GPS Navigace - dobrá za rozumnou cenu

Diskuze o doplňcích a příslušenství. Pomoc s výběrem, rady a doporučení.

Re: GPS Navigace - dobrá za rozumnou cenu

Příspěvekod Mirus1 » 24 led 2015, 19:55

No jo navigace, taky mě to čeká. Já mám zatím zkušenosti jenom s navi do auta. První asi před 3-4 roky čína, Win CE, bastlení, seřizování, náběh signálu někdy několik minut, restarty, pomalost systému a.p.
Asi po roce jsem to prodal sousedovi :D Koupil další čínu asi za 2000,- tentokrát z Androidem 7". Myslel jsem, že to bude terno. No to jsem si dal :roll: zase víc jak rok se hrabal a zkoušel vše možné, dělalo to všechno, akorát pořádně nenavigovalo. Sem tam jsem podle ní někam dojel, ale potom samovolný restart a vše nastavení znova, takže milá navigace skončila v popelnici.Používal jsem iGO Primo.
Loni před dovčou jsem zapátral po netu a zalíbily se mě navigace Becker. Takže jsen nakonec koupil "BECKER ACTIVE.6 CE LMU" a zatím nemůžu říct ani popel, super ovládání, na slunci velmi dobrá, náběh satelitů okamžitě, aktivní magnetický držák, taky doživotní aktualizace map zdarma a.t.d. Používám ji i služebně skoro každý den. Takhle jsem si vždycky představoval navigaci.
No a teď se dívám na nějaké motonavigace a čučím teda na ty ceny, např. za 4,3" Garmina nebo Tom Toma je žádáno skoro 9tisíc, co je na tom tak drahého... :?
V mém 5" telefonu mám taky iGO+nějaké navi z Google Play zdarma, musím je ještě více proklepat. Co mám Beckera, tak nic jiného mě zatím nezajímalo..Dále je fakt, že když jedu na skůtru na výlet, nebo se jen tak někam projet, tak by mě asi nějaké hovory nemusely zajímat, vyřešit jdou když třeba zastavím a dávám si pivo :D
Mirus1

750+

Reputace: 189
Skútr / moto: Sym Joymax GTS 125i Sport

Příspěvekod sigi » 24 led 2015, 19:57

PBM2 nic ve zlém.....ale kolik toho prosím tě zrovna ty najedeš???na své 50ccm....to mi řekni..tobě opravdu stačí ty mapy.cz ....ty jsi spíš spisovatel,jak jezdec....hezky se to čte,ale zde na foru je pravidlem,že čím míň jezdím,tím víc tady pišu rozumy a všem vykládám jak se to má dělat....hmm jak smutné....
Nejnovější výlety na skútru,videa,tipy na výlet,fotky,najdete na http://www.scootergang.cz

Obrázek
sigi

1500+

Reputace: 103
Skútr / moto: Piaggio MP3 500 LT
Tuning / úpravy: FOTOALBUM: http://nmaikl.rajce.idnes.cz/

Příspěvekod Tomáš@125 » 24 led 2015, 21:11

Konecne to tu nekdo napsal. Sigimu 100 bodu .
Honda@125 prodáno po 11 letech :(, Honda SW-T 400 prodáno
Tomáš@125

750+

Reputace: 42
Skútr / moto: Honda SH 300 / Suzuki Bandit 1250S

Příspěvekod PBM2 » 24 led 2015, 21:28

Sigi, taky nic ve zlém. Ale na to, jak jsi jako vcelku rozumný člověk tady začínal, se z tebe stal dost velký ignorant. A nemyslím, že tento názor mám jen já. Dost mě to mrzí, protože jsi byl opravdu zkraje v pohodě. Dneska je jiná doba a i ty jsi jiný. Víš, co je smutné? Když někdo má poznámky k tomu, na čem jezdí druhý, na jakém obsahu, k tomu, zda píše moc nebo málo (nevím, kde jsi našel právo na to posuzovat, co je moc nebo málo), když dává na odiv to, že on s financemi problémy nemá (ať už to pravda je nebo ne, myslíš, že to někoho zajímá??), když dává k lepšímu své rozumy a názory, co je nebo není pravidlem na SF (pravidla neurčuješ ty, nezapomeň, alespoň ne zde), když někdo tvrdí, že jiný člověk tu všem vykládá,jak se to má dělat, i když to není pravda. To je smutné. :?

Edit: ano, Tomáš neselhal a po delší době se ozval. Tobě taky 100 bodů. :mrgreen:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Čínská kráska bere "Kolik potřebuje" :-)

Fotogalerie / Profil na motorkáři.cz / Čínská kráska
PBM2

750+

Reputace: 134
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano, jsou.

Příspěvekod Tomáš@125 » 24 led 2015, 22:15

Dekuji jen pro info jezdil jsem na mem znackovem skutru Honda @ 125 v dobe kdy byl internet tak maximalne v knihovně. Jinak ti preji dalsi moto sezonu v kresle u internetu.
Honda@125 prodáno po 11 letech :(, Honda SW-T 400 prodáno
Tomáš@125

750+

Reputace: 42
Skútr / moto: Honda SH 300 / Suzuki Bandit 1250S

Příspěvekod PBM2 » 24 led 2015, 22:31

Nápodobně, taky ti děkuji, člověk by si už myslel, že se věci občas i změní a, nedej Bože, k lepšímu. Naštěstí občas potkám lidi jako jsi ty a ti mě uvedou do reality, že lidi ve své podstatě nejsou zlí, jen někteří z nich nejsou dobří :lol: . Jo a jen tak mimochodem... Pokud se chceš vyjádřit k tomu, kdo kde strávil motosezónu, tak se ho na to napřed zeptej a pak teprve piš takové hlouposti. Ono dvě úmrtí v rodině, rakovina blízkého a dalších pár drobností není nic, co ti sezónu ulehčí. Ale to jsou nadstandartní informace, které si ty jako osoba spíš nezasloužíš, pokud nezměníš svůj způsob uvažování a chování k druhým. Ale to jsme už opravdu moc odbočili od tématu. Omluva adminu. Kdo je pro navi v mobilu? Někdo. Kod je pro navi zvlášť? Někdo. A kdo se zdržel hlasování? Někdo. Tím končím svoje příspěvky v tomto vláknu (k radosti některých) a půjdu tzv. kecat druhým do všeho možného jinam (ke smutku jiných). 8)
Čínská kráska bere "Kolik potřebuje" :-)

Fotogalerie / Profil na motorkáři.cz / Čínská kráska
PBM2

750+

Reputace: 134
Skútr / moto: Motorro Sonny 50 2T
Tuning / úpravy: Ano, jsou.

Příspěvekod Lubik » 24 led 2015, 23:21

Chováte se jak debilové ........
Téma o navigaci dokážete zkurvit kokotinama.
Lubik

Příspěvekod Timgad » 24 led 2015, 23:54

Tak, tak, znalosti o navigacích se zde posuzují podle toho, jakého obsahu má kdo skutr (a zřejmě i podle toho, jak moc umí řvát na fotbale, jak moc je potetovaný apod.). Pokud vlastní jen obsah 50 ccm, nesmí mluvit.
Timgad

100+

Reputace: 23
Skútr / moto: klasický skútr

Příspěvekod Dopi » 25 led 2015, 00:14

Jednou jsem se pěkně nachodil po Znojmě, když jsem zapomněl ve které uličce jsem nechal skútr zaparkovaný, a bylo mi prd platné, že pod sedlem jsem měl navigaci a u sebe smartphone :-)
Moje vozítka: Skútr & Mazda 626 kombi 2.0i r.v.1992
Když je hnusně nebo zima, tak jezdím mazdou.
Dopi

250+

Reputace: 1
Skútr / moto: Suzuki AN 400 Burgman, rv 2001

Příspěvekod moto.joker » 25 led 2015, 00:22

Tak já používám navi v mobilu. Mám aktuálně Nokia E5, ale měl jsem Nokia C5. Je to v pohodě. (takže s ovládáním v rukavicích si nemusím dělat starosti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )
Telefon v pouzdře, občas je na to blbě vidět. Telefon spárovaný do helmy, ale navi bez zvuku (bo by to rušilo písničky :lol: ).
Jsem takto spokojen.

Proč si nekoupím navi na moto? Protože ji nepoužívám skoro ani v autě. Jezdím s navi minimálně. Raději si předem nastuduji mapu a pak je to dobrodrůžo. :P

Jo a navi motocyklovou mám, ale nechce se mi dát za něco, co použiju 2x do roka. To raději dceři zaplatím jazykový kurs. :mrgreen:
Jedu a kochám se ...
Bylo: Honda SCV Lead 100; Suzuki Burgman 250; Skyteam Cobra 125; Honda CB 900F Hornet; Honda Dylan 125; Yamaha N-Max 125; Yamaha X-Max 250; Yamaha YBR 125
Je: Honda Forza 350
moto.joker

1500+

Reputace: 325
Skútr / moto: Honda Forza 350

Příspěvekod denisbiker » 25 led 2015, 03:24

Navi používám tak minimálně ,že mi stačí v telefonu.Řídím se pouze hlasovými povely a telefon mám v kapse.Nejvíc se mi osvědčil google maps,takže je potřeba i internet.
denisbiker

100+

Reputace: 7
Skútr / moto: Leonardo 250,Sr50 Stealth , Suzuki GSX-R 1000

Příspěvekod forester » 25 led 2015, 10:30

Tak ja bez navigácii už teraz nejdem ani na záchod :D Nie že by som bez nej tam netrafil ale zvykol som si na ňu a myslím že to je dobrý spoločník vo chvílach keď sa niečo zmení ako trasa alebo treba niečo aktúlne navśtíviť čo nieje v pláne a nieje to do predu pripravené.Pri 3 moto dovelnkách v Chorvátsku nás vždy zastihla noc a vtedy je navi nepostradatelná nakoľko som sa riadil podla nej a poznal som do predu profil cesty a aká zatáčka bude naseldovať.Keď som bol minulý rok v UK tak funkcia predpokladaného času dojazdu bola pre mňa nepostrádatelná.Mal som zabookovaný trajekt a vlastne som celú cestu absolvoval z ohladom na tento odchod z Celais(Francúzko)do Doveru(UK) a zase opačne.
Ďalšia praktická funkcia ktorá je pri takýchto cestách skvelá je vyhladávanie benzínových púmp a v neznámom prostredí som to využíval aktívne celú cestu a podla toho zvolil tankovanie nakoľko v Nemecku je sieť čerpačiek na dialniciach velmi riedka a v kopcovitej krajine niekedy bola aj 70-120km vzdialená a to pre mňa bolo velmi dôležité ale aj tak som musel jeden krát zísť a spraviť si malú zachádzku do Kolína lebo som nechcel riskovať.Dialo sa to po zopár kliknutí na navi a to vyhladávanie benzíniek potom kliknutie na najbližšiu a v zápeti navigovanie k nej.
A takto by som môhol pokračovať ešte minimálne 5 skvelých funkcii ktoré aktívne využívam pri cestách
Mám moto navi Garmin a na mobile Navigon.Pri ceste do UK 4200km som ich využíval paralelne a bez nich už vlastne nejdem nikde.
Honda PCX - 2010, predaný, 24 tis km
Honda Shadow - Black Spirit VT750C2B,2011,predaný,40 tis km
Yamaha X-Max 250 - 2012, predaný,84000 km
Honda Forza 300 - 2018, predaný 29000 km
Honda Hornet CB600F 2013, predaný 32000 km
forester

2500+

Reputace: 670
Skútr / moto: Honda ADV 350

Příspěvekod moto.joker » 25 led 2015, 11:11

Já taky ještě sebou vozím papírový autoatlas. Tam se najdou věci... :mrgreen:
Jedu a kochám se ...
Bylo: Honda SCV Lead 100; Suzuki Burgman 250; Skyteam Cobra 125; Honda CB 900F Hornet; Honda Dylan 125; Yamaha N-Max 125; Yamaha X-Max 250; Yamaha YBR 125
Je: Honda Forza 350
moto.joker

1500+

Reputace: 325
Skútr / moto: Honda Forza 350

GPS Navigace - dobrá za rozumnou cenu

Příspěvekod BrAtKo » 25 led 2015, 14:17

Forester to pekne napísal z pohladu skúseného cestovateľa. Kto z čítajúcich naozaj cestuje aj mimo svojho okresu to znamená že ide aj na niekolkodnove výlety do neznámych miest mimo republiku pochopí dôležitosť spoľahlivej navigácie (je jedno akej). Predovšetkým vopred sa viem pripraviť na profil zatacky dôležité to je najmä za tmy alebo dažďa. O benzinkach ani nehovorím tiež dôležité a velmi. No a cestu nemám presne naplánovanú ale len orientačne body a rad zmením trasy za pochodu je jedno kde odbocim. A viem koľko mi to bude trvať do plánovaného cieľa kde chcem prespať (spanie tiež často vyberám priamo v navigácii). Tak sa pozrite na názor ľudí co sem písali ktorí veľa cestujú celu sezónu nie len raz za rok na dovolenku do Chorvátska a naspäť co najkratšou trasou.
Naposledy upravil BrAtKo dne 25 led 2015, 14:36, celkově upraveno 1
Honda NC750S DCT - aktualna moto (forum nc700.sk) / rocny najazd 18000km
Historia: Honda PCX 150 / Honda Vision 110 / Piaggio ZIP 50
Obrázek BrAtKov FOTO ALBUM / BrAtKove vyjazdy a vypravy / Bratislava a okolie na poslednú chvíľu
BrAtKo

1500+

Reputace: 43
Skútr / moto: Honda NC750S DCT

Příspěvekod Lubik » 25 led 2015, 14:36

BrAtKo píše:Predovšetkým vopred sa viem pripraviť na profil zatacky dôležité to je najmä za tmy alebo dažďa

Jezdím zatáčky podle navigace :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: A vypočítáváš si úhel náklonu skůtru? Třeba podle vzorce: 150ccm * max speed 100km/h * poloměr zatáčky , to cele na druhou + slider na koleně = optimal speed ?
Tak si rovnou zapni autopilota .... těžkej případ.

Také jezdím podle navigace (v telefonu), ale jen kvůli tomu abych někam dojel bez zbytečného "bloudění".
Lubik

PředchozíDalší

Zpět na Doplňky a příslušenství

• Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek