Interkom

Diskuze o doplňcích a příslušenství. Pomoc s výběrem, rady a doporučení.

Příspěvekod Rady » 22 čer 2007, 13:16

[quote=Cpujky][quote=petrzet]ja mam na jedny tuzkove odjeto cca 6 - 7 hodin a porad mam puvodni B)[/quote]
Tak to je v pohode, Koupim 4 nabijeci a budu dobijet dle potreby. Ja mel strach jestli se to nevybije treba za hodku, to by se muselo menit casteji nez se bere benzin :)[/quote]

Bez problémů to vydrží i několik dnů, ale po mých zkušenostech s tímhle výrobkem kupuji intercom Albrecht.
BMW K1200LT ------->> vice zde 4,6l/100 km
Rady

2500+

Reputace: 0
Skútr / moto: jawy,CZ, B400/K4, B650/K4,BMW LT K1200, chrompaket

Příspěvekod roman.mara » 22 čer 2007, 13:27

můžu vědět proč ??? :rolleyes:
Honda CB SevenFifty

členem Scooter clubu KMK telefon: 724775546
roman.mara

750+

Skútr / moto: Honda CB SevenFifty
Tuning / úpravy: dva super laďáčky

Příspěvekod Rady » 22 čer 2007, 14:18

[quote=roman.mara]můžu vědět proč ??? :rolleyes:[/quote]

během několika dnů došlo k poškození káblíků od sluchátek (musel jsem koupit nová sluchátka s točeným káblíkem), na intercomu občas přestane jít jeden kanál (nekvalitní vstupní konektory), při vyšší rychlosti není slyšet druhá strana.
Takže asi tak, chci se za jízdy věnovat řízení a ne intercomu od Lidlu.Ti co mají mezi námi intercom Albrecht, tak si nikdo nestěžuje.
Rady

2500+

Příspěvekod Rady » 22 čer 2007, 14:27

[quote=roman.mara]můžu vědět proč ??? :rolleyes:[/quote]

když tak můžem zítra pokecat na srazu v Brně, jestli tedy jedeš taky.
Rady

2500+

Příspěvekod Cpujky » 22 čer 2007, 15:25

[quote=Rady][quote=roman.mara]můžu vědět proč ??? :rolleyes:[/quote]

během několika dnů došlo k poškození káblíků od sluchátek (musel jsem koupit nová sluchátka s točeným káblíkem), na intercomu občas přestane jít jeden kanál (nekvalitní vstupní konektory), při vyšší rychlosti není slyšet druhá strana.
Takže asi tak, chci se za jízdy věnovat řízení a ne intercomu od Lidlu.Ti co mají mezi námi intercom Albrecht, tak si nikdo nestěžuje.[/quote]

No to mozna jo,ale myslim, ze je dobre si koupit iterkom za 199 a vyzkouset jestli ho vubec vyuzijem a pokud jo a ten z lidlu prestane fachat, tak klido koupit nejaky poradny, ale za tech 199 je to fobry kup :)
Cpujky

500+

Skútr / moto: Honda SilverWing,Honda Jazz 290 ccm a Simson SR 50

Příspěvekod Rady » 22 čer 2007, 17:18

[quote=Cpujky][quote=Rady][quote=roman.mara]můžu vědět proč ??? :rolleyes:[/quote]

Takže asi tak, chci se za jízdy věnovat řízení a ne intercomu od Lidlu.Ti co mají mezi námi intercom Albrecht, tak si nikdo nestěžuje.[/quote]

No to mozna jo,ale myslim, ze je dobre si koupit iterkom za 199 a vyzkouset jestli ho vubec vyuzijem a pokud jo a ten z lidlu prestane fachat, tak klido koupit nejaky poradny, ale za tech 199 je to fobry kup :)[/quote]

jj, tak jsem postupoval i já. Navíc jsem zjistil, že na srazech maxiscooterů je nutné mít k vůli komunikaci s ostatnímí i vysílačku. A Albrecht tohle všechno v pohodě zvládá včetně MP3 pro batůžek :-))
Rady

2500+

Příspěvekod dbar » 22 čer 2007, 22:19

tak to mužu jen potvrdit ;) bez vysílačky je to na ho... už plánuju něco koupit tak potřebuju poradit :rolleyes:
BURGMAN 650
INTRUDER M1800R
dbar

1000+

Reputace: 11
Skútr / moto: SUZUKI BURGMAN AN 650 , SUZUKI INTRUDER M1800R

Příspěvekod roman.mara » 23 čer 2007, 10:59

tak všechny rady sem, tipy a zkušennosti
Honda CB SevenFifty

členem Scooter clubu KMK telefon: 724775546
roman.mara

750+

Skútr / moto: Honda CB SevenFifty
Tuning / úpravy: dva super laďáčky

Příspěvekod Chrt » 24 čer 2007, 00:16

Komunikačních zařízení jsem zkoušel několikero, takže moje zkušenosti
Interkom Lídl - Kupodivu funguje velmi dobře, v otevřené helmě to funguje tak do 70 km/h. Do svojí vyklápěčky Lazer se mi vlezl v pohodě, ale do vyklápěčky Airoh ani omylem. Takže ho mám v šuplíku a za 100 Kč někomu rád prodám. Akorát mám trochu obavu o tenké kablíky, nicméně používal jsem jej jen 3x tak nevím.
Komunikátor Albrech AE-500 - Přestože je docela drahý (3000 Kč) a multifunkční (rádio, interface na telefon a interkom), tak u mě propadl, protože když jsem ho používal na Madisonu, tak strašně chytal rušení, že to nešlo použít. Rovněž ovládání rádia tlačítky bez displeje je poměrně nešťastné. Nakonec jsem jej nechal dobropisovat. Osobně vřele nedoporučuji.
Scala Rider - Není to klasický interkom, ale jen Bluetooth handsfree pro mobil, nicméně perfektně udělané a promyšlené. Vnější jednotka je dost velká (oproti handsfree za ucho), takže to má skvělá velká tlačítka na ovládání naslepo v rukavicích a velkou baterku. Používám to denně a nabíjím cca 1x za 2 měsíce. Bohužel je to jen handsfree, takže se dva takové zařízení neumí bavit mezi sebou jako interkom. Muzika se do toho pustit dá, ale jde to ztuha.
Problém je v tom, že Scala Rider umí jen Bluetooth profil handsfree a ne Bluetooth audio (teď si nevybavuji zkratku). Na zařízení Windows Mobile je utilita, která umí přepnout veškeré audio na Bluetooth handsfree, takže se tam dá pustit muzika nebo pokyny z navigace. Celé to bohužel má ještě jednu nepříjemnou vlastnost, pokud přijde telefonní hovor, tak se nastavení zresetuje a utilita se musí aktivovat znova. Nicméně pokud to chceš vyzkoušet na svém PDA/komunikátoru/telefonu tak stačí použít libovolné Bluetooth handsfree. Jestli se ti povede nasměrovat do handsfree audio výstup, tak máš vyhráno, jinak to bude pouze handfree na telefon.
Do helmy se to montuje snadno a pevně, jsou tam dva šroubky s imbusem a přítlačná destička. Drží to bezvadně, takže jsem to s helmy sundával, jen když se mnou letěla na Kanáry. Na své vyklápěčce Lazer jsem musel akorát sluchátko podložit kusem pěnového polystyrenu, protože tam kde je ucho tam není vnitřní vystýlka. Používá to adaptivní regulaci hlasitosti, na základě okolního hluku přidává hlasitost, a dále noise cancelation, když nemluvíš, tak to nahrává hluk a pak jej odečítá od signálu z mikrofonu. Celé to funguje parádně, i při 150 km/h je perfektně rozumět na obou stranách. Jediný neduh, co jsem objevil, ale je to možná způsobeno tím, že kvůli vyklápění je mikrofon dost daleko od úst, se kvalita snímání hlasu prudce zhorší když si otevřu hledí a to kupodivu i když mám helmu jen na hlavě bez jízdy a hluku motoru.
Celkově se mi to zdá jako povedené zařízení, i když to není interkom.
Altrecht/Scala Rider
Komunikátor na Piaggio X9 500 - Jo tak to je luxus, umí to interkom, interface na telefon a rádio s RDS. Má to cca dvouřádkový grafický černobílý displej, mód se automaticky mění podle zapojených headsetů. Bohužel ještě nemám žádně praktické zkušenosti, protože jsem zatím nesehnal redukci mezi konektorem na skútru (klasický RJ45 jako ethernet) a telefonem (MDA Vario). Headset je udělaný taky pěkně, když se to zabuduje do helmy, tak tam skoro není vidět. Do malého ale bytelného konektoru na helmě se připojí kroucený kabel a druhý konec je zapojený do vodotěsného jacku kousek nad podlážkou skútru.
Jako nevýhodu bych viděl trochu komplikované ovládání, komunikátor má 6 tlačítek a je potřeba si to natrénovat v garáži před výjezdem, nicméně po nějaké době se mi ovládání začalo zdát logické, tak nevím bude to individuální.
Dále mám pocit, že je tento interkom již trochu morálně zastaralý, protože se neumí bavit s telefonem přes Bluetooth. Mohla by se tak snadno přidat funkce zobrazení čísla volaného a bylo by to pohodlné. Nicméně stejně by asi byl problém s muzikou a navigací.
Praktické zkušenosti zatím nemám, dopíšu až budu mít. Zatím se mi to zdá ale jako maximální luxus.
Co by chtělo vyzkoušet
Midland BT Intercom
Interphone
Doufám že se podělíte o nějaké zajímavé zkušenosti
Chrt

50+

Skútr / moto: Piaggio X9 500 ABS, Malaguti Madison K400 (na prodej)

Příspěvekod Rady » 24 čer 2007, 19:38

Kompletní intercom-sety:

> Zde <

Intercom pomocí PMR vysílaček včetně testů a fotografii:

http://moto.maconline.cz/interkom_test.htm

http://moto.maconline.cz/galerie_2.htm
Naposledy upravil Rady dne 24 čer 2007, 20:52, celkově upraveno 1
Rady

2500+

Příspěvekod Chrt » 24 čer 2007, 20:23

Dík za link, nemohl jsem si vzpomenout. Tam jsem kupoval AE500 i Albrecht Rider. Může je jen doporučit.
Chrt

50+

Příspěvekod Cpujky » 25 čer 2007, 09:20

Tak jsem vcera pouzil interkom z Lidlu na ceste do Brna a byl jsem fakt prekvapen ze to dobre funguje. Prece jen jsem mel k tomu trochu neduveru. Pokud jedem 80, tak je rozumet uplne vsechno a slyset i hudbu z MP3 prehravace. Kdyz uz ficime na 80,tak plexy stit fouka vzuch primo na helmu, tak se zvetsi aerodynamicky hluk a je to horsi, ale i tak jde rozumet. Jel jsem chvilkama i 120 a mluvili jsme spolu... musel se jen trosku zvysit hlas. Fakt je to pro zacatky v pohode. Pokuid nekdo chce interkom jen pro posatku (bez vysilacky a komunikace s ostatnimi skutry), tak je to vhodna volba. Jen jsem zvedavy na vydrz dratku od HF sad. Taky ve me nevzbuzuji duveru, ale uvidime...

Jinak jak jsem pokukoval po Aprilii Atlantic 07 tak jsem taky koukal po tom komunikatoru (Nexus,X9,Atlantic,Scarabeo a mozna dalsi) a vypadalo to fakt pekne, uvazoval ze si to koupim, ale nakonec jsem koupil jiny skutr
Cpujky

500+

Skútr / moto: Honda SilverWing,Honda Jazz 290 ccm a Simson SR 50

Příspěvekod Rady » 25 čer 2007, 13:32

no právě tak kvalita, při častějším používání to dlouho nevydrží.
Jinak dnes jsem obvolával BT intercom a je to použitelné pouze bez PMR vysílačky.
S BT PMR vysílačkou to jde rozumně zapojit pouze jen pro řidiče. Takže to asi vypadá na toho Albrechta :-(
Rady

2500+

Příspěvekod Chrt » 25 čer 2007, 14:22

Jestli myslíš Albrecht AE500, tak bych ti doporučil si ho nejdříve půjčit a vyzkoušet, jestli nebudeš mít problém jako já s rušením.
A další potíž pak asi budeš mít s umístěním. Je to dělané na umístění na nádrž na motorku pomocí pásku kolem dokola, což na skútru jaksi nejde. Na krabičce jsou ovládací prvky - rádio, hlasitost.., takže to dost dobře nejde dát ani do kapsy.
Pokud potřebuješ interkom+PMR ale bez GSM, tak bych na tvém místě asi šel asi do Motorola Bike Pac. Vysílačku si dáš do kapsy a do ní připojíš dva headsety a jedeš.
Chrt

50+

Příspěvekod Rady » 25 čer 2007, 20:03

jj myslím toho Albrechta 500, kluci ho mají a nikdo si nestěžuje. Serou mne ale ty kabely a navíc headset není určen pro vyklápěcí přilby. Uvažuji i o těch vysílačkách, ale raději půjdu do cobry, jen to musím někde vyzkoušet.
Rady

2500+

PředchozíDalší

Zpět na Doplňky a příslušenství

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek