forester píše:Kto sa v tom stratil tak zhrniem. Kábel staršieho typu zo zapalovačom ktorý sa napája bajonetom k základni-držiaku navigácii potrebujem zapojiť cez ďalší kábel do zásuvky USB typu C na skútri. Všetky káble po správnom zapojení nefungujú. Takže mám za to že tých potrebných 12V pre navi tam nie je ale zostáva iba 5V a napriek tomu že ten hore odfotený kábel by mal tú voltáž redukovať.
Jimmy píše:Ono každé má něco. Měl jsem moto navigaci od TomToma v době kdy navigace na mobilu o velikosti 2-3" byla opravdu nouzovka. A jednoho dne mě přišel od TomTomu email, že ukončili aktualizace map pro můj model (a nějaké další) a že si jako řešení mohu koupit novou motonavigaci za cenu několika mobilů. Když mě přišel ten email, tak už nebylo možné ani koupit poslední aktualizaci map a tím o 2-3 roky prodloužit morální životnost navigace. Tak jsem si místo nového modelu koupil držák na telefon a mám teď kromě jiného zdarma vždy aktuální mapy(.cz).
LadaM píše:Tak samozřejmě pokud fasuješ co 2 roky nový telefon, tak to je úplně jiný pohled na věc. Podle hesla: nejlepší offroad je služební oktávka.
Neber to ve zlém, ale musel jsem.
Druhý levný telefon místo navi je taky dost rozšířené řešení, ale do jisté míry stírá výhody "vše v jednom a pořádně" proti moto navigaci, jenom je to levnější, což je vždycky subjektivní hledisko. Já bych na "velké" cestování preferoval k tomu určené zařízení (s napájením, odolné, nezávislé na telefonu atd), na příležitostné navigování mi přijde nejlepší nějaká forma zrcadlení navigačních pokynů - od plné mapy s ovládáním u motorek s displejem a konektivitou, až po různá ukazovátka, ať už vestavná jako část kokpitu, nebo přídavná. Vlastní (jediný) telefon bych se na motorku bál přidělávat.
Britt píše:Tomtoma neznám, ale Garmin má doživotní aktualizace a dřív mi odešla navigace, než že by ukončili aktualizace.
83427 píše:No a co tam udělat klasickou zásuvku zapalovače? Není tam na to místo? Nebo nedělá se to jako volitelné příslušenství? Přijde mi to lepší, než tahat kabel až k baterce.
duky5 píše:To je niečo iné, to má snáď každý mobil.
Keď spadneš a budeš v bezvedomí, je ti to na dve veci. Pri tých Garmin hodinkách ide o to, že keď detegujú pád, sami pošlú správu na 3 vybrané kontakty.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník