tydeet píše:Tom: Tak jsem si několikrát přečetl Tvůj příspěvek ... prosím Tě, co jsi tím chtěl říct?
ok , chtěl jsem se vyhnout sáhodlouhému psaní, ale dobrá zkusím svůj příspěvek rozepsat.
v tématu s 30 stránkami jsem pohledal a zjistil, že nejčastější problém u výberu navigace, tedy spíš zda-li používat mobil nebo jednoúčelovou navigaci je:
- finance. Uživatelé, kteří sem napsali zkušenost vždy popisují jak je jejich zařízení úžasné a jak jsou spokojeni. Nikdo nenapíše, že prostě ten soft stáhnou z uložto nebo koupí za litr a že do toho prostě nechtějí moc vrazit. Nebo prostě jen udržují svoji jednoúčelovou navi tak dlouho dokud prostě neumře. Nikomu to neberu. Jen mi přijde, že každý má to nej zařízení. chybí mi tu nějaká negativní zkušenost
pojem kombajn v elektronice: zařízení, které umí tisíc funkcí, ale žádnou pořádně. Tj. dnešní chytré telefony. Super hračka, všichni to máme, jen někteří to tak nějak chválí až moc.
Pak se nejde divit tomu, že se ty telefony v pouzdře při navigování na moto občas přehřejí, vypnou, nebo jak jsem psal, prostě někdo koho vlastně vůbec nechcete slyšet zavolá v tu nejblbější dobu, kdy vy jste např. na cestě ve čtvrtek dopoledne a zrovna nevíte kam koukat v rakouském velkoměstě dřív, jestli značky, provoz a nebo navigace. takže na sjezdu, křižovatce nebo kde já vím ještě, najednou začne zvonit telefon a vy jste v čudu. opět nikdo nenapsal, že to jednoduše naštve.
nechci plácat jen teorie, prošel jsem si tím taky, měl jsem telefon se sluchátkem a povely z navi v uchu, pak chytřejší telefon, různé držáčky, kapsičky a kde co, usb konektory všelijakých kvalit a provedení je kapitola sama, telefony v offline režimech takže k prdu, a to vše jen proto abych nemusel vypláznout pár tisícovek za jednoúčelovou, funkční a bezproblémů aktualizovatelnou navigaci.
věřím, že obyčejná TomTom navigace s celou evropou v dnešní době vyjde na pár korun, komu to přijde moc máme tu ježíška, nebo prostě jen dlouhou zimu, a máte v tom skoro všechno. aktualizace jsou dnes už taky doživotní, a když ne tak se taky svět nezboří a věřím že trefíte