Ahojte, je cas zalozit temu mimo vseobecnej diskusie, lebo inak to nikto nedohlada a da mu zabrat prejst vsetko v tej diskusii. Cize sem piste vsetky vase skusenosti a nazory okolo plexi pre PCXko.
Takze tu je moja skusenost testovania plexi na zraze PCX v Litohori podotykam na PCX pred modelom 2014:
- mega Bondi sice kryje pekne telo a aj ruky, musel by som z neho asi kusok zrezat aby som mal vyhlad ponad, ale vietor si s tym pekne pohraval a samozrejme sa odpor vzduchu prejavoval aj na akceleracii, no a vacsina vzduchu tlacila do zad, toto nie je moja volba
- Ermax 12 bol volba ked mi fukalo tesne pod krk, avsak bez hluku v prilbe, takze pre mna volba, ale mozno deflektor by zabral
- Ermax 25 fukalo vyssie, cize pohodlnejsie ale hluk v prilbe, tu ak by som pridal deflektor mozna by to slo
- Givi 322 +18 avsak bolo vykrojene zboku, lepsia volba je Ermax podla mna
- Puig to som tusim ani neskusal, tvar sa mi nepacil, moc vykrojene, avsak Pepa ho mal tiez aj s deflektorom Puig
A kedze uz su vonku plexi aj pre model 2014, ktory mam aj ja, tak som si vybral plexi ERMAX model rozsireneho turistickeho plexi 70cm a stalo ma 117EUR aj s postou priamo z ermax.cz, vybral som si kourovy nadech do seda.
Prve dojmy z jazdy, meriam nejakych 171cm, vysiel som s tym na dialnicny obchvat:
- nejaku vyraznu zmenu rychlosti nepocitujem, vzdy sa dostanem k obmedzovacu a koniec, momentalne zial len asi 105kmh s ci bez plexi
- ale akcelerácia je este sviznejsia
- je jasne ze nefuka na hrud a menej na krk
- polomer otocenia riaditok na maximum je mensi a nebolo mozne zamknut riadidla, ale preto, lebo mam riadidla posunute dopredu
- plexi sa mierne hybe pri jazde, update pri silnom vetre a prejdeni poriadneho kamionu sa zohne aj uplne
- vyska od zeme po hranu plexi je 134 cm
- no a to najdolezitejsie, hluk v prilbe je tu, proste HLUK
Zaverom z toho vyplyva:
- idem nahodit delfektor, pravdepodobne tento, uz nahodeny +9cm
- pri demontazi krytky som ulomil uplne jeden cuplik, dalsie dva nacal, jeden zostal zdravy, vsetko som zpevnil plastickym sekundovym lepidlom
- plexi som osetril nanovstvou tekutych stieracov Gtechniq G5 (osetrujem tym plexi aj na prilbe, predny reflektor a spetaky)
- musel som riadidla vratit do polohy tak, aby bolo mozne ich uzamknutie
A nakoniec fotodokumentacia: