadat, jako nepouzitelne. Hlavne kdyz je uzivatel spokojeny. Zatim jsem videl uzivatelska videa (ne reklamni), jak z GoPro a MagiCam a jinych a kvalita videa je zatim subjektivne nejlepsi u GoPro. Pravdou je, ze svuj ucel ve finale splni vsechny kamery, nektere lepe, nektere hure a pro amaterske nataceni, jsou vice ci mene, pouzitelne vsechny.

oprava: interpunkce
Naposledy upravil janon dne 29 srp 2013, 22:44, celkově upraveno 2
bylo Honda Lead 100 najeto 40 000 km (ja 12 000)
bylo Yamaha Majesty 400 najeto 206 000 km (ja 136 000)
bylo Honda Silver Wing 600 najeto 110 000 km (ja 92 000)
nyní Yamaha T Max 560 najeto 27 000 km (ja 14000)
janon

2500+

Reputace: 195

Příspěvekod Palec » 29 srp 2013, 22:40

Prodejci a zejména dovozci si vychválí kdo ví co, i neznačkovej šunt. Říct ale že je minimálně srovnatelná s Black Editionem HERO3 to je pro smích... obrazem ani zpracováním se tomu v tuto chvíli nevyrovná rozhodně nic.
Palec

0+

Kamera na moto

Příspěvekod SnoopyBA » 29 srp 2013, 23:34

GoPro vs. hocico ine.. To asi nemusime riesit.. A co sa farieb tyka, tmava, svetla, vyraznejsia atd.. Je to vsetko o nastaveniach ktore si uzivatel zvoli. Ja mam napriklad Contour Roam2. Netvrdim ze je zla a robi skarede videa. Ale!! Keby som sa "pohral" s nastaveniami, tak NOKIA 3310 by spravila krajsie, "farebnejsie" video.. ;) Vsimol som si v Sigi-ho prispevku tu zltu feliciu, hned na zaciatku. Uz tam je to pekne vidno, napr v ostrosti, ze kto je v tom porovnani jednoznacny vitaz.. ;) Ale ako pisete, je to kazdeho osobna vec, kazdy si chrani to svoje.. At vam to toci, pratele.. ;)
Obrázek
SnoopyBA

250+

Skútr / moto: Honda Vision 110
Tuning / úpravy: multivar Malossi + kontrastka

Příspěvekod FunTom » 29 srp 2013, 23:57

Dle mého testování nej obraz bez debat má GoPro, ale zase by mohla mít display na přehrání když už je to taková kostka... :roll:
Mene tekel
FunTom

750+

Reputace: 2
Skútr / moto: Piaggio X9 500 i.e. (PRODÁNO)
Tuning / úpravy: xenon+stroba na oslňování, siréna na plašení zvěře, cestovní plexi a válečky Dr. Pulley

Příspěvekod TUNER » 30 srp 2013, 07:39

Vratas - dobrej odkaz na motorkáře )))

Sigi - Ona v době kdy jsi jí kupoval nestála 11 000,-mohl jsi jí mít za 6000,- jen s anglickym menu,ale prodejce ti nabulíkoval kdo ví co,proto jsi mu za ní dobře zaplatil. Jsi spokojenej,on taky,tak proč ne,tak to má být. ;-) Já na GoPro jedničce ani pořádný menu nemam,tak je mi jedno v jakym jazyce to je ))) Je tam pár symbolů,takže je potřeba přečíst návod aby člověk věděl co kterej znamená,takže v jakym jazyce je menu je celkem nepodstatný,alespoň pro mě.

...a aby toho nebylo málo,ať máte o čem přemýšlet,tak tady další kousek od AEE za pár korun s bohatym příslušenstvim,obdoba jako má Sigi. Kvalita výstupu se s nejvýkonějšíma kamerama srovnávat nelze,ale za ty peníze s tím příslušenstvím svoji službu udělá ;-)

http://www.speedpro.eu/rollei-bullet-fu ... 10831.html
Můj mazel je Škoda 130 - 1,8 T..........ostatní je druhořadý...:-D

Malaguti MAX 250ObrázekPiaggio X9 500ObrázekT-MaxObrázek
TUNER

2500+

Reputace: 202
Skútr / moto: Malaguti F12 50 + 250 - T-Max
Tuning / úpravy: F-12 50 - závoďák na okruhy - Phantom MAX do práce - T-Max pro radost :)

PředchozíDalší

Zpět na Doplňky a příslušenství

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek